Image default
Οικονομία

Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ – Αίτηση εδώ στο vouchers.gov.gr

Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ - Αίτηση εδώ στο vouchers.gov.gr
Ανοιχτή η πλατφόρμα Power Pass για επιδότηση ρεύματος και αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ.

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα στο gov.gr για το επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος, δηλαδή για το λεγόμενο Power Pass, το ύψος του οποίου μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 600 ευρώ, είναι το Σάββατο (25/06) διαθέσιμη για όλους τους λήγοντες αριθμούς των ΑΦΜ (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 και 0). 

Τα βήματα για την αίτηση Power Pass

  • Εισέρχεστε στην πλατφόρμα κάνοντας κλικ ΕΔΩ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας για το TAXISNet, και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται, είναι σωστά.
  • Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας.
  • Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής) οπότε μπορείτε είτε να τα επιβεβαιώσετε είτε να τα τροποποιήσετε μέσω της πλατφόρμας Δήλωσης Κύριας Κατοικίας για Powerpass, η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ.

Τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσετε είναι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου σας, η διεύθυνση του e-mail σας, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμός (IBAN) στον οποίο είστε είτε δικαιούχος είτε συνδικαιούχος, καθώς και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο εν λόγω τραπεζικός λογαριασμός. Εφόσον δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αριθμό κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση e-mail τρίτου προσώπου, στο οποίο θα λαμβάνετε τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις.

Πατώντας «Υποβολή», ολοκληρώνετε τη διαδικασία κατάθεσης της σχετικής διαδικτυακής αίτησης.

Θα δοθεί παράταση;

Ενδεχόμενη παράταση στις αιτήσεις για το Power Pass συζητά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ωστόσο την Πέμπτη (23/06) εμφανίστηκε διστακτικός, καθώς αν δοθεί παράταση για μετά τις 30/06, οπότε και κλείνει η διαδικτυακή πλατφόρμα στο gov.gr, τότε θα καθυστερήσουν να πιστωθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά FM 90,1», o ίδιος ανέφερε: «Θα ήθελα να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Πάντα παρακολουθούμε τη δυναμική των εξελίξεων, προσπαθούμε να μην δίνουμε πολλές παρατάσεις γιατί όσο δίνεις παράταση για να βοηθήσεις τόσο δυσκολεύεις την εκροή πόρων προς όσους έχουν υποβάλει έγκαιρα τα στοιχεία τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός θέλει τις πληρωμές των ποσών να πραγματοποιούνταιστις αρχές Ιουλίου, δηλαδή μετά το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και αφού όλοι έχουν ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία υποβολής των διαδικτυακών αιτήσεων.

Προσοχή στα κριτήρια για το Power Pass

Επίδομα ρεύματος δικαιούνται οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 έως την 1η Μαΐου 2022 εφόσον υποχρεούται από τον νόμο και εάν υποχρεούται να υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021, να την έχει υποβάλει πριν από την υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης.

Σχετικα αρθρα

Gazprom: Διακόπτει την λειτουργία του για τρεις ημέρες ο Nord Stream 1 – Νέες ανησυχίες

admin

Πεντάγωνο: Ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας 775 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία

admin

Πεντάγωνο: Ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας 775 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία

admin

Κραγιόν και μποξεράκια, οιωνοί για την οικονομία

admin

Αποζημίωση ως 14.000 ευρώ στους πληγέντες της φωτιάς στην Πεντέλη – Πώς οι αιτήσεις

admin

Τυχερά παίγνια: Η παικτική συμπεριφορά δεν σχετίζεται το κοινωνικοοικονομικό προφίλ κάθε παίκτη

admin

Cineworld: Βουτιά 60% σε μία ημέρα

admin

ΕΛΛΑΣ ΦΩΣ: Το νέο VLCC στον στόλο της LATSCO

fastpath

Ο 20χρονος φοιτητής που έβγαλε 130 εκατ. δολάρια επενδύοντας στην Bed Bath & Beyond

admin

Γκουτέρες από Λιμάνι Οδησσού: Τι χρειάζεται να γίνει για να διασφαλιστεί η πρόσβαση στα ουκρανικά σιτηρά

admin

Γκουτέρες από Λιμάνι Οδησσού: Τι χρειάζεται να γίνει για να διασφαλιστεί η πρόσβαση στα ουκρανικά σιτηρά

admin

Γερμανία: Αυξήθηκε θεαματικά η εξάρτησης της οικονομίας από την Κίνα κατά το πρώτο ήμισυ του έτους

admin