Image default
Αγορές

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά από ένα καταστροφικό α’ εξάμηνο

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά από ένα καταστροφικό α' εξάμηνο

Ήπια ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής (1/7), αφήνοντας πίσω τους το χειρότερο πρώτο εξάμηνο των τελευταίων 52 ετών.

 

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,13 % στις 30.816,02 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,11 % στις 3.792,25 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης, Nasdaq, κερδίζει 1,35% στις 11.067,06 μονάδες.

Η Wall Street, ολοκλήρωσε χθες το β’ τρίμηνο του 2022, το χειρότερο τρίμηνο για τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 από το α’ τρίμηνο του 2020, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού. Μάλιστα, για τον Nasdaq ήταν το χειρότερο τρίμηνο από το 2008.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών εξακολουθεί να βρίσκεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο οικονομικής ύφεσης, αλλά και η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, ενώ παράλληλα εντείνεται η πίεση στη διεθνή χρηματιστηριακή αγορά εξαιτίας του εκτοξευμένου πληθωρισμού, του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και τα πρόσφατα lockdown στην Κίνα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο πλαίσιο του ετήσιου φόρουμ πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη Σίντρα της Πορτογαλίας, δήλωσε, ότι η οικονομία της Αμερικής βρίσκεται σε «ισχυρή κατάσταση» ώστε να αντιμετωπίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, αλλά και η κεντρική τράπεζα έχει περιθώρια να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2%. 

Στα επιχειρηματικά νέα, οι μετοχές της Kohl’s υποχώρησαν 18%, καθώς προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για το β’ οικονομικό τρίμηνο, επικαλούμενη χαμηλότερες καταναλωτικές δαπάνες, ενώ τερμάτισε και τις συνομιλίες για την πώληση της επιχείρησής της, υποστηρίζοντας ότι το περιβάλλον λιανικής έχει επιδεινωθεί.

Παράλληλα, κέρδη 1,5% σημειώνει η μετοχή της General Motors, καθώς η εταιρεία επιβεβαίωσε την πρόβλεψη της για το έτος, αν και προειδοποίησε πως ζητήματα παραγωγής ενδέχεται να επηρεάσουν τα οικονομικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου της.

  • Wall Street
  • θετικό κλίμα
  • α εξάμηνο
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Σχετικα αρθρα

    Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

    admin

    Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

    admin

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    admin

    Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 και ο DAX

    admin

    Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις απώλειες

    admin