Image default
Οικονομία

Μπούμερανγκ 1,4 τρισ. δολαρίων «χτύπησε» τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη

«Μπούμερανγκ» χτυπησε τους 500 πλουσιότερους ανθρωπους του πλανήτη, καθώς έχασαν – συνολικά, 1,4 τρισ. δολάρια το α’ εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με το -, η περιουσία του Έλον Μασκ μειώθηκε κατά 62 δισ.δολάρια,του Τζέφ Μπέζος κατά 63 δισ.δολάρια, ενώ ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ είδε να χάνεται περισσότερο από το μισό του πλούτου του.

Ο «κατήφορος» ξεκίνησε από την στιγμή που οι κεντρικές Τράπεζες  άρχισαν να αυξάνουν τα επιτόκια για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, όπου τα πρωτοφανή μέτρα τόνωσης των οικονομιών στον απόηχο της πανδημίας,  απογείωσαν την αξία σε πολλούς οικονομικούς τομείς, από τις τεχνολογικές εταιρείες μέχρι τα κρυπτονομίσματα.

Η Tesla σημείωσε το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία της κατά το β’ τρίμηνο του έτους, ενώ η Amazon σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από την «φούσκα» των dot-com.

Οι απώλειες πάντως δεν μείωσαν την ανισότητα στον πλούτο. Ο Μασκ, ο συνιδρυτής της Tesla, εξακολουθεί να έχει τη μεγαλύτερη περιουσία στον πλανήτη, με 208,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Μπέζος της Amazon έρχεται δεύτερος με καθαρή περιουσία 129,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του -.

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας, βρίσκεται στην τρίτη θέση με περιουσία 128,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς με 114,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τάξη των δισεκατομμυριούχων έχει συγκεντρώσει τόσο πολύ πλούτο τα τελευταία χρόνια που, και μπορούν να αντέξουν την «χασούρα» αλλά και να συνεχίσουν να αναζητούν ευκαιρίες,ό πως δήλωσε ο Thorne Perkin, πρόεδρος της Papamarkou Wellner, εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

«Πολλοί από τους πελάτες μας αναζητούν ευκαιρίες όταν υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία» είπε ο Perkin

Είναι οι μόνοι τέσσερις που έχουν αξία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων – στην αρχή του έτους, 10 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν αυτό το ποσό, συμπεριλαμβανομένου του Ζούκερμπεργκ, ο οποίος είναι τώρα 17ος στη λίστα περιουσίας με 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό άλλωστε συνέβη σε μερικές από τις ταλαιπωρημένες περιοχές  των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ο Βλαντίμιρ Ποτάνιν, για παράδειγμα, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας με περιουσία 35,2 δισ. δολαρίων, απέκτησε ολόκληρο το μερίδιο της Societe Generale στη Rosbank PJSC, εν μέσω των επιπτώσεων από την εισβολή στην Ουκρανία. Εξαγόρασε επίσης το μερίδιο του υπό κυρώσεις Ρώσου μεγιστάνα Όλεγκ Τίνκοβ σε μια ψηφιακή τράπεζα έναντι ενός πολύ μικρού κλάσματος της αξίας του.

-

Σχετικα αρθρα

Moody’s: Στο Β3 του «junk» το αξιόχρεο της Τουρκίας

admin

Ενεργειακή κρίση: Παίρνουν…φωτιά τα τζάκια στην Γερμανία- Πέλετ με το…δελτίο

admin

Gazprom: Στέλνει επιπλέον φυσικό αέριο στην Ουγγαρία

admin

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι

admin

Δεν είναι μόνο ο πληθωρισμός. Η Γερμανία ταλαιπωρείται από το φαινόμενο shrinkflation

admin

Fuel Pass 2: Το λάθος που αναβάλει την πληρωμή

admin

Power Pass: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα της έκτακτης πληρωμής

admin

Ποια νομίσματα θα αντικαταστήσουν ευρώ-δολάριο στο επενδυτικό ταμείο της Ρωσίας

admin

Δεκαπενταύγουστος: Σαρωτικοί έλεγχοι σε ξαπλώστρες, κυλικεία πλοίων και καύσιμα

admin

S&P και Fitch κηρύσσουν το Κίεβο σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας

admin

Power Pass: Η ημερομηνία για την έξτρα πληρωμή χωρίς αίτηση

admin

Fuel Pass 3 «γιοκ» – Ανατροπή στους δικαιούχους από Οκτώβριο

admin