Image default
Επιχειρήσεις

Cyclopt: Ελληνική startup δημιουργεί το εργαλείο συντήρησης λογισμικού Maintainability Pal

Η ελληνική startup Cyclopt δημιούργησε το Maintainability Pal, έναν καθημερινό βοηθό συντήρησης λογισμικού.

Το Maintainability Pal είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή μέσω του GitHub Marketplace και προσφέρει τη δυνατότητα ανάλυσης σε κάθε GitHub Commit παρέχοντας άμεσα αξιοποιήσιμη πληροφορία αναφορικά με το βαθμό διατηρησιμότητας με βάση μετρικές που ποσοτικοποιούν τις ακόλουθες ιδιότητες του πηγαίου κώδικα: πολυπλοκότητα, βαθμός επαρκούς σχολιασμού, μέγεθος και επαναληψιμότητα.

Το κόστος ανάπτυξης λογισμικού

Η συντήρηση λογισμικού αποτελεί μια διαδικασία που έχει αποδειχθεί ότι συγκεντρώνει την πλειοψηφία του κόστους ανάπτυξης λογισμικού που φτάνει έως και 80%. Ως αποτέλεσμα, είναι ζωτικής σημασίας ο σωστός σχεδιασμός, η στοχοθέτηση και η συνεχής επόπτευση της ποιότητας με στόχο να εξασφαλιστεί ότι το παραγόμενο έργο λογισμικού μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των τελικών χρηστών.

Πώς όμως μπορεί να μετρηθεί και να αξιολογηθεί δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά κριτήρια που επηρεάζουν το έργο ενός λογισμικού; Τη λύση σε αυτό έρχεται να φέρει το Maintainability Pal, το οποίο επιτρέπει τη λήψη ποιοτικών αναλυτικών στοιχείων επί τόπου, συνοδευόμενα από αξιοποιήσιμες συστάσεις για την βελτίωση των παραμέτρων που αποκλίνουν από τους στόχους που έχουν τεθεί.

Ειδικότερα παρέχει:

Απ’ ευθείας ενσωμάτωση στην υπάρχουσα ροή εργασίας

Το Maintainability Pal παρέχει άμεσο feedback σχετικά με τις ιδιότητες του κώδικα που μπορούν να βελτιωθούν προκειμένου να βελτιωθεί ο βαθμός διατηρησιμότητας του αποθετηρίου σας.

Ποσοτικοποίηση και διαχείριση του Τεχνικού Χρέους

Ποσοτικοποιεί ιδιότητες του πηγαίου κώδικα όπως είναι η πολυπλοκότητα, η σύζευξη, ο βαθμός σχολιασμού και το μέγεθος και αναγνωρίζει πιθανές βελτιώσεις με στόχο την αύξηση του βαθμού διατηρησιμότητας

Εντοπισμό ευκαιριών refactoring

To Maintainability Pal εφαρμόζει τεχνικές εύρεσης επαναληψιμότητας στον πηγαίο κώδικα και εντοπίζει ευκαιρίες refactoring με στόχο την επίτευξη καλύτερης συνοχής του πηγαίου κώδικα καθώς και ευκολότερου ελέγχου και διόρθωσης σφαλμάτων!

Δυνατότητα προσαρμογής των KPI στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε έργου λογισμικού

To Maintainability Pal παρέχει τη δυνατότητα καθορισμού των στόχων του κάθε έργου λογισμικού που βασίζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το πεδίο εφαρμογής του κάθε αποθετηρίου.

Όπως αναφέρει ο κ. Μιχαήλ Παπαμιχαήλ, General Manager και ιδρυτής της Cyclopt «Η χρήση του Maintainability Pal παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες του GitHub να λαμβάνουν


αξιοποιήσιμη πληροφορία αναφορικά με το βαθμό διατηρησιμότητας των έργων τους μέσα από την ίδια την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν καθημερινά για την ανάπτυξη των έργων τους. Στόχος μας είναι η συνεχής εξέλιξη των εργαλείων μας με στόχο τη δυνατότητα αξιοποίησης όλο και περισσότερων δεδομένων που πηγάζουν από την ανάπτυξη λογισμικού με στόχο την παροχή ακόμα περισσότερων λύσεων και καλύτερων αποτελεσμάτων που εστιάζουν στη ορθή διαχείριση του τεχνικού χρέους».

Ποια είναι η Cyclopt

Η Cyclopt είναι μια spin-off εταιρεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που γεννήθηκε μέσα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Στόχος της, είναι η παροχή καινοτόμων λύσεων στον τομέα της ποιότητας λογισμικού ως υπηρεσία και απευθύνεται σε κάθε εταιρεία που αναπτύσσει λογισμικό, με στόχο να κάνει την καθημερινότητα της πιο εύκολη, παρέχοντάς της τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται για να βελτιώσει τη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού.

Σχετικα αρθρα

Κορκίδης: O Πειραιάς να εξελιχθεί σε κέντρο Τεχνολογίας

admin

ΕΤΑΔ: Με e-auction η εκμίσθωση παραθαλάσσιου ακινήτου στις Αλυκές Αναβύσσου

admin

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Έλαστρον

admin

ΔΕΗ: Μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2021

admin

ΕΥ Ελλάδος: Eγκαινίασε τα νέα της γραφεία στην Πάτρα

admin

Lavipharm: Reverse split με αναλογία 3 παλαιές μετοχές προς 1 αποφάσισε η ΓΣ

admin

Δωρεά €1 εκατ. από ΤΙΤΑΝ και Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου για περιβαλλοντικές δράσεις (pics)

admin

Epsilon Net: Διανομή μερίσματος €0,035/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πράσινο φως» στην αλλαγή όρων των δανείων

admin

Epsilon Net: Από τις 26/7 η καταβολή μερίσματος €0,035 ανά μετοχή

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς υγρών καυσίμων – Δεν αποκλείει κανονιστική παρέμβαση

admin

Ανασυγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της Ελλάκτωρ-Τα τρία νέα μέλη

admin