Image default
Οικονομία

G7: Yπέρ του πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου στις χώρες παραγωγής η Γαλλία

Υπέρ της επιβολής πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου στο επίπεδο των χωρών παραγωγής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άνοδος των τιμών που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, τάσσεται το Παρίσι, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G7 που πραγματοποιείται στη Βαυαρία.

Η Ομάδα των Επτά επιδιώκει να εντείνει τις πιέσεις στη Μόσχα αντιδρώντας στην εισβολή της στην Ουκρανία, και οι ηγέτες των χωρών – μελών της γνωστοποίησαν σήμερα, πρώτη ημέρα της Συνόδου στη Γερμανία, την πρόθεσή τους να απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού, οι οποίες θα αποκοπούν από τη σημαντική αγορά του Λονδίνου. 

«Στοπ» στις εισαγωγές ρωσικού χρυσού

«Μαζί, η G7 θα ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσουμε τον ρωσικό χρυσό, μια σημαντική πηγή εξαγωγών, η οποία θα στερήσει από τη Ρωσία δισεκατομμύρια δολάρια» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πριν από την έναρξη της Συνόδου των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στον κόσμο.

REUTERS/LEONHARD FOEGER

Εν αναμονή μιας συλλογικής ανακοίνωσης κατά την ολοκλήρωση της Συνόδου την Τρίτη, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία ανακοίνωσαν ήδη σήμερα την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές χρυσού που εξορύχθηκε πρόσφατα στη Ρωσία, χωρίς να βάλουν στο στόχαστρο αυτό που έχει ήδη πωληθεί.

«Τα μέτρα αυτά θα πλήξουν άμεσα τους Ρώσους ολιγάρχες και θα επιτεθούν στην καρδιά της πολεμικής μηχανής του Πούτιν», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Η απαγόρευση αυτή αναμένεται να τεθεί σε ισχύ προσεχώς και θα αφορά τον πρόσφατα εξορυχθέντα ή εξευγενισμένο χρυσό. Δεν θα επηρεάσει τον χρυσό ρωσικής προέλευσης που είχε εξαχθεί προηγουμένως από τη Ρωσία, διευκρίνισε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Απάντηση στα πυραυλικά πλήγματα με περισσότερες κυρώσεις ζητεί το Κίεβο

Κάλεσμα στις χώρες της G7 να απαντήσουν στα σημερινά πυραυλικά πλήγματα στην καρδιά του Κιέβου με περαιτέρω κυώσεις στη Ρωσία και με την αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία απηύθυνε από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

This 7 y.o. Ukrainian kid was sleeping peacefully in Kyiv until a Russian cruise missile blasted her home. Many more around Ukraine are under strikes. G7 summit must respond with more sanctions on Russia and more heavy arms for Ukraine. Russia’s sick imperialism must be defeated. pic.twitter.com/0kn2hl7A4x

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) June 26, 2022

«Αυτό το 7χρονο παιδί κοιμόταν ειρηνικά στο Κίεβο ως την στιγμή που ρωσικός πύραυλος Κρουζ ανατίναξε το σπίτι της. Πολλοί ακόμη σε όλη την Ουκρανία δέχονται πλήγματα. Η σύνοδος κορυφής της G7 θα πρέπει να απαντήσει με περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα βαρέα όπλα για την Ουκρανία» αναφέρει ο Κουλέμπα σε μήνυμά του στο Twitter.

Αναφερόμενος στα σημερινά πλήγματα στο Κίεβο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για δείγμα της ρωσικής βαρβαρότητας. «Είναι μια ακόμη βαρβαρότητα της Ρωσίας», δήλωσε. Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι στο περιθώριο της Συνόδου ο Μπάιντεν συζήτησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς τις προσπάθειες διαχείρισης των επιπτώσεων που έχει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην παγκόσμια ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια καθώς και τις προκλήσεις που θέτει η Κίνα.

Σχετικα αρθρα

Κ. Χατζηδάκης: «Στην Ελλάδα μάθαμε το μάθημά μας» -«Χρειαζόμαστε περισσότερο αποτελεσματική Ευρώπη»

admin

Εκτίναξη 17,2% του τζίρου σε καταλύματα και εστίαση τον Φεβρουάριο στα 287 εκατ. ευρώ

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,1% του τζίρου στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

admin

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 19,7% στον τζίρο των καταλυμάτων τον Φεβρουάριο

admin

Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

admin

S&P: πιθανότητα καθυστέρησης στη μείωση των επιτοκίων λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων.

admin

Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων στις 24/4

admin

ΤτΕ: Πίεση στο εμπόριο ισοζύγιο τον Φεβρουάριο λόγω εισαγωγών- 22% άνοδος στις τουριστικές εισπράξεις

admin

ΑΑΔΕ: Από 22 Απριλίου το Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής

admin

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές

admin

S&P: Θα πάει κόντρα στο ρεύμα η Ελλάδα;

admin