Image default
Αγορές

Με ράλι ανακούφισης έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street

Με ράλι ανακούφισης έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street

Ριμπάουντ για τη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουλίου, το οποίο ωστόσο δεν ήταν αρκετό ώστε να αποτρέψει τις εβδομαδιαίες απώλειες.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής (1/7) ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,05% στις 31.097,26 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,06% στις 3.825,33 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,90% στις 11.127,84 μονάδες.

Από την άλλη πλευρά, σε εβδομαδιαία βάση ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,3%, ο S&P 500 κατά 2,2% και ο Nasdaq κατά 4,1%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM διολίσθησε στις 53 μονάδες τον περασμένο μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020. Τον Μάιο ο δείκτης βρισκόταν στις 56,1 μονάδες. Αντίστοιχα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020, διολισθαίνοντας στις 52,7 μονάδες από 57,0 μονάδες τον Μάιο.

Ανοδικά σε ημέρα και εβδομάδα το πετρέλαιο

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω περιορισμένης προσφοράς από τη Λιβύη, αλλά και τις αναμενόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Νορβηγία, παράγοντες που αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση και συνεπαγόμενη μείωση της ζήτησης.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 2,5% στα 108,43 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα το WTI κέρδισε 0,8%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Αντίστοιχα, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε την Παρασκευή 2,4% στα 111,63 δολάρια το βαρέλι, με το συμβόλαιο να σκαρφαλώνει 2,3% στην εβδομάδα.

Απώλειες για τον χρυσό

Πτωτικά κινήθηκε την Παρασκευή ο χρυσός, ο οποίος ωστόσο ανέκτησε αρκετές από τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες, που τον έφεραν προσωρινά κάτω από τα 1.800 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 0,3% στα 1.801,50 δολάρια ανά ουγγιά, στο χαμηλότερό του επίπεδο από τον Φεβρουάριο, ενώ στην εβδομάδα διολίσθησε κατά 1,6%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data. Ενδοσυνεδριακά, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε έως τα 1.783,40 δολάρια, στη χαμηλότερη τιμή του από τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 3,4% στα 19,667 δολάρια ανά ουγγιά, υποχωρώντας σε χαμηλό 2 ετών. Στην εβδομάδα, υποχώρησε κατά 6,9%. Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 2,9% στα 3,604 δολάρια ανά λίβρα, στη χαμηλότερη τιμή του από τον Φεβρουάριο του 2021. Στην εβδομάδα, σημείωσε «βουτιά» 3,7%.

  • Wall Street
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • μεταποίηση

    Σχετικα αρθρα

    Η έκθεση για την απασχόληση έφερε «ράλι» στη Wall Street

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές- Πτώση για τη Novo Nordisk

    admin

    Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

    admin

    Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

    admin

    Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

    admin

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    admin

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin