Image default
Ευρώπη

Οι ευρωβουλευτές καλούν τη Γερμανία να βοηθήσει την Ουκρανία να νικήσει

Η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει σημαντικά τις αποστολές όπλων για να βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο, απαιτεί διακομματική ομάδα ευρωβουλευτών σε ανοιχτή επιστολή της, η οποία καλεί επίσης να μην υπολογίζει στις διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν.

Η επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (29 Ιουνίου), απευθύνεται στη γερμανική κυβέρνηση, την οποία οι οκτώ υπογράφοντες καλούν να «αναλάβει άμεση δράση» για να βοηθήσει την Ουκρανία στον αγώνα της κατά της ρωσικής επιθετικότητας.

Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, αυτό περιλαμβάνει την ταχεία έγκριση των παραδόσεων όπλων που προσφέρει η βιομηχανία, καθώς και την ενθάρρυνση των εταίρων να στείλουν στην Ουκρανία τα όπλα εκείνα που απαιτούν την έγκριση της Γερμανίας για να εξαχθούν.

Επιπλέον, προσθέτει το έγγραφο, η Γερμανία θα πρέπει να επανενεργοποιήσει τα λεγόμενα άρματα μάχης Leopard 1 προκειμένου να τα παραδώσει στην Ουκρανία.

Οι έξι νομοθέτες που υπέγραψαν την επιστολή περιλαμβάνουν δύο Γερμανούς -την ευρωβουλευτή των Πρασίνων Βιόλα Φον Κράμον και τον συντηρητικό Μίχαελ Γκάλερ- καθώς και ευρωβουλευτές από τη Λιθουανία, τη Γαλλία και την Πολωνία.

Η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει μέλη των τεσσάρων μεγαλύτερων ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: του ΕΛΚ, της S&D, της Renew και των Πρασίνων, τόνισε επίσης ότι η Δύση δεν πρέπει να πτοηθεί από τις απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για αντίποινα.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να πέσουμε θύματα των παιχνιδιών του Πούτιν», δήλωσαν οι νομοθέτες, προσθέτοντας ότι «η μισή υποστήριξη από το φόβο των ρωσικών αντιποίνων θα παρατείνει μόνο τον ανθρώπινο πόνο και θα αυξήσει τις οικονομικές επιπτώσεις της σύγκρουσης».

Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και κομματικοί συνάδελφοι του καγκελάριου Olaf Scholz είχαν επανειλημμένα επαινέσει τον Σολτς για τη «συνετή» λήψη αποφάσεων ενόψει της πυρηνικής απειλής που συνιστά η Ρωσία.

«Σε έναν πόλεμο που είναι καθοριστικός για το μέλλον της ηπείρου μας, δεν μπορούμε να διστάσουμε», καταλήγει η επιστολή.

Σχετικα αρθρα

Πετρέλαιο: Πόσο θα μειωθεί η ρωσική παραγωγή όταν τεθεί σε ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ

admin

Η ΕΕ υποβαθμίζεται σε αναδυόμενη οικονομία;

admin

ΕΕ: Το νέο μέτωπο κυρώσεων- Πιέσεις για «μπλόκο» στους Ρώσους ταξιδιώτες

admin

Αγώνας για το LNG μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

admin

ΕΕ: Εγκρίθηκε ο κανονισμός για την εθελοντική μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 15% τον χειμώνα

admin

ΕΕ: Χίλιοι ασθενείς και τραυματίες από την Ουκρανία έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη

admin

Ζελένσκι: Επίθεση στην ΕΕ επειδή «λόγω γραφειοκρατίας καθυστερούν τα 8 δισ.»

admin

Στις Βρυξέλλες στις 18 Αυγούστου οι ηγέτες της Σερβίας και του Κοσόβου

admin

Η κατάσταση στην εργασιακή πολιτική της ΕΕ

admin

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Πούτιν στο Σότσι: Τι να περιμένουμε

admin

Στο Ντάλας, ο Όρμπαν καλεί τους Αμερικανούς συντηρητικούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις εκλογές του 2024

admin

Η Ελλάδα λέει ότι η ανάκαμψη του τουρισμού θα βοηθήσει να μειωθεί το κόστος της ενεργειακής κρίσης

admin