Image default
Επιχειρήσεις

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζει όνομα και γίνεται «Hellenic Train»

Tην επανεκκίνηση του ελληνικού σιδηροδρόμου με ένα νέο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης σηματοδοτεί η μετονομασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Hellenic Train.

Η νέα εταιρική ταυτότητα αποσκοπεί στην ανάδειξη της Hellenic Train S.A. σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους παρόχους εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών, καθιστώντας την Ελλάδα γέφυρα μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής με την τεχνογνωσία και την εμπειρία των Ιταλικών σιδηροδρόμων FS. Παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή αλλά και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, κ. Daniele Franco, Ελλάδα και Ιταλία επιβεβαίωσαν σήμερα τους στενούς δεσμούς συνεργασίας στον τομέα των υποδομών, της ενέργειας και του εμπορίου, δύο μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την σύμβαση παροχής δημοσίων υπηρεσιών.
Όπως ανέφερε την Παρασκευή ο κ. Σταικούρας κατά την τελετή της μετονομασίας της εταιρείας, η συμφωνία αυτή συνοδεύεται με αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών αλλά και επέκταση των τρένων σε προορισμούς που δεν αποτελούν αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης (μη εμπορικούς προορισμούς). Παράλληλα προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του τροχαίου υλικού με ηλεκτρικά τρένα και τρένα υδρογόνου.

Τις αλλαγές στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας χαιρέτησε και ο κ. Καραμανλής, λέγοντας ότι οι πρωτοβουλίες της Hellenic Train, «κουμπώνουν» με την κυβερνητική στρατηγική να αναπτυχθεί ο ελληνικός σιδηρόδρομος, ο οποίος υποστηρίζεται με έργα συνολικού ύψους άνω των 4,5 δις, ευρώ. Όπως είπε, με τις νέες υποδομές, αναβαθμίζονται ολόκληρες περιοχές και συνδέονται βασικά λιμάνια της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο και τα εμπορευματικά κέντρα ώστε να αναπτυχθεί και η βιομηχανία των συνδυασμένων μεταφορών και των logistics. Στόχος όπως ανέφερε είναι η Ελλάδα να μετατραπεί σε κόμβο μεταφορών για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η πλήρης αναμόρφωση και ανάπτυξη του τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, ο εκσυγχρονισμός του τροχαίου υλικού και η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Να σημειωθεί ότι σήμερα υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ferrovie dello Stato Italiane και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών, με στόχο τη συνεργασία για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, τις νέες «έξυπνες» τεχνολογίες, τις ψηφιακές μεθόδους για την ασφάλεια και συντήρηση των σιδηροδρόμων και την προώθηση των επιστημονικών μελετών της διατροπικής κινητικότητας και «ευφυών συστημάτων».

Διαβάστε ακόμη

Super Fast BroadBand: Επέκταση του προγράμματος με επιπλέον €10 εκατ. για νέα voucher

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Νέα αύξηση κατά 7% από σήμερα για τους ταξιδιώτες του Ιουλίου (vid)

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί η θρυλική Σέλμαν και οι μεζονέτες του Βωβού στη Ν. Ερυθραία (pics)

Σχετικα αρθρα

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Στη Θεσσαλονίκη 6 γερμανικές επιχειρήσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια

admin

Hellenic Cables: Σύμβαση export καλωδίων 220 kV για το έργο Ostwind 3 στη Γερμανία

admin

Δήμας: «Στην Ελλάδα πλέον και η EPAM Systems – Άμεσα εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας»

admin

Nestlé Ελλάς: Οι πρωτοβουλίες της εταιρείας με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη (pics)

admin

Μοτοδυναμική: Δωρεάν διάθεση 39.139 ιδίων μετοχών σε στελέχη της εταιρείας

admin

Orilina Properties: Προχωρά στην έκδοση ομολογιακού δανείου έως 50 εκατ. για νέες επενδύσεις

admin

Μακροπρόθεσμη αναχρηματοδότηση 210 εκατ. ευρώ για την Attica Group

admin

Υπ. Ανάπτυξης – σούπερ μάρκετ: Συμφωνία για συγκράτηση τιμών με «εργαλείο» το «καλάθι της νοικοκυράς» (pics) (upd)

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Υπογραφή ομολογιακού δανείου ύψους €5 εκατ.

admin

Imerys Βωξίτες: Αναστολή μετά το εργατικό δυστύχημα σε μεταλλείο στη Φωκίδα

admin

Κρήτη: Η αλυσίδα Κρητικός εξαγόρασε τα σούπερ μάρκετ Μαθιουδάκης

admin

ΙΟΝ: Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά

admin