Image default
Ευρώπη

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν υπάρχει τρόπος να θέσει η Τουρκία θέμα κυριαρχίας των νησιών

Δεν υπάρχει τρόπος να θέσει η Τουρκία θέμα κυριαρχίας των νησιών και όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν στέκει. Είναι ένα ρητορικό σχήμα, επί της ουσίας εκτός πραγματικότητας αλλά και καλή προεκλογική πλατφόρμα γι’ αυτό και βλέπουμε συναγωνισμό Ερντογάν – αντιπολίτευσης ποιος θα διεκδικήσει περισσότερα νησιά», ανέφερε σε συνέντευξή της η Ντόρα Μπακογιάννη.

H βουλευτής και πρώην υπουργός συμπλήρωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «Άπαντες έχουν πέσει πάνω στην Τουρκία για να μην αρνηθεί την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και θα γίνουν όλες οι προσπάθειες για να αλλάξει γνώμη».

Οι ίσες αποστάσεις του ΝΑΤΟ είναι λάθος πολιτική

Όπως υποστήριξε, «Ο πρώτος στόχος του Ερντογάν είναι η Συρία, τον καίει στα σύνορα, ενώ θέλει να επιστρέψουν 1 εκατομμύριο Σύριοι πρόσφυγες. Ο πρώτος στρατιωτικός του στόχος είναι θύλακας αντιστασιακών που ο Τούρκος πρόεδρος αποκαλεί τρομοκράτες του PKK. H Tουρκία είναι μεγάλη χώρα με εκρηκτικά σύνορα από τη Συρία ως τη Μαύρη θάλασσα και τα συμφέρονται είναι μεγάλα».

Τεράστια διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας η στάση των Ευρωπαίων εταίρων

«Η υποστήριξη των Ευρωπαίων αυτή τη στιγμή είναι δεδομένη και στην επίσκεψη που έκανε ο κ. Τσίπρας στις Βρυξέλλες θα αντελήφθη και εκείνος ποια είναι η αντίδραση. Αλλά κανένας μας δεν έχει ψευδαισθήσεις Η Ευρώπη ταλανίζεται από την ενεργειακή κρίση και δεκάδες άλλα θέματα, ο Μακρόν δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση, ο Ντράγκι έχει μπροστά του κατά πάσα πιθανότητα εκλογές ενώ αρχίζει να απειλείται πολλαπλώς η εσωτερική συνοχή της Ευρώπης», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα βάλει την πατρίδα πάνω από το κόμμα

«Ο πρωθυπουργός για να πάρει την απόφαση για εκλογές εντός του 2022 θα σταθμίσει πάρα πολλές παραμέτρους μια εκ των οποίων είναι η Τουρκία. Χάρη στον κ. Τσίπρα η Ελλάδα θα περάσει μετά βεβαιότητας δύο μήνες με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η απλή αναλογική είναι δεδομένη, υπάρχει στο Σύνταγμα. Αν οι πρώτες εκλογές γίνουν με απλή αναλογική, σημαίνει ότι θα υπάρξουν δεύτερες και ενδιάμεσα υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η τοξικότητα του κλίματος που διαμορφώνεται από την αντιπολίτευση δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας.

Σας διαβεβαιώνω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει την πατρίδα πάνω από το κόμμα. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι εύκολο πράγμα. Η Ελλάδα χρειάζεται γρήγορες αποφάσεις και χρειάζεται και γρήγορα να δημιουργηθεί η επόμενη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη. 

Σχετικα αρθρα

Πετρέλαιο: Πόσο θα μειωθεί η ρωσική παραγωγή όταν τεθεί σε ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ

admin

Η ΕΕ υποβαθμίζεται σε αναδυόμενη οικονομία;

admin

ΕΕ: Το νέο μέτωπο κυρώσεων- Πιέσεις για «μπλόκο» στους Ρώσους ταξιδιώτες

admin

Αγώνας για το LNG μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

admin

ΕΕ: Εγκρίθηκε ο κανονισμός για την εθελοντική μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 15% τον χειμώνα

admin

ΕΕ: Χίλιοι ασθενείς και τραυματίες από την Ουκρανία έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη

admin

Ζελένσκι: Επίθεση στην ΕΕ επειδή «λόγω γραφειοκρατίας καθυστερούν τα 8 δισ.»

admin

Στις Βρυξέλλες στις 18 Αυγούστου οι ηγέτες της Σερβίας και του Κοσόβου

admin

Η κατάσταση στην εργασιακή πολιτική της ΕΕ

admin

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Πούτιν στο Σότσι: Τι να περιμένουμε

admin

Στο Ντάλας, ο Όρμπαν καλεί τους Αμερικανούς συντηρητικούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις εκλογές του 2024

admin

Η Ελλάδα λέει ότι η ανάκαμψη του τουρισμού θα βοηθήσει να μειωθεί το κόστος της ενεργειακής κρίσης

admin