Image default
ALPHA BANK

Β. Ψάλτης (Alpha Bank): Η συνεργασία με τη Nexi και η αγορά των ηλεκτρονικών πληρωμών που αξίζει 45 δισ. ευρώ

Στο περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς των ηλεκτρονικών πληρωμών, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 45 δισ. ευρώ στοχεύει η Alpha Bank μέσα από τη στρατηγική συνεργασία της με την ιταλική Nexi. Στην πράξη η συγκεκριμένη συμφωνία μεταφράζεται στη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, της Nexi Payment, η οποία αποτελεί μια κοινοπραξία με τη συμμετοχή των δύο πλευρών.

Ο κλάδος των ηλεκτρονικών πληρωμών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη τρέχει με ραγδαίους ρυθμούς, μια ανάπτυξη η οποία αποτυπώνεται και στα νούμερα καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, το 2022 θα αυξηθεί κατά 11% σε σχέση με πέρυσι, την ίδια στιγμή που κατά το χρονικό διάστημα 2019-2021 ενισχύθηκε κατά 25%.

Η Alpha Bank κατέχει μερίδιο 25% στην αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών

“Η Alpha Bank βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον τομέα των ψηφιακών συναλλαγών”, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης στο πλαίσιο παρουσίασης της συνεργασίας και συνέχισε λέγοντας: “Είμαστε η πρώτη τράπεζα που έβαλε το ψηφιακό πορτοφόλι στην καθημερινότητα των Ελλήνων, ενώ σήμερα παρέχουμε τη μεγαλύτερη επιλογή ψηφιακών wallets και κατέχουμε ηγετική θέση στην αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών με μερίδιο της τάξεως του 25% περίπου”.

Ήδη, μέσα από αυτήν τη συνεργασία έχουν δημιουργηθεί νέες καινοτόμες λύσεις Nexi, οι οποίες απευθύνονται στις επιχειρήσεις, όπως η εφαρμογή Nexi SoftPos, η οποία μετατρέπει το smartphone σε ένα ολοκληρωμένο τερματικό Pos καθώς και προηγμένης τεχνολογίας τερματικά όπως το Nexi SmartPos με εκτυπωτή και το Nexi Traditional Ingenico Desk, καινοτομίες οι οποίες αναμένεται να λανσαριστούν στην ελληνική αγορά μέσα στο επόμενο διάστημα. “Στους πελάτες μας προσφέρουμε νέα έξυπνα τερματικά και προηγμένες εφαρμογές πληρωμής με πολυκαναλικές λύσεις, παρέχοντας ταχύτητα, αξιοπιστία και περισσότερη ασφάλεια στις συναλλαγές”, επεσήμανε ο κ. Ψάλτης.

Nexi: Έχουμε επενδύει 150 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Nexi, Πάολο Μπαρτολούτσο ανέφερε ότι η εταιρεία, η οποία θεωρείται ο μεγαλύτερος πάροχος αποδοχής συναλλαγών στην Ευρώπη, έχει μέχρι στιγμής επενδύσει 150 εκατ. ευρώ, τα οποία διοχετεύθηκαν στη νέα κοινοπραξία με την Alpha Bank, ενώ έχει προβλέψει να επενδύσει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας τα οποία θα κατευθυνθούν γενικότερα για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στη χώρα μας.

Θυμίζουμε ότι, εκτός από την συνεργασία τηςμε την Alpha Bank, η Nexi μετά και την εξαγορά της Sia Greece, η οποία έχει πλέον μετονομαστεί σε Nexi Greece, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα ψηφιακών πληρωμών καθώς και υποστηρικτικών υπηρεσιών όπως κέντρα εξυπηρέτησης πελατών, με ικανότητα να δώσει λύσεις στο σύνολο των αναγκών μιας εταιρείας.

Το κέντρο αριστείας στο Κρυονέρι

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δώσει και στο κέντρο αριστείας στο Κρυονέρι, το οποίο έχει ξεκινήσει να λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες, ενώ αποτελείται από μια ομάδα 50 ατόμων, κυρίως developers και business analysts, οι οποίοι για λογαριασμό του ομίλου Nexi αναπτύσσουν νέες καινοτόμες υπηρεσίες, οι οποίες δεν απευθύνονται αποκλειστικά στην τοπική αγορά αλλά εξυπηρετούν τις ανάγκες πελατών της Nexi σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μάλιστα, στόχος του ομίλου είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να διπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται στο κέντρο φθάνοντας τους 100.

Να σημειωθεί ότι η Nexi, η οποία εξειδικεύεται στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών,διαθέτει παρουσίασε 25 ευρωπαϊκά κράτη και απασχολεί 10.000 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 1.000 εντοπίζονται στην Ελλάδα. “Επενδύουμε μισό δισ. ευρώ κάθε χρόνο για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στο κομμάτι των ηλεκτρονικών πληρωμών. Εξυπηρετούμε εκατοντάδες χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη, από τις μεγαλύτερες μέχρι τις μικρότερες τράπεζες και από κοινού εξυπηρετούμε περίπου 2,5 εκατ. εμπορικές επιχειρήσεις, η οποία συνιστά τη μεγαλύτερη κοινότητα εμπόρων στην Ευρώπη”, υπογράμμισε ο κ. Μπαρτολούτσο.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Οι μισθολογικές αυξήσεις καθοριστικός παράγοντας για την πορεία του πληθωρισμού

admin

Alpha Bank: Η Δυναμική της Οικονομικής Μεγέθυνσης το 2023 και το 2024

admin

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης επενδυτικών οίκων στους νέους στόχους κερδοφορίας

admin

Ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτικών οίκων στους νέους στόχους κερδοφορίας της Alpha Bank

admin

Ημέρα της Γυναίκας: Η Alpha Bank προωθεί στην πράξη τη γυναικεία ενδυνάμωση

admin

Alpha Bank: Κέρδη 780 εκ. € το 23 +95%

admin

Alpha Bank: Ιδιαίτερα θετικές οι επιχειρηματικές προσδοκίες στον Τουρισμό – Ποιες οι προκλήσεις

admin

“Αλφαβητάρι Οικονομικών”: Το πρόγραμμα IQonomy της Alpha Bank για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό παιδιών και εφήβων

admin

Alpha Bank: Οι θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2024 και οι προκλήσεις

admin

Digital Finance Awards: Ψηφιακή τράπεζα της χρονιάς η Alpha Bank

admin

Χρηματοδότηση της Future Plans by TEXKA από Alpha Bank και ΤΑΑ

admin

Αποχώρηση του Ν. Χρυσανθόπουλου από τη θέση του Chief of Corporate Center του Ομίλου Alpha Bank

admin