Image default
Επιχειρήσεις

Real Consulting: Πώς ανεβάζει τον πήχη έναν χρόνο μετά την είσοδό της στην ΕΝ.Α.

Η τελευταία, κατά σειρά, ελληνική εταιρεία πληροφορικής η οποία μπήκε στο ΧΑ – δέκα χρόνια μετά από την αμέσως προηγούμενη- ήταν η Real Consulting.

Λίγο πριν συμπληρωθεί ημερολογιακά ένας χρόνος από την είσοδο της στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών (από τις 6/8/2021), η πορεία της επιβεβαιώνει τόσο τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης που παρατηρούνται στον κλάδο, σε βάθος τουλάχιστον μια διετίας, όσο και τις προοπτικές της ιδίας.

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης τονίσθηκε εκ μέρους της διοίκησης ότι η Real Consulting αφενός πέτυχε όλους τους στρατηγικούς της στόχους, αφετέρου αύξησε τα μεγέθη της, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά – καταφέρνοντας να τις περιορίσει στο ελάχιστο.

Οι πωλήσεις της Real Consulting ενισχύθηκαν, συγκεκριμένα, κατά 11% το 2021 (21,853 εκατ. ευρώ) και τα κέρδη μετά φόρων σε ποσοστό 57% (1,844 εκατ. ευρώ), όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Στο πλαίσιο της Γ.Σ., κάτι ήδη γνωστό, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ ανά μετοχή μικτό, ενώ σε ερώτηση σχετικά με την διακύμανση της μετοχής δόθηκε αρχικά ως απάντηση ότι δεν έχει περάσει, ακόμα, ούτε χρόνος από την ημέρα που η εταιρεία εισήλθε στο ΧΑ και η τιμή της σήμερα είναι υψηλότερη από την τιμή εισαγωγής της.

Σε συνδυασμό με τις προσδοκίες ότι αυτή θα παρουσιάσει αυξητική τάση και στο προσεχές διάστημα, εκφράσθηκε η αισιοδοξία για την επόμενη μέρα της Real Consulting με την φράση «…θα πάμε καλύτερα το 2022, σε σχέση με το 2021».

Οι πιέσεις προς την μετοχή αποδόθηκαν στο δύσκολο περιβάλλον και τα γενικότερα φαινόμενα που επικρατούν διεθνώς στις αγορές και η όποια πτώση προηγήθηκε (σ.σ. αυτό αφορά και άλλες μετοχές του κλάδου από την αρχή του έτους) θεωρείται ότι δεν υπήρξε μεγάλη, αντιθέτως χαρακτηρίσθηκε ως συγκυριακή.

«Η εταιρεία είναι ισχυρή κεφαλαιακά, το μάνατζμεντ και οι βασικοί μέτοχοι πιστεύουν σε αυτήν. Τα θεμελιώδη μεγέθη της είναι θετικά.», ήταν τα λόγια στελεχών της εισηγμένης.

Εκτιμάται δε, ότι την τιμή της μετοχής θα βοηθήσει και η διεύρυνση της μετοχικής βάσης της εταιρείας. Υπενθυμίζεται, ότι βασικοί μέτοχοι είναι ο Νικόλαος Β.Βαρδινογιάννης και με μικρότερο ποσοστό ο Αναστάσιος Παπαργύρης.

Ανοικτά «ραντάρ» για εξαγορές

Πώς ανεβάζει τον πήχη της ψηλότερα, πλησιάζοντας τον έναν περίπου χρόνο μετά από την είσοδο της στο ΧΑ;

Ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υλοποίησης ολοκληρωμένων έργων Πληροφορικής στην Ελλάδα, η Real Consulting διατηρεί ισχυρή παρουσία σε τομείς όπως η βιομηχανία, το λιανεμπόριο, οι τηλεπικοινωνίες, τα καταναλωτικά προϊόντα, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η υγεία, η ενέργεια και το πετρέλαιο κ.α. καθώς και ο ελληνικός δημόσιος τομέας.

Η υψηλή ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής, κυρίως λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου και του επιχειρησιακού μετασχηματισμού των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, αναμένεται να ενισχύσει εκ νέου τα οικονομικά μεγέθη της.

Διεύρυνε μάλιστα την παρουσία της στο εξωτερικό με την εξαγορά του 60% της γερμανικής CLOUDIDEAS GmbH, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την πλατφόρμα Salesforce , κορυφαία στην διαχείριση πελατειακών σχέσεων σε διεθνές επίπεδο. (19/10/2021 υπήρξε η σχετική συμφωνία και στις 1/4/2022 ολοκληρώθηκε η συναλλαγή).

Όμως, η Real Consulting εξακολουθεί να κρατά ανοικτά τα επενδυτικά της «ραντάρ» για νέες εξαγορές ευρωπαϊκών εταιρειών που εξειδικεύονται σε υπηρεσίες επί των λογισμικών και προϊόντων που διαθέτει, με στόχο τη διείσδυσή της στις αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, σύμφωνα με όσα έχουν πρόσφατα αναφερθεί εκ μέρους της.

Επιπλέον, στους στόχους της περιλαμβάνεται και η εξαγορά εταιρειών σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε εξειδικευμένες (niche) συμπληρωματικές υπηρεσίες.

Εν κατακλείδι, ο σχεδιασμός για νέες εξαγορές –ως μέρος της στρατηγικής της- «…αποσκοπούν στην επέκτασή της στο εξωτερικό, στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της εταιρείας στην Ελλάδα και στην διείσδυση σε νέες αγορές και δραστηριοποίησή της σε νέα προϊόντα».

Διαβάστε ακόμη

Πληρωμές έως και 500 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες μέσα στο καλοκαίρι

Πού «ακουμπούν» τις αποταμιεύσεις τους οι Έλληνες 

Εφορία – Κατασχέσεις: Πότε επιστρέφονται χρήματα που έχουν δεσμευτεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Σχετικα αρθρα

Κρίστιαν Χατζημηνάς (ΕΕΝΕ): Μείωση μη μισθολογικού κόστους σε εταιρείες και εργαζομένους που επενδύουν σε δεξιότητες

admin

Λιανός (Επιτροπή Ανταγωνισμού): Περισσότεροι από ποτέ οι έλεγχοι τα τελευταία 2 έτη

admin

ΤΖΟΚΕΡ: 6 εκατ. στο τζακ ποτ της Κυριακής 14/8 

admin

Αριστοτέλης Παντελιάδης: Επεκτείνει τις δραστηριότητες της METRO ΑΕΒΕ

admin

Riviera Tower: O υψηλότερος και πράσινος ουρανοξύστης της Μεσογείου

admin

ΠΣΕ: Νέα άνοδος 59,8% στις ελληνικές εξαγωγές τον Ιούνιο 2022 (πίνακες)

admin

CPI: Διαπραγμάτευση μετοχών από το stock option plan από 18/8

admin

CPI: Στις 18/8 η έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο

admin

Αποζημιώσεις σε όσους έχασαν την πτήση τους δίνει το αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ (vid)

admin

ΠΑΕ ΑΕΚ: Συνεχίζεται η χορηγική συνεργασία με την Volton και το 2022- 2023  

admin

H ΕΚΤΕΡ ανέλαβε έργο αξίας 1,22 εκατ. ευρώ στην Τζια

admin

Huawei: Μικρή άνοδος 1,4% στα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο

admin