Image default
Αγορές

Επέστρεψαν οι πωλητές στη Wall Street

Επέστρεψαν οι πωλητές στη Wall Street

Η Wall Street δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το θετικό μομέντουμ του κλεισίματος της προηγούμενης εβδομάδας και επέστρεψε στις απώλειες.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας (27/6) ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,20% στις 31.438,26 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,29% στις 3.900,50 μονάδες και ο Nasdaq έχασε 0,72% στις 11.524,55 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η τρέχουσα είναι η τελευταία εβδομάδα του α’ εξαμήνου, με τη Wall Street να ετοιμάζεται να το ολοκληρώσει καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ δεκαετιών.

Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον περασμένο Μάιο. Ειδικότερα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 0,7% τον Μάιο έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,2%. Πρόκειται για την έβδομη άνοδο σε διάστημα συνολικά οκτώ μηνών.

Απροσδόκητη άνοδο εμφάνισαν στις ΗΠΑ τα νέα συμβόλαια για την αγορά μεταχειρισμένων κατοικιών τον Μάιο, τερματίζοντας ένα αρνητικό σερί έξι πτωτικών μηνών, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια συνεχίζουν να περιορίζουν τη ζήτηση. Ειδικότερα, ο δείκτης για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα αυξήθηκε 0,7% τον Μάιο στο 99,9, μετά το χαμηλό δύο ετών του Απριλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) των ΗΠΑ.

Διευρύνεται το ανοδικό σερί του πετρελαίου

Με κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισαν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό τύπου WTI να κλείνει σε υψηλό μίας εβδομάδας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 1,8% και έκλεισε στα 109,57 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 21 Ιουνίου.

Ήπια πτώση για τον χρυσό

Μικρές απώλειες κατέγραψε σήμερα ο χρυσός, ενώ ο χαλκός σημείωσε άνοδο μετά την απότομη πτώση την περασμένη εβδομάδα, ανακτώντας ένα μικρό μέρος των απωλειών του.

Ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου έχασε 0,3% και έκλεισε στα 1.824,80 δολάρια ανά ουγγιά. Το συμβόλαιο Ιουλίου για το ασήμι πρόσθεσε 0,2% και έκλεισε στα 21,168 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο Ιουλίου για τον χαλκό κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,6% στα 3,7625 δολάρια η λίβρα.

  • Wall Street
  • διαρκή αγαθά
  • μεταπωλήσεις κατοικιών
  • ΗΠΑ
  • χρυσός
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Σχετικα αρθρα

    Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street λόγω θετικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων

    admin

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές-Ώθηση από το rebound της Wall Street

    admin

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Τεχνολογικό ράλι στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό πρόσημο χάρη στις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    NYSE: Εξετάζεται το ενδεχόμενο 24ωρης διαπραγμάτευσης μετοχών

    admin

    Με το δεξί στην νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές-Ρεκόρ ο FTSE 100

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street ενόψει των αποτελεσμάτων των Magnificent 7

    admin

    Ράλι ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    admin

    Ασιατικές αγορές: Rebound, με την ελπίδα αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

    admin

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin