Image default
Επιχειρήσεις

Intralot: Σταθερά έσοδα και αύξηση EBITDA 4,9% το α’ τρίμηνο

Intralot: Σταθερά έσοδα και αύξηση EBITDA 4,9% το α’ τρίμηνο

Στα 97,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα του Ομίλου της INTRALOT κατά το α’ τρίμηνο του 2022, εμφανίζοντας αύξηση 0,1% σε ετήσια βάση.

Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €26,1 εκατ. αυξημένα κατά 4,9%.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το  ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €5,7 εκατ. ζημιές, σε σύγκριση με ζημίες €6,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 12,5% σε ετήσια βάση.

Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το Α’ τρίμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στα €17,3 εκατ.

Οι Καθαρές Επενδύσεις του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2022 ανήλθαν στα €4,3 εκατ.

Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του Α’ τριμήνου του 2022 ανήλθαν στα €98,0 εκατ. Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα €500,6 εκατ. στο τέλος του Α’ τριμήνου 2022.

O δείκτης καθαρής μόχλευσης (Net Debt/ LTM EBITDA) διαμορφώθηκε στο 4,5x στο τέλος του Α’ τριμήνου 2022.

Στις 26 Απριλίου, 2022, η INTRALOT ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει γενική συνέλευση για να εγκρίνει την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των μετόχων που υφίστανται κατά το χρόνο της έκδοσης κατά ποσό που δεν θα υπερβαίνει το 150% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά των μετοχών της Intralot που δεν ελέγχονται από την μητρική εταιρεία του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησε η υπογραφή μιας σύμβασης αγοράς μετοχών με τους μετόχους μειοψηφίας που ελέγχουν 33,2 εκατ. μετοχές της Intralot έναντι €3,65 ανά μετοχή, με την προϋπόθεση ότι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Η INTRALOT ανακοίνωσε ότι υπέγραψε δεσμευτικό Μνημόνιο Κατανόησης (MOU) με την Standard General Master Fund II L.P., βάσει του οποίου η Standard General θα αποκτήσει όλες τις μη αναληφθείσες μετοχές από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου μέχρι ενός αριθμού μετοχών που δεν θα υπερβαίνει το 1/3 του συνόλου των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας έναντι τιμής όχι μεγαλύτερης των €0,58 ανά μετοχή.

Στις 23 Μαΐου 2022, κατόπιν της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας αποφασίστηκε η παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας με σκοπό να καθορίσει τους όρους της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

intralot275

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε:

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δείχνουν ισχυροποίηση των κερδών και ανάκαμψη από τον αντίκτυπο του COVID και αντικατοπτρίζουν ένα βελτιωμένο οικονομικό προφίλ, με ομαλοποιημένα έσοδα και μείωση των λειτουργικών εξόδων και του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους σε αντιστοιχία με το επιχειρηματικό σχέδιο της Εταιρείας«, επισημαίνει ο επικεφαλής του ομίλου.

«Στο πλαίσιο αυτού του ισχυρά βελτιωμένου P/L και Ισολογισμού, η Εταιρεία έχει σχεδιάσει και πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε Aύξηση Mετοχικού Kεφαλαίου μέσω της Έκδοσης Δικαιωμάτων υπέρ παλαιών μετόχων έχοντας εξασφαλίσει τη δέσμευση της Standard General Master Fund II L.P. (ως Στρατηγικού Επενδυτή) για τα αδιάθετα δικαιώματα, κίνηση η οποία θα ενισχύσει σημαντικά τις προοπτικές μας να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες ευκαιρίες στις ΗΠΑ αλλά και την παγκόσμια αγορά.»

  • Intralot
  • EBITDA
  • κέρδη
  • Κόκκαλης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    • INTRALOT_Οικονομικά_Αποτελέσματα_Α_τριμήνου.pdf

      Σχετικα αρθρα

      Intralot: Υπογραφή με πέντε τράπεζες για ομολογιακό δάνειο €100 εκατ.

      admin

      Alpha Bank: Στη διοικητική ομάδα o Ν.Β. Σαλακάς

      admin

      Autohellas: Στις 18 Απριλίου η ΓΣ για τη διάθεση κερδών

      admin

      Autohellas: Στις 18 Απριλίου η ΓΣ για διάθεση κερδών και Stock Awards

      admin

      Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

      admin

      Eργο ψηφιακής αναβάθμισης στην Eurobank Leasing ολοκλήρωσε η SingularLogic

      admin

      Entersoft: Στην Unity το 37,26% των μετοχών

      admin

      Ξιφαράς (ΔΕΠΑ): Σε διαιτησία με τη Gazprom για τις τιμές αερίου

      admin

      Συνεργασία Hurricane Electric με τη Lancom

      admin

      BBG: «Πράσινο φως» SSM για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

      admin

      Συνεργασία United Media με την Nova TV της Κροατίας

      admin

      Euroxx: Βλέπει μεγάλα περιθώρια ανόδου στη μετοχή της ΔΕΗ

      admin