Image default
Επιχειρήσεις

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζει όνομα και γίνεται «Hellenic Train»

Tην επανεκκίνηση του ελληνικού σιδηροδρόμου με ένα νέο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης σηματοδοτεί η μετονομασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Hellenic Train.

Η νέα εταιρική ταυτότητα αποσκοπεί στην ανάδειξη της Hellenic Train S.A. σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους παρόχους εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών, καθιστώντας την Ελλάδα γέφυρα μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής με την τεχνογνωσία και την εμπειρία των Ιταλικών σιδηροδρόμων FS. Παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή αλλά και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, κ. Daniele Franco, Ελλάδα και Ιταλία επιβεβαίωσαν σήμερα τους στενούς δεσμούς συνεργασίας στον τομέα των υποδομών, της ενέργειας και του εμπορίου, δύο μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την σύμβαση παροχής δημοσίων υπηρεσιών.
Όπως ανέφερε την Παρασκευή ο κ. Σταικούρας κατά την τελετή της μετονομασίας της εταιρείας, η συμφωνία αυτή συνοδεύεται με αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών αλλά και επέκταση των τρένων σε προορισμούς που δεν αποτελούν αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης (μη εμπορικούς προορισμούς). Παράλληλα προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του τροχαίου υλικού με ηλεκτρικά τρένα και τρένα υδρογόνου.

Τις αλλαγές στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας χαιρέτησε και ο κ. Καραμανλής, λέγοντας ότι οι πρωτοβουλίες της Hellenic Train, «κουμπώνουν» με την κυβερνητική στρατηγική να αναπτυχθεί ο ελληνικός σιδηρόδρομος, ο οποίος υποστηρίζεται με έργα συνολικού ύψους άνω των 4,5 δις, ευρώ. Όπως είπε, με τις νέες υποδομές, αναβαθμίζονται ολόκληρες περιοχές και συνδέονται βασικά λιμάνια της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο και τα εμπορευματικά κέντρα ώστε να αναπτυχθεί και η βιομηχανία των συνδυασμένων μεταφορών και των logistics. Στόχος όπως ανέφερε είναι η Ελλάδα να μετατραπεί σε κόμβο μεταφορών για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η πλήρης αναμόρφωση και ανάπτυξη του τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, ο εκσυγχρονισμός του τροχαίου υλικού και η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Να σημειωθεί ότι σήμερα υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ferrovie dello Stato Italiane και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών, με στόχο τη συνεργασία για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, τις νέες «έξυπνες» τεχνολογίες, τις ψηφιακές μεθόδους για την ασφάλεια και συντήρηση των σιδηροδρόμων και την προώθηση των επιστημονικών μελετών της διατροπικής κινητικότητας και «ευφυών συστημάτων».

Διαβάστε ακόμη

Super Fast BroadBand: Επέκταση του προγράμματος με επιπλέον €10 εκατ. για νέα voucher

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Νέα αύξηση κατά 7% από σήμερα για τους ταξιδιώτες του Ιουλίου (vid)

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί η θρυλική Σέλμαν και οι μεζονέτες του Βωβού στη Ν. Ερυθραία (pics)

Σχετικα αρθρα

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για καταβολή μερίσματος

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για μέρισμα με δικαίωμα επανεπένδυσης

admin

ΛΑΡΚΟ: Δέσμευση για παράταση των συμβάσεων εργασίας έως τις 12 Μαίου

admin

Bain & Company: Εμπιστοσύνη στη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

admin

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Ο Ν. Μπήλιος αναλαβάνει Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων

admin

BriQ Properties: Αύξηση 14% στα έσοδα από ενοίκια το 2023

admin

Noval Property: Νέο μέλος του ΔΣ ο Μιχ. Παναγής

admin

Βασιλάκης: Έρχονται νέες συνεργασίες μέχρι το τέλος του 2024 για την Autohellas

admin

Μουσικός Οίκος Νάκα: Αύξηση πωλήσεων και σταθερά κέρδη στο α’ εξάμηνο

admin

Trastor: Αυξημένα κατά 25,2% τα EBITDA το 2023

admin

ΙΕΛΚΑ: Σταθερός στο 2,75% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Intralot: Υπογραφή με πέντε τράπεζες για ομολογιακό δάνειο €100 εκατ.

admin