Image default
Ευρώπη

Ο Σολτς υπόσχεται συνεχείς προσπάθειες για να βοηθήσει τους Γερμανούς να αντιμετωπίσουν την αύξηση των τιμών

Η κυβέρνηση του Βερολίνου θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την ελάφρυνση του βάρους από την αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, υποσχέθηκε σε συνέντευξή του ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, χαρακτηρίζοντας τον υψηλό πληθωρισμό «κοινωνικό δυναμίτη».

Η εκτίναξη των τιμών για τις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών, όπως η ενέργεια ή τα τρόφιμα, αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης την Κυριακή (3 Ιουλίου) κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής «καλοκαιρινής συνέντευξης» του καγκελαρίου στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Η έκρηξη των τιμών για τα τρόφιμα και την ενέργεια με ανησυχεί πολύ και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο Σολτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Η συνέντευξη δόθηκε πριν από τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα μεταξύ του Σολτς και των λεγόμενων κοινωνικών εταίρων, δηλαδή των συνδικάτων από τη μία πλευρά και των εργοδοτικών οργανώσεων από την άλλη, οι οποίοι παραδοσιακά διαδραματίζουν ισχυρό ρόλο στη Γερμανία.

Εν όψει της αύξησης των μισθών που υπολείπεται κατά πολύ των υψηλών ρυθμών πληθωρισμού, η συνάντηση έχει ως στόχο να βρεθεί κοινός τόπος για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Στόχος είναι η από κοινού εξεύρεση λύσεων που σημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να αντιμετωπίσουν την αύξηση των τιμών», τόνισε ο Σολτς. Πρόσθεσε ότι τέτοιες συναντήσεις «συντονισμένης δράσης» μεταξύ των αρμόδιων κοινωνικών και οικονομικών φορέων θα πρέπει να συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται μακροπρόθεσμα.

Η κύρια διαφωνία που θα πρέπει να επιλύσει η συνάντηση της Δευτέρας είναι αν οι εφάπαξ, αφορολόγητες πληρωμές “κρίσης” προς τους εργαζόμενους είναι μια καλή προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τα συνδικάτα είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για την ιδέα αυτή, αφού τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα ότι η καγκελαρία εξετάζει τέτοια σχέδια με αντάλλαγμα χαμηλότερες αυξήσεις μισθών.

Σχετικα αρθρα

ΗΠΑ: Κατέβασε ταχύτητα η αμερικανική οικονομία το α’ τρίμηνο

admin

Tik Tok: Ποιος θα πληρώσει 100 δισ. για να το αποκτήσει;

admin

Ελέγχεται από τη γερμανική εισαγγελία ο ακροδεξιός επικεφαλής υποψήφιος του AfD

admin

Υποψήφιος της Λεπέν κατηγορείται για συνενοχή σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

admin

Το μεγαλύτερο deal στις μεταλλευτικές εδώ και δεκαετίες: Η BHP θέλει να εξαγοράσει την Anglo American

admin

Γερμανία: Αναθεώρησε την εκτίμηση ανάπτυξης από το 0,2% στο 0,3%

admin

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

admin

Η αναγκαιότητα της Ταϊβάν στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες

admin

Πώς η Bolt σκανδαλωδώς προσπάθησε να μπλοκάρει τους κανόνες για την εργασία σε πλατφόρμες

admin

Επιστημονική δυσπιστία απέναντι στον στόχο του Μακρόν για ένα δισ. νέα δέντρα

admin

Πρόσθετη βοήθεια για την Ουκρανία ανακοίνωσε ο Βρετανός Σουνάκ από τη Βαρσοβία

admin

Στις κάλπες η Βόρεια Μακεδονία εν μέσω αδιέξοδων συνομιλιών με την ΕΕ

admin