Image default
Ευρώπη

Επιστολή Παπαδημούλη στον Επίτροπο Χαν για την ιατρικά υποβοηθούμενη τεκνοποίηση

Επιστολή προς τον Επίτροπο για τον Προϋπολογισμό και τη Διοίκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γιοχάνες Χαν, σχετικά με την πρόταση για την ιατρικά υποβοηθούμενη τεκνοποίηση για τους υπαλλήλους των ευρωπαϊκών θεσμών, απέστειλε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, αρμόδιος για την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα στη διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου.

Στην επιστολή του ο Έλληνας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει πως το Ευρωκοινοβούλιο υποστηρίζει με θέρμη αυτή την πρόταση, υπογραμμίζοντας πως «η ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών και μέτρων χωρίς αποκλεισμούς για όλα τα μέλη του προσωπικού βρίσκεται στον πυρήνα του οδικού χάρτη για τη διαφορετικότητα που εγκρίθηκε πρόσφατα, ο οποίος περιλαμβάνει διάφορα μέτρα που στοχεύουν στην προώθηση ενός ποικιλόμορφου και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος στο ίδρυμά μας».

Σημειώνεται πως ο Οδικός Χάρτης για την Εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων που συνέταξε και παρουσίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, υιοθετήθηκε ομόφωνα από το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, «η έγκριση του Οδικού Χάρτη μας φέρνει ολοένα και πιο κοντά στο να καταστήσουμε το Ευρωκοινοβούλιο θεσμό-υπόδειγμα και πρωτοπόρο σε θέματα ισότητας, μεταξύ τόσο των θεσμικών οργάνων της ΕΕ όσο και των εθνικών κοινοβουλίων».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή(μεταφρασμένη στα ελληνικά):

Θέμα: Πρόταση για την ιατρικά υποβοηθούμενη τεκνοποίηση

«Αξιότιμε Επίτροπε Χαν,

Σας γράφω ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρμόδιος για την για την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα στη διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να σας ευχαριστήσω για το σημαντικό έργο που επιτελέσατε στον τομέα των ίσων δικαιωμάτων για το προσωπικό μας, αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την αναθεώρηση των γενικών διατάξεων εφαρμογής του Κοινού Συστήματος Ασφάλισης Ασθενείας  (‘JSIS’) για την ιατρικά υποβοηθούμενη τεκνοποίηση.

Όπως γνωρίζετε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει σθεναρά αυτήν την πρόταση, όπως υποβλήθηκε από τη διαχειριστική επιτροπή του Κοινού Συστήματος Ασφάλισης Ασθενείας  (‘JSIS’) στο Κολλέγιο Προϊσταμένων της Διοίκησης στην Επιτροπή.

Η ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών και μέτρων χωρίς αποκλεισμούς για όλα τα μέλη του προσωπικού βρίσκεται στον πυρήνα του οδικού χάρτη για τη διαφορετικότητα που εγκρίθηκε πρόσφατα, ο οποίος περιλαμβάνει διάφορα μέτρα που στοχεύουν στην προώθηση ενός ποικιλόμορφου και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος στο ίδρυμά μας.

Ελπίζω ότι η πρόταση θα μπορέσει σύντομα να οριστικοποιηθεί από το Κολλέγιο Προϊσταμένων της Διοίκησης στην Επιτροπή και από τα θεσμικά όργανα, ώστε να τεθεί σε ισχύ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη διασφάλιση της ταχείας διαδικασίας εφαρμογής της απόφασης.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Παπαδημούλης

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Σχετικα αρθρα

Σύνοδος Κορυφής: Η έκθεση Λέττα για να μην χάσει η ΕΕ το τρένο της ανταγωνιστικότητας

admin

Συγκέντρωση αναπτυξιακών δυνάμεων στην «οικονομία χαμηλού υψομέτρου» της Κίνας

admin

Η ακροδεξιά παλεύει να παραμείνει επίκαιρη ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Δύο Ρώσοι ύποπτοι για κατασκοπεία συνελήφθησαν στη Γερμανία

admin

Ο S&P υποβάθμισε το Ισραήλ

admin

Γερμανός ακροδεξιός ενώπιον της δικαιοσύνης για ναζιστικά σύμβολα

admin

Στενότερη συνεργασία Ιταλίας-Τυνησίας για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης

admin

Ο Πορτογάλος πρόεδρος δίνει Kόστα για επικεφαλής του Συμβουλίου της ΕΕ

admin

Η συνάντηση Ντούντα-Τραμπ εγείρει ερωτηματικά στην Πολωνία

admin

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους μετά από συμμετοχή σε διαδηλώσεις

admin

Ένας «πράσινος» κεντρικός τραπεζίτης που βλέπει πολύ πιο μακριά

admin

Eurostat : Στο 2,4% ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

admin