Image default
Επιχειρήσεις

Dimand: Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια προσφορά – Υψηλή ζήτηση και υπερκάλυψη

Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια προσφορά μετοχών της DIMAND Real Estate Development στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Πληροφορίες αναφέρουν πως η ζήτηση ήταν σημαντική και πως η έκδοση είχε καλυφθεί ήδη από χθες Πέμπτη, με προσφερόμενα κεφάλαια άνω των 150 εκατ. ευρώ, με τις τελικές ανακοινώσεις να αναμένονται σήμερα.

Η DIMAND Real Estate Development, προχωρά σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με άντληση κεφαλαίων έως €98 εκατ. περίπου (υπολογισμός με βάση την ανώτατη τιμή διάθεσης €15,00 ανά μετοχή για το σύνολο της έκδοσης, συμπεριλαμβανομένης της παράλληλης διάθεσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων) και στην εισαγωγή του συνόλου των κοινών μετοχών της στο Χ.Α.

Η εταιρεία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων προχωρά σε δημόσια προσφορά 6.213.100 νέων κοινών μετοχών και σε παράλληλη διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων 325.000 νέων κοινών μετοχών, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και υπό τον όρο της πλήρους διάθεσή τους θα αντιπροσωπεύουν το 35% του κοινού μετοχικού της κεφαλαίου. Επίσης, η διαδικασία προβλέπει το δικαίωμα επιπρόσθετης κατανομής έως 931.800 υφιστάμενων μετοχών (Overallotment Facility) για την κάλυψη τυχόν αυξημένης ζήτησης.

Οι εν λόγω μετοχές θα διατεθούν τόσο στο ευρύ επενδυτικό κοινό όσο και σε δυο Cornerstone Επενδυτές. Πρόκειται για την Latsco, η οποία προτίθεται να επενδύσει έως €15 εκατ., χωρίς περιορισμό ως προς το ποσοστό το οποίο θα κατέχει μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου επί του συνολικού εκδοθέντος κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, ενώ η ζήτηση της θα ικανοποιηθεί πλήρως σε περίπτωση υπερκάλυψης της Έκδοσης καθώς και την Orasis, η οποία θα επενδύσει έως €10 εκατ. με περιορισμό μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου να κατέχει έως 4,99% του συνολικού εκδοθέντος κοινού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και η ζήτηση της θα ικανοποιηθεί κατ’ ελάχιστον κατά 80%, σε περίπτωση υπερκάλυψης της Έκδοσης.

Η δημόσια προσφορά ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 01.07.2022 και κατόπιν της ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς θα ανακοινωθεί η τελική τιμή διάθεσης και η κατανομή των μετοχών ανάλογα με τη ζήτηση. Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 06.07.2022.

Σχολιάζοντας σχετικά ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και επικεφαλής Corporate & Investment Banking, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου, αναφέρει πως το ισχυρό ενδιαφέρον εγχώριων και διεθνών θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών για την εισαγωγή της Dimand στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αντλώντας σχεδόν 100 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία για την παγκόσμια οικονομία, υπογραμμίζει τη σημασία της συναλλαγής, ως της πρώτης σημαντικής εισαγωγής μετά από 8 χρόνια, μιας πολλά υποσχόμενης εταιρείας στο ΧΑ με κεφαλαιοποίηση που εκτιμάται σχεδόν στα 300 εκατ. ευρώ, αλλά και την αλλαγή σελίδας που συντελείται στην ελληνική αγορά.

«Η ελληνική Κεφαλαιαγορά επιστρέφει στον αναπτυξιακό της ρόλο, διοχετεύοντας κεφάλαια σε βιώσιμες εταιρείες με προοπτική, προκειμένου εκείνες να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, που με τη σειρά τους μετασχηματίζουν την ελληνική οικονομία.

Η Eurobank ως Σύμβουλος Έκδοσης και Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος στη διαδικασία της πρώτης, μετά από τόσα χρόνια, εισαγωγής εταιρείας στο ΧΑ, δηλώνει το παρών σε αυτή την κομβική στιγμή για την εγχώρια χρηματοοικονομική αγορά, και την αγορά ανάπτυξης ακινήτων, της οποίας η Dimand, είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς εκπροσώπους.

Στηρίζουμε την εταιρεία και τη διοικητική της ομάδα, που είναι πρωτοπόροι στην ανάπτυξη πιστοποιημένων πράσινων κτιριακών έργων και στην υλοποίηση μεγάλων projects, με έντονα αναπλαστικό χαρακτήρα, και ελπίζουμε πως η επιτυχημένη αυτή κίνηση θα είναι προπομπός και άλλων, αντίστοιχης επιτυχίας, εγχειρημάτων από δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις», τονίζει ο κ Βασιλείου.

Διαβάστε ακόμη

Άρχισε η εξέταση των ενστάσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή

TτΕ: Θετικές -ακόμη- οι προσδοκίες για την ελληνική αγορά ακινήτων

Ελ. Βενιζέλος: Στο 94% του 2019 η επιβατική κίνηση τον Ιούνιο – Αύξηση 50% των Αμερικανών ταξιδιωτών έναντι του 2019

Σχετικα αρθρα

Μεγάλη επένδυση της Moderna στη Μελβούρνη – Εκατομμύρια εμβόλια θα παράγονται στο νέο της εργοστάσιο

admin

Έλον Μασκ: Η Tesla έχει κατασκευάσει πάνω από 3.000.000 αυτοκίνητα (tweet)

admin

Aramco: Αύξηση 90% στα κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού

admin

Γιάννης Καντώρος (Interamerican): Χρονιά προκλήσεων και αύξησης του κύκλου εργασιών

admin

Κρίστιαν Χατζημηνάς (ΕΕΝΕ): Μείωση μη μισθολογικού κόστους σε εταιρείες και εργαζομένους που επενδύουν σε δεξιότητες

admin

Λιανός (Επιτροπή Ανταγωνισμού): Περισσότεροι από ποτέ οι έλεγχοι τα τελευταία 2 έτη

admin

ΤΖΟΚΕΡ: 6 εκατ. στο τζακ ποτ της Κυριακής 14/8 

admin

Αριστοτέλης Παντελιάδης: Επεκτείνει τις δραστηριότητες της METRO ΑΕΒΕ

admin

Riviera Tower: O υψηλότερος και πράσινος ουρανοξύστης της Μεσογείου

admin

ΠΣΕ: Νέα άνοδος 59,8% στις ελληνικές εξαγωγές τον Ιούνιο 2022 (πίνακες)

admin

CPI: Διαπραγμάτευση μετοχών από το stock option plan από 18/8

admin

CPI: Στις 18/8 η έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο

admin