Image default
Ευρώπη

Οι συνοριακοί έλεγχοι στη Φινλανδία επιστρέφουν στις προ της πανδημίας διαδικασίες

Οι περιορισμοί στην είσοδο στα εξωτερικά σύνορα της Φινλανδίας που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19 έληξαν σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου. Οι ταξιδιώτες τρίτων χωρών δεν χρειάζεται να προσκομίζουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή εξετάσεων COVID-19, ενώ δεν θα γίνονται πλέον εξετάσεις COVID-19 στα σημεία διέλευσης των συνόρων.

Οι αρχές αναμένουν αυξημένη κίνηση από τρίτες χώρες, παρόλο που τα άτομα που φθάνουν από χώρες εκτός ΕΕ και εκτός Σένγκεν πρέπει να εξακολουθούν να διαθέτουν κανονικά ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήριο και, εάν είναι απαραίτητο, βίζα.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό επικρέμεται ιδιαίτερα για τον πραγματικό αριθμό των επισκεπτών που φθάνουν από τα ανατολικά σύνορα. Το 2019, ο αριθμός των ταξιδιωτών μέσω του σημείου διέλευσης Ιμάτρα έφτασε το 1,5 εκατομμύριο. Μετά τον πόλεμο, πολλοί Ρώσοι μετακινήθηκαν προς τη Δύση μέσω της Φινλανδίας.

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση του COVID, η φινλανδική κυβέρνηση έκλεισε τα επιβατικά ταξίδια από τη Ρωσία τον Ιανουάριο του 2021 και επετράπη η είσοδος μόνο στη βαριά κυκλοφορία. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, οι περιορισμοί χαλάρωσαν κάπως και το τρένο Allegro μεταξύ Ελσίνκι και Αγίας Πετρούπολης άρχισε να λειτουργεί. Στα τέλη Μαρτίου η σύνδεση τερματίστηκε και πάλι.

Επί του παρόντος, οι Ρώσοι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στη Φινλανδία εάν μπορούν να παρουσιάσουν ένα κίνητρο για το ταξίδι τους, ίσως μια πρόσκληση, ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής, μια έγκυρη βίζα και αρκετά οικονομικά μέσα. Σύμφωνα με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, τα φορτηγά με ρωσικές πινακίδες εμποδίζονται να εισέλθουν στην ΕΕ.

Πολλά εξαρτώνται από τις ρωσικές ενέργειες. Σε ερώτηση της Euractiv την Πέμπτη 30 Ιουνίου, η φινλανδική συνοριοφυλακή δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι είδους περιορισμούς μπορεί να επιβάλει η Ρωσία στη συνοριακή κυκλοφορία από τις αρχές Ιουλίου.

Σχετικα αρθρα

Πετρέλαιο: Πόσο θα μειωθεί η ρωσική παραγωγή όταν τεθεί σε ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ

admin

Η ΕΕ υποβαθμίζεται σε αναδυόμενη οικονομία;

admin

ΕΕ: Το νέο μέτωπο κυρώσεων- Πιέσεις για «μπλόκο» στους Ρώσους ταξιδιώτες

admin

Αγώνας για το LNG μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

admin

ΕΕ: Εγκρίθηκε ο κανονισμός για την εθελοντική μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 15% τον χειμώνα

admin

ΕΕ: Χίλιοι ασθενείς και τραυματίες από την Ουκρανία έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη

admin

Ζελένσκι: Επίθεση στην ΕΕ επειδή «λόγω γραφειοκρατίας καθυστερούν τα 8 δισ.»

admin

Στις Βρυξέλλες στις 18 Αυγούστου οι ηγέτες της Σερβίας και του Κοσόβου

admin

Η κατάσταση στην εργασιακή πολιτική της ΕΕ

admin

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Πούτιν στο Σότσι: Τι να περιμένουμε

admin

Στο Ντάλας, ο Όρμπαν καλεί τους Αμερικανούς συντηρητικούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις εκλογές του 2024

admin

Η Ελλάδα λέει ότι η ανάκαμψη του τουρισμού θα βοηθήσει να μειωθεί το κόστος της ενεργειακής κρίσης

admin