Image default
Ευρώπη

Κόστα: «Σοβαρό λάθος» του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Πέδρο Νούνο Σάντος, έκανε ένα «σοβαρό λάθος» όταν ανακοίνωσε μια πολιτική σχετικά με ένα νέο αεροδρόμιο για τη Λισαβόνα, το οποίο όμως στη συνέχεια αναγνώρισε με «ταπεινότητα» και το οποίο «διορθώθηκε αμέσως».

Ο Κόστα έκανε αυτά τα σχόλια σε δημοσιογράφους στη Λισαβόνα πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για το περιεχόμενο της υπουργικής εντολής που εξέδωσε ο Σάντος επειδή την Τετάρτη βρισκόταν σε σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου στη Μαδρίτη.

«Η εντολή ανακλήθηκε», δήλωσε. «Έχοντας ορίσει ότι το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης θα ακουστεί [για το θέμα], κανείς δεν παίρνει μια απόφαση δύο ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ηγέτη του PSD [Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα], Λουίς Μοντενέγκρο», δήλωσε ο Κόστα.

Πρόσθεσε ότι γνωρίζει τον Σάντος εδώ και πολλά χρόνια και ότι ο υπουργός «κατάλαβε το λάθος που έκανε και είχε την ταπεινότητα να το αναγνωρίσει».

Την Τετάρτη, δημοσιεύθηκε στην κρατική εφημερίδα η εντολή που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών, Ούγκο Σάντος Μέντεζ, ο «καθορισμός των διαδικασιών σχετικά με την εκπόνηση της στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης του σχεδίου επέκτασης της χωρητικότητας του αεροδρομίου της περιοχής της Λισαβόνας».

Μεταξύ άλλων μέτρων, η διαταγή – που έκτοτε ανακλήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού – ζητούσε τη «μελέτη της λύσης που αποσκοπεί στην κατασκευή του αεροδρομίου Μοντίγιο, ως μεταβατικής υποδομής, και του νέου αυτόνομου αεροδρομίου στο Σκοπευτήριο Αλκοσέτε».

Τόσο το Μοντίγιο όσο και το Αλκοσέτε βρίσκονται στη νότια όχθη του ποταμού Τάγου, απέναντι από τη Λισαβόνα. Το σημερινό αεροδρόμιο βρίσκεται εντός των ορίων της πόλης.

Τα σχέδια για ένα νέο αεροδρόμιο συζητούνται εδώ και χρόνια, υπό μια σειρά κυβερνήσεων, και υπό την έντονη αντίδραση περιβαλλοντολόγων και άλλων ομάδων.

Σχετικα αρθρα

ΕΕ: Απαγόρευση διάθεσης προϊόντων καταναγκαστικής εργασίας

admin

Γερμανία: Δεν είναι όλα ρόδινα για τους γιατρούς που μεταναστεύουν στην χώρα

admin

Αποτυχία του ΕΛΚ να ανατρέψει το όργανο δεοντολογίας της ΕΕ

admin

Όρμπαν, Μοραβιέτσκι σχεδιάζουν ανασχηματισμό στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Λεπέν

admin

Το Ευρωκοινοβούλιο επικυρώνει σήμερα το Σύμφωνο Σταθερότητας

admin

«Παραμερίστε, τράπεζες»: Γιγαντιαία funds κυβερνούν τώρα τη Wall Street

admin

«Πέφτουν στα ναρκωτικά» για να κάνουν…καριέρα – Μια επικίνδυνη μόδα μεταξύ εργαζομένων και στελεχών

admin

ΕΕ: Πτώση στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον περασμένο Μάρτιο

admin

ΕΕ: Οι περισσότερες χώρες ξοδεύουν περισσότερα από όσα εισπράττουν

admin

Η ρωσική παραπληροφόρηση βομβαρδίζει τη Γαλλία

admin

Ο ευρωπαϊκός νότος εξεγείρεται εναντίον Συμφώνου Μετανάστευσης

admin

Υπό την επήρεια του Πολωνού προέδρου Ντούντα ο Τραμπ για την Ουκρανία;

admin