Image default
Αγορές

Στο «βαθύ κόκκινο» ξανά η Wall Street

Στο «βαθύ κόκκινο» ξανά η Wall Street

«Βουτιά» για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε η Wall Street, παρά την αρχική της άνοδο, οδεύοντας προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022 με ισχυρές απώλειες. «Βαρίδι» αποτέλεσαν σήμερα (28/6) τα απογοητευτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε σε χαμηλό 16 μηνών τον Ιούνιο, στις 98,7 μονάδες, από 103,2 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη πτώση στις 100 μονάδες.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 1,56% στις 30.946,99 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 2% στις 3.822,20 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διολίσθησε 2,98% στις 11.181,54 μονάδες. S&P 500 και Nasdaq παραμένουν σε επίπεδα bear market (απώλειες άνω του 20% από το φετινό υψηλό τους).

Σε άλλα μάκρο, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά συρρικνώθηκε 2,2% τον Μάιο στα 104,3 δισ. δολάρια υποχωρώντας για δεύτερο διαδοχικό μήνα μετά το ρεκόρ του Μαρτίου. Το εμπορικό έλλειμμα είχε φτάσει τα 106,7 δισ. δολάρια τον Απρίλιο και το ρεκόρ των 125,6 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο.

«Άλμα» για το πετρέλαιο

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, κλείνοντας σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 2% στα 111,76 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 16 Ιουνίου.

Αντίστοιχα, το Brent Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 2,5% στα 117,98 δολάρια το βαρέλι στο ICE, επίσης το υψηλότερο από τις 16 Ιουνίου. Το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, πρόσθεσε 2,5% στα 113,80 δολάρια το βαρέλι.

Νέα πτώση για τον χρυσό

Απώλειες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε σήμερα ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να διολισθαίνει σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έχασε 0,2% στα 1.821,20 δολάρια ανά ουγγιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Ιουνίου.

Παράλληλα, το συμβόλαιο του Ιουλίου για το ασήμι υποχώρησε 1,7% στα 20,806 δολάρια ανά ουγγιά που αποτελεί το χαμηλότερο από τις 12 Μαΐου. Αντίθετα, ο χαλκός Σεπτεμβρίου κέρδισε 0,4% στα 3,78 δολάρια η λίβρα.

  • Wall Street
  • καταναλωτική εμπιστοσύνη
  • εμπορικό ελλειμμα
  • χρυσός
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Σχετικα αρθρα

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κορυφώνεται

    admin

    Δειλά ανοδική η έναρξη των συναλλαγών στις ευρωαγορές

    admin

    Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

    admin

    Wall Street: Νευρικότητα μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Ανέκαμψε ο Dow Jones

    admin

    Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

    admin