Image default
Ευρώπη

Το ακροδεξιό FPÖ ζητά συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς επιδεινώνεται η κατάσταση εφοδιασμού της Αυστρίας με φυσικό αέριο

Το ακροδεξιό FPÖ ζήτησε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς το ποσοστό πλήρωσης των αποθηκών φυσικού αερίου είναι σχεδόν μηδενικό εν μέσω μειωμένων ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ενόψει της δήλωσης της κυβέρνησης που έχει οριστεί για την Τρίτη.

Περίπου το 80% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Αυστρίας προέρχεται από τη Ρωσία. Ενώ η χώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για κάποια από τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν αποθηκευτικές δυνατότητες στην Ευρώπη. Το μεγαλύτερο μέρος της ανήκει σε ιδιώτες, ενώ ένα άλλο μέρος προορίζεται για τη γειτονική Σλοβενία.

«Τα χαρτιά πρέπει επιτέλους να ανοίξουν στο τραπέζι. Χρειάζεται ένας ειλικρινής, συγκεκριμένος και ολοκληρωμένος απολογισμός», εξήγησε το Σάββατο ο Herbert Kickl, ηγέτης του ακροδεξιού FPÖ.

Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Αυστρίας κυμαίνονται γύρω στο 45%, πολύ μακριά από τον στόχο του 80% που έχει τεθεί για την έναρξη της περιόδου θέρμανσης. Τον Ιούνιο, η έξοδος της χώρας από τον άνθρακα το 2020 είχε αναβληθεί για να εξοικονομηθεί φυσικό αέριο, ενώ η κυβέρνηση επένδυσε 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε αγορές επιπλέον φυσικού αερίου.

Την Τρίτη, η αυστριακή κυβέρνηση θα συνεδριάσει για να συζητήσει την κατάσταση. Η συντηρητική-πράσινη κυβέρνηση στοιχειώνεται από ιστορικά χαμηλά ποσοστά δημοσκοπήσεων καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του 2024.

Τότε, τα κυβερνητικά κόμματα θα λάβουν λιγότερο από το ένα τρίτο των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της 3ης Ιουλίου. Αντ’ αυτού, το σοσιαλδημοκρατικό SPÖ συγκεντρώνει ποσοστό κοντά στο 30% των ψήφων, ενώ το FPÖ βρίσκεται στήθος με στήθος με τους συντηρητικούς στο 22%. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 10%.

Σχετικα αρθρα

Η Tesla υπόσχεται «πιο προσιτά» αυτοκίνητα μετά την πρώτη πτώση εσόδων από το 2020

admin

Μήπως είστε ALICE; Η ανησυχητική αύξησή τους

admin

ΕΕ: Απαγόρευση διάθεσης προϊόντων καταναγκαστικής εργασίας

admin

Γερμανία: Δεν είναι όλα ρόδινα για τους γιατρούς που μεταναστεύουν στην χώρα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για τη βιωσιμότητα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκαν νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

admin

Αποτυχία του ΕΛΚ να ανατρέψει το όργανο δεοντολογίας της ΕΕ

admin

Όρμπαν, Μοραβιέτσκι σχεδιάζουν ανασχηματισμό στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Λεπέν

admin

Τρεις συλλήψεις υπόπτων στην Γερμανία για κινεζική τεχνολογική κατασκοπεία

admin

Ντούντα: «Έτοιμη» να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα η Πολωνία

admin

Απάτη με επιδοτήσεις από τον πρώην επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Τσεχίας

admin

Διαφωνία ΕΕ – ΗΠΑ για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο βόρειο Κόσοβο

admin