Image default
Πολιτική

Δένδιας: Καίρια μεταρρύθμιση η δημιουργία της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων ΑΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως η Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων «δημιουργήθηκε με τα μάτια στραμμένα στις βέλτιστες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρακτικές».

«Καίρια μεταρρύθμιση» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τη δημιουργία της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων ΑΕ, σε ομιλία του σε εκδήλωση παρουσίασης της νέας εταιρικής ταυτότητας ΟΑΕΠ.

«Τα χρόνια της κρίσης, τη δύσκολη δεκαετία του 2010, ένα διάστημα που ήμουν υπουργός Ανάπτυξης, είχα πει ότι ήταν απολύτως σαφές ότι αν η Ελλάδα δεν μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές της, οτιδήποτε και να συμβεί με το χρέος δεν έχει καμία σημασία. Θα επανέλθουμε στο σημείο κρίσης πάλι μετά από κάποια χρόνια», επεσήμανε ο κ. Δένδιας.

Σημείωσε πως για αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντική η εντολή που δόθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών από τον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, να υπηρετήσουν και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών.

«Για εμάς αυτό ψυχολογικά είναι εύκολο, γιατί πιστεύουμε στα ελληνικά προϊόντα, στην αξία, την ποιότητα τους. Πιστεύουμε στο έμψυχο δυναμικό, στον Έλληνα βιομήχανο, στον Έλληνα βιοτέχνη, στον Έλληνα και στην Ελληνίδα επιχειρηματία. Πιστεύουμε στην ευρηματικότητα, στην επάρκεια, στον επαγγελματισμό τους», ανέφερε.

«Σήμερα, ερχόμαστε να καλύψουμε ένα σημαντικό κενό που δημιουργούσε δυσχέρειες στην εξαγωγική δραστηριότητα της πατρίδας μας», τόνισε.

Επεσήμανε δε, πως η Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων «δημιουργήθηκε με τα μάτια στραμμένα στις βέλτιστες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρακτικές».

«Χρησιμοποιήσαμε την πολύτιμη συνδρομή του ιταλικού οργανισμού SACE και υιοθετήσαμε ό,τι καλύτερο υπάρχει στην ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός πέτυχε την ισότιμη και ειλικρινή συνεργασία μίας σειράς από φορείς του οικοσυστήματος των εξαγωγών της χώρας: ΣΕΒΕ, ΠΣΕ, ΣΕΚ, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ιδιώτες ασφαλιστές, θεσμικούς φορείς.

 «Η εγκαρδιότητα της συνεργασίας και η ειλικρίνεια φαίνεται από τον τρόπο που έγινε αποδεκτή αυτή η μεταρρύθμιση από αυτό το οικοσύστημα» επεσήμανε.

 «Σήμερα γυρνάμε μία σελίδα. Έχουμε πια τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε πολύ καλύτερα, πολύ πιο σωστά, πολύ πιο ουσιαστικά τον Έλληνα εξαγωγέα», υπογράμμισε.

«Πέρα από το προφανές αποτέλεσμα στο βιοτικό επίπεδο της πατρίδας μας, οι εμπορικές συνεργασίες, οι γέφυρες που δημιουργούνται με τις εξαγωγές, έχουν μία επιπλέον σημαντική προστιθέμενη αξία», ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Δημιουργούν κατανοήσεις και προσεγγίσεις ανάμεσα στα κράτη και στις κοινωνίες, σταθεροποιούν και εμβαθύνουν τις συμμαχίες και τις κατανοήσεις που ήδη το υπουργείο και η κυβέρνηση έχει συνάψει. Και, επίσης, φέρνουν σε στενότερη επαφή τις κοινωνίες, για να απομακρύνουν τις τριβές και τις παρανοήσεις».

  «Η σημαντική σημερινή μεταρρύθμιση είναι για το υπουργείο μας, για μας που την υιοθετούμε, για την κυβέρνηση, για την ελληνική κοινωνία, για τη χώρα ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά», κατέληξε.

- -

  • ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμούς ρεύματος: Άλλος ένας μήνας επιδότησης της αισχροκέρδειας
  • Ανδρουλάκης στο Ευρωκοινοβούλιο: Αδιανόητο να υιοθετούν ευρωπαϊκά κράτη το αφήγημα Ερντογάν για την τρομοκρατία
  • Μητσοτάκης στο Ευρωκοινοβούλιο: Να κάνουμε δημόσιο διάλογο με γεγονότα και όχι ψεύδη

Δείτε την ροή ειδήσεων και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Σχετικα αρθρα

Φάλτσα, διαφωνίες και υψηλοί τόνοι στο «σήριαλ» των παρακολουθήσεων

admin

Παρακολουθήσεις: Ραντεβού στις 22 Αυγούστου δίνουν τα κόμματα – Κόντρα για τις δηλώσεις Αθανασίου

admin

Σοσιαλιστική Διεθνής: Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο Γιώργος είναι αλλού…

admin

Μπουρχάν Μπαράν: Η υπανικτική δήλωση Αθανασίου καλλιεργεί δογματισμό και μισαλλοδοξία

admin

Αθανασίου: Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος

admin

Πληροφορίες ΣΚΑΪ: Ανασκευάζει ο Χ. Αθανασίου τις δηλώσεις του για παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών

admin

ΝΔ για Τέλλογλου: Να δώσει στον Ντογιάκο τα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνών του Μητσοτάκη

admin

ΠΑΣΟΚ για Αθανασίου: Ζητάμε την άμεση παρέμβαση Τασούλα και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Κρεσέντο μισαλλοδοξίας του Χαράλαμπου Αθανασίου – Να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης

admin

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο με τα νησιά

admin

Αθανασίου: Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος

admin

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Αθανασίου περί παρακολουθήσεων Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών

admin