Image default
BLOOMBERG

IATA: Η αεροπορική βιομηχανία θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2023

Ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών θα επιστρέψει στην κερδοφορία το επόμενο έτος καθώς η ζήτηση για ταξίδια αναμένεται να συντηρήσει τις κρατήσεις, ακόμη και όταν η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίσει προβλήματα, προέβλεψε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Οι απώλειες φέτος είναι πιθανό να ανέλθουν σε 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς τα αεροπορικά ταξίδια αρχίζουν να ανακάμπτουν από την περίοδο της πανδημίας, δήλωσε τη Δευτέρα η IATA στην ετήσια συνεδρίασή της στη Ντόχα. Η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι βελτιωμένη σε σχέση με το έλλειμμα κατά 11,6 δισ. δολάρια που είχε προβλέψει η ένωση στην προηγούμενη συγκέντρωση, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Τα κέρδη σε ολόκληρη τη βιομηχανία βρίσκονται στον ορίζοντα το 2023», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της IATA, Willie Walsh στη συγκέντρωση των επικεφαλής των αεροπορικών εταιρειών. «Ανακάμπτουμε. Μέχρι το επόμενο έτος, οι περισσότερες αγορές θα πρέπει να δουν την κίνηση να φτάνει ή να ξεπερνά τα προ της πανδημίας επίπεδα».

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι αερομεταφορείς καταγράφουν σημαντική αύξηση των πωλήσεων, με τους πελάτες να επιστρέφουν δυναμικά μετά την άρση των περιορισμών του Covid, υπάρχουν αμφιβολίες για το πόσο καιρό θα διατηρηθεί η ζήτηση καθώς οι υψηλές τιμές των καυσίμων ωθούν τις αεροπορικές εταιρείες σε αύξηση των ναύλων. Την ίδια ώρα ο πληθωρισμός επιβαρύνει τις δαπάνες των νοικοκυριών.

Η επιστροφή στα κέρδη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη Βόρεια Αμερική, με τις αεροπορικές εταιρείες εκεί να αναμένεται πλέον να έχουν συνολικά καθαρά έσοδα 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Ενώ όλες οι άλλες περιοχές θα εξακολουθούν να έχουν ζημιές, ο αριθμός των επιβατών παγκοσμίως προβλέπεται να φτάσει το 83% των επιπέδων που βρίσκονταν πριν από την πανδημία.

Σύμφωνα με τον Walsh, η βιομηχανία βοηθήθηκε από τα θεαματικά κέρδη που εμφάνισε πριν την πανδημία, αν και τα χρέη των ισολογισμών ύψους 650 δισ. δολαρίων παραμένουν μια «μνημειώδης πρόκληση».

Επίσης υποστήριξε ότι δεν αναμένει πως οι ελλείψεις προσωπικού που έχουν διαταράξει τις πτήσεις θα αποτελέσουν μείζον ζήτημα καθώς τα ταξίδια κορυφώνονται τους επόμενους μήνες, με τους αερομεταφορείς να λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν την μεταφορική ικανότητα τους όπου χρειάζεται.

Οι επιβάτες «μπορούν να κάνουν κράτηση με σιγουριά», είπε, γνωρίζοντας ότι τα προβλήματα είναι «μεμονωμένα και θα αντιμετωπιστούν».

 Διαβάστε ακόμη:

Qantas Airways – Virgin Australia: Ανησυχία για τις υψηλές τιμές καυσίμων

Στον αέρα οι καλοκαιρινές διακοπές: Σοβαρά προβλήματα προκαλούν οι ελλείψεις προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών

Σχετικα αρθρα

BofΑ-JP Morgan: To ράλι στις ευρωαγορές έφτασε στο τέλος του;

admin

Pizza Hut: Βάση πίτσας από ρύζι για να γλυτώσει από το ακριβό σιτάρι

admin

Εκτόξευση στην τιμή ρεύματος: Φόβοι για αποβιομηχάνιση της γερμανικής οικονομίας

admin

Ρεκόρ εξαγωγών στα ελβετικά ρολόγια: Rolex, Omega και Vacheron Constantin στο επίκεντρο

admin

Estee Lauder: Πλήγμα στις πωλήσεις από τα lockdowns της Κίνας και το ισχυρό δολάριο

admin

Αλλαγή σχεδίου: Στόλος πλοίων με 3 εκατ. βαρέλια ντίζελ κατευθύνεται στην Ευρώπη

admin

Tufan Erginbilgic: Οι προκλήσεις και τα προβλήματα του νέου “σκληρού” CEO της Rolls-Royce

admin

Χρυσός: Μπορεί να ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια σύμφωνα με βετεράνο του κλάδου

admin

Κάνει πίσω ο Ρέι Ντάλιο; Μείωσε το σορτάρισμα στις ευρωαγορές σε 1 δις

admin

Νορβηγία: Απώλειες ρεκόρ 174 δισ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο για το κρατικό ταμείο επενδύσεων

admin

Ford: Νέο πράσινο ομόλογο για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων

admin

Γερμανία: Φυσικό αέριο για λιγότερο από τρεις μήνες εάν η Ρωσία διακόψει τις προμήθειες

admin