Image default
Αγορές

«Φρένο» στις απανωτές εβδομαδιαίες απώλειες για τη Wall Street

«Φρένο» στις απανωτές εβδομαδιαίες απώλειες για τη Wall Street

Τέλος στο αρνητικό σερί των 8 συνεχόμενων πτωτικών εβδομάδων για τον Dow Jones και των 7 για τους S&P 500 και Nasdaq μπήκε σήμερα (27/5) στη Wall Street.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,76% στις 33.212,96 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,48% στις 4.158,29 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 3,33% στις 12.131,13 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 6,2%, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 6,6% και ο Nasdaq έκλεισε στο +6,8%.

Η σημερινή ήταν η έκτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τον Dow Jones και τον S&P 500, με τη Wall Street να καταγράφει συνολικά την καλύτερή της εβδομάδα εδώ και 18 μήνες.

Αυξημένος ήταν σήμερα ο όγκος συναλλαγών, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα (30/5) η Wall Street θα μείνει κλειστή λόγω της αργίας για την Memorial Day στις ΗΠΑ.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης (PCE), το μέτρο που θεωρεί η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ως πλέον κατατοπιστικό από τις Τιμές Καταναλωτή, ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,2% τον Απρίλιο σε σχέση με τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας τη μικρότερη μηνιαία αύξηση που έχει εμφανίσει το τελευταίο ενάμιση χρόνο. Σε ετήσια βάση κινήθηκε υψηλότερα 6,3% ενώ το Μάρτιο είχε σημειώσει άνοδο 6,6% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 1982. Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης αυξήθηκε 4,9% τον Απρίλιο, μετά από ρυθμό 5,2% τον προηγούμενο μήνα.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 2,74%.

«Άλμα» για το πετρέλαιο

Σημαντική άνοδος κατέγραψαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να λαμβάνει ώθηση από την προοπτική ενός ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Σημειώνεται ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Το πρακτορείο Reuters επικαλείται ανώτατη ευρωπαϊκή πηγή, σύμφωνα με την οποία βρέθηκε μάλλον η «χρυσή τομή» να παρακαμφθεί το βέτο που ασκείται εδώ και καιρό από την Ουγγαρία, στο εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 1,7% στα 119,43 δολάρια τα βαρέλι, ενώ στην εβδομάδα σημείωσε «άλμα» 6%. Παράλληλα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 0,9% στα 115,07 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 1,5% στο πέμπτο διαδοχικό 5νθήμερο με κέρδη.

Ήπια άνοδος για τον χρυσό

Με οριακή άνοδο ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού (PCE) στην αμερικανική οικονομία.

Ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 0,2% και η τιμή του διαμορφώθηκε στα 1.851,30 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα, ο χρυσός πρόσθεσε περίπου 0,4%.

Αντίστοιχα, το ασήμι παραδόσεως Ιουνίου πρόσθεσε 0,7% στα 22,096 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 1,4% στην εβδομάδα. Τέλος, ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 1,1% και έκλεισε στα 4,3065 δολάρια ανά λίβρα.

  • Wall Street
  • ΗΠΑ
  • χρυσός
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Σχετικα αρθρα

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    admin

    «Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

    admin

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

    admin

    Επεκτείνονται τα κέρδη του Nasdaq- Ράλι 12% για την Tesla

    admin

    «Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Τεχνολογικό ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια – Ποιοι δείκτες ξεχώρισαν

    admin

    Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι, με οδηγό τις ανακοινώσεις κερδών

    admin

    Υψηλότερα οι Ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον βρετανικό FTSE 100

    admin

    Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street λόγω θετικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων

    admin

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές-Ώθηση από το rebound της Wall Street

    admin

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Τεχνολογικό ράλι στο Χονγκ Κονγκ

    admin