Image default
Πολιτική

Λευτέρης Αυγενάκης: Προανήγγειλε την ψηφιακή κάρτα αθλητή

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΟΚ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, προανήγγειλε -ανήμερα της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας- και την άμεση υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Αθλητή/Αθλουμένου:

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε:

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας ο αθλητισμός μας κάνει ακόμα ένα σπουδαίο βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του, ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον. Συμβολικά επιλέξαμε τη σημερινή ημέρα για να ανακοινώσουμε ότι πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί η Ψηφιακή Κάρτα Αθλητή:

– Μια ολοκληρωμένη εφαρμογή στην οποία χρήστες θα είναι όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να αθληθούν/προπονηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών.

– Επίσης, χρήστες θα είναι και όλοι οι πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να ενημερώνονται σχετικά με τις δράσεις του Υφυπουργείου, τις αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, τις αθλητικές διοργανώσεις και τις εθελοντικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα για αθλητές και αθλούμενους.

-Εκτός όλων των ωφελειών για όσους αθλούνται υπό οποιαδήποτε μορφή, θα τροφοδοτεί με χρήσιμα στοιχεία και τα σχετικά ερευνητικά κέντρα.

Θυμίζω ότι ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια με το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων και πλέον είναι έκδηλη η ικανοποίηση όλων για την τάξη, την διαφάνεια και τον εκσυγχρονισμό σ’ αυτό το πεδίο του αθλητικού οικοδομήματος. Συνεχίσαμε το Μητρώο Προπονητών, με τον «Πέλοπα» για την καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, με την πλατφόρμα «Ζευς» που διεξήχθησαν οι εκλογές των Ομοσπονδιών κλπ.

Σταθερά, κάνουμε συνεχώς βήματα μπροστά, πάντα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της αθλητικής οικογένειας Η στενότατη συνεργασία με τους συναδέλφους στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τους οποίους ευχαριστώ θερμά, αποδίδει τα μέγιστα και ο αθλητισμός μας –επιτέλους- εκσυγχρονίζεται κι ακολουθεί τις εξελίξεις στην κοινωνία της πληροφορίας. 

Η ψηφιοποίηση και του Μητρώου της EOK, που εκκινεί από αύριο, εισάγει στη νέα εποχή, στη νέα Ελλάδα, και τα μπασκετικά σωματεία. Όπως και η συνεργασία όλων μας, με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, για την πλήρως αυτοματοποιημένη τηλεοπτική μετάδοση αγώνων μέσω διαδικτύου.

Θα εγκατασταθούν στα Γήπεδα ανά την Επικράτεια:

-Στατικός Εξοπλισμός (χωρίς να απαιτείται χειριστής)

-Σύστημα Προβολής και Λήψης Εικόνας και Ήχου

-Κατάλληλο Συνοδευτικό Λογισμικό

-Δίκτυο Υψηλών Ταχυτήτων σε όλους τους χώρους των Γηπέδων, για την απρόσκοπτη μετάδοση των αγώνων.

Ο αθλητισμός μας αλλάξει, εξελίσσεται. Η Ελλάδα μας αλλάζει, πάει μπροστά.

Στη Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με αφορμή τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού μπάσκετ, μαζί με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και Θοδωρής Λιβάνιος τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Dimitris Papastergiou II και τον Πρόεδρο της Hellenic BasketBall Federation, Βαγγέλη Λιόλιο.

Ειδήσεις σήμερα:Το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής καλύπτει τις ελληνικές θέσεις, λέει η ΑθήναΔύο καταγγελίες για βιασμό αντιμετωπίζει η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν Χρυσούλα ΖαχαροπούλουΔείτε τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών

Subscribe to our News

* indicates required/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Μόνο ηγέτες τύπου Ορμπάν θα απαντούσαν έτσι

admin

Νέα Δημοκρατία: Βίντεο για τα επτά χρόνια από το δημοψήφισμα – «Δεν ξεχνάμε»

admin

Τζορτζ Τσούνης: Η Ελλάδα είναι πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

admin

Δένδιας: Eίμαστε μάρτυρες έξαρσης της επιθετικής ρητορικής και της αύξησης προκλήσεων στο πεδίο

admin

Μητσοτάκης στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

admin

Πομπέο στο συνέδριο του Economist: Τα κράτη να λύνουν τις διαφορές τους με διάλογο

admin

Μητσοτάκης στο ευρωκοινοβούλιο: Να μην επαναλαμβάνουμε την τουρκική προπαγάνδα για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο

admin

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης ψάχνει σωσίβιο για τα σημερινά του αδιέξοδα στο 2015»

admin

Δένδιας: Καίρια μεταρρύθμιση η δημιουργία της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων ΑΕ

admin

ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμούς ρεύματος: Άλλος ένας μήνας επιδότησης της αισχροκέρδειας

admin

Ανδρουλάκης στο Ευρωκοινοβούλιο: Αδιανόητο να υιοθετούν ευρωπαϊκά κράτη το αφήγημα Ερντογάν για την τρομοκρατία

admin

Μητσοτάκης στο Ευρωκοινοβούλιο: Να κάνουμε δημόσιο διάλογο με γεγονότα και όχι ψεύδη

admin