Image default
Επιχειρήσεις

Αποκαλυπτήρια για τον νέο Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγών Πιστώσεων

Τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της νέας Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων, Γρηγόρης Σταματόπουλος.

Τη νέα ταυτότητα του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων παρουσίασε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων, Γρηγόρης Σταματόπουλος.

Παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη και του Γενικού Γραμματέα, Γιάννη Σμυρλή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της νεοσύστατης Export Credit Greece Α.Ε. – ECG, ανέδειξε τους στόχους, το όραμα, αλλά και τη νέα οπτική ταυτότητα της εταιρείας, που ήρθε να αντικαταστήσει τον ΟΑΕΠ, με το νέο λογότυπο, μάλιστα, να παρουσιάζεται στα ΜΜΕ και την αγορά για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο κ. Σταματόπουλος επισήμανε πως στόχος είναι η διαμόρφωση ενός οργανισμού σύγχρονου, αξιόπιστου και καινοτόμου, που προσφέρει την ασφάλεια που έχουν ανάγκη οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να είναι ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο. “Στόχος μας είναι Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων Α.Ε. να αποτελέσει καταλύτη για την εκπλήρωση της πλήρους δυναμικότητας της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως η ECG μπορεί να καταστεί ψηφιακός και ο συμβουλευτικός συνεργάτης των Εξαγωγέων, μέσα από μια νέα σειρά προϊόντων, που μπορεί να προσφέρει.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σταματόπουλος υπογράμμισε πως τα βήματα για τον εκσυγχρονισμό των εξαγωγικών πιστώσεων στην Ελλάδα συνεχίζονται σε ένα χρονοδιάγραμμα 12-18 μηνών, με νέα προϊόντα στην αγορά για τους Έλληνες εξαγωγείς, με νέα πληροφοριακά συστήματα και με door-to-door πωλήσεις. “Η υποστήριξη των εξαγωγέων είναι προτεραιότητα για την οικονομία μας”, τόνισε, καθώς σε βάθος 5ετίας μπορούν να δημιουργήσουν παραγόμενο προϊόν ύψους €2,6 δισ, με προστιθέμενη αξία στο ΑΕΠ ύψους €8,1 δισ. και 50.000 θέσεων εργασίας ετησίως.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος υπογράμμισε ότι “ερχόμαστε να καλύψουμε ένα σημαντικό κενό που δημιουργούσε δυσχέρειες στην εξαγωγική δραστηριότητα της πατρίδας μας”. ”Πιστεύουμε στα ελληνικά προϊόντα, πιστεύουμε στο έμψυχο δυναμικό, στον Έλληνα βιομήχανο, στον Έλληνα βιοτέχνη, στον Έλληνα και στην Ελληνίδα επιχειρηματία. Πιστεύουμε στην ευρηματικότητα, στην επάρκεια, στον επαγγελματισμό τους“, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σημείωσε ότι οι γέφυρες που δημιουργούνται με τις εξαγωγές δημιουργούν κατανοήσεις και προσεγγίσεις ανάμεσα στα κράτη και στις κοινωνίες, σταθεροποιούν και εμβαθύνουν τις συμμαχίες που ήδη το Υπουργείο και η Κυβέρνηση έχουν συνάψει και φέρνουν σε στενότερη επαφή τις κοινωνίες, για να απομακρύνουν τις τριβές και τις παρανοήσεις”.

Στην εισήγησή του αντίστοιχα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, επισήμανε ότι η Export Credit Greece θα λειτουργεί ως one stop shop για τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, παρέχοντας επιπλέον συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. “Πρόκειται για μία σύγχρονη, ευέλικτη, πελατοκεντρική Υπηρεσία, σχεδιασμένη δηλαδή και προσαρμοσμένη ακριβώς στις ανάγκες των Ελλήνων εξαγωγέων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκογιάννης.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γιάννης Σμυρλής, ανέφερε ότι σε 1-1,5 χρόνο η νέα εταιρεία θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη και πλέον ο Έλληνας εξαγωγέας μέσα από τη συνολική δομή της οικονομικής διπλωματίας και με αυτό το πολύ σημαντικό εργαλείο θα μπορεί να εξάγει με ασφάλεια, να έχει πληροφόρηση, να έχει τεχνογνωσία και τελικά να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, την ανάπτυξη, μέσα από τη διεύρυνση της βάσης των εξαγωγέων και τις ασφαλείς εξαγωγές για τους ήδη υπάρχοντες δυνατούς και καλούς εξαγωγείς μας.

Τέλος, από την πλευρά της επιχειρηματικής κοινότητας, μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΓΑ ΑΕ, Κωνσταντίνος Βιτουλαδίτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων είχε αποτελέσει καινοτομία για την Ελλάδα και πως ο νέος θεσμός έχει μεγάλη σημασία για την αύξησή τους. “Θεωρούμε πως η βάση όλης της εξαγωγικής μας δραστηριότητας δημιουργήθηκε πάνω στη συνεργασία μας με τον ΟΑΕΠ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη  

Ο χρησμός για τις εκλογές, το deal της Intrakat που έκλεισε, οι κόντρες στην ενέργεια, οι καυγάδες της Αttica, ο πάροχος και η Lamda   

Κρυπτονομίσματα: Ο «Μεγάλος Πανικός» και οι τεράστιες χασούρες (pic) (διαγράμματα) 

Intrakat: Σε Μπάκο, Καϋμενάκη, Εξάρχου το 31,7% – Ποσοστό αποκτούν οι εφοπλιστές Αγγέλου – Γκότσης

Σχετικα αρθρα

Η McDonald’s σχεδιάζει την επιστροφή της στην Ουκρανία

admin

Briq Properties: Πώληση καταστήματος στο Ρέθυμνο έναντι €1,35 εκατ.

admin

Dimand: Ανδριόπουλος και Δήμτσας απέκτησαν μετοχές μετά τις πράξεις σταθεροποίησης

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Στο 9,377% το ποσοστό της Helikon Investments

admin

Στρατηγική συμφωνία Cepal Hellas – Resolute για την ελληνική αγορά διαχείρισης ακινήτων

admin

Siemens: Στα €2,9 δισ. τα κέρδη για τις βιομηχανικές δραστηριότητες στο τρίμηνο

admin

CPI: Στις 196.800 οι stock options επί των νέων μετοχών

admin

Μπλε Κέδρος: Αγορά ακινήτου στη Μεταμόρφωση Αττικής έναντι €2,6 εκατ.

admin

Μπλε Κέδρος: Αγορά ακινήτου στη Μεταμόρφωση Αττικής έναντι €2,6 εκατ.

admin

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Στις 18 Αυγούστου η αποκοπή του μερίσματος για τη χρήση 2021

admin

Lamda Development: Στα €40 εκατ. το συνολικό τίμημα που κατέβαλε για το McArthurGlen Designer Outlet Athens

admin

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή στις 24 Αυγούστου

admin