Image default
Διεθνή

Μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ του Ιλινόι: Ράπερ με το παρατσούκλι «Awake» ο 22χρονος συλληφθείς

Ο άνδρας που συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων σε παρέλαση που πραγματοποιούνταν στην πόλη Χάιλαντ Παρκ του Ιλινόις για την αμερικανική εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου είναι μόλις 22 ετών και ράπερ, σύμφωνα με στοιχεία που φέρνουν στο φως διεθνή ΜΜΕ.

Ο Ρόμπερτ «Μπόμπι» Κρίμο ο Γ’, που οι Αρχές πιστεύουν ότι αιματοκύλισε την εκδήλωση για την επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, είναι γόνος μιας οικογένειας με ισχυρή παρουσία στην τοπική κοινότητα. Σύμφωνα με την Daily Mail, o πατέρας του έχει δύο επιχειρήσεις στην πόλη και είχε βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος το 2019, ωστόσο έχασε από έναν φιλελεύθερο αντίπαλο, υπέρμαχο της επιβολής αυστηρότερων ελέγχων για την οπλοκατοχή.

Ενδεικτικό των ιδεών του 58χρονου πατέρα του Κρίμο είναι το γεγονός ότι, την ημέρα του μακελειού στο σχολείο της Ουβάλντε τον περασμένο Μάιο, ο Μπομπ ο πρεσβύτερος είχε κάνει like σε ένα tweet που έγραφε «Προστατέψτε τη δεύτερη τροπολογία του συντάγματος σαν να εξαρτάται η ζωή σας από αυτό». Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος είναι εκείνη που αφορά στο δικαίωμα της οπλοκατοχής και αποτελεί επί δεκαετίες αντικείμενο διαφωνίας και έντονων συγκρούσεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Η μητέρα του Κρίμο, Ντενίς, είναι 48 ετών και στο παρελθόν είχε συλληφθεί για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με τη σελίδα της στο Facebook πλέον έχει ασπαστεί τον Μορμονισμό και ασχολείται με εναλλακτικές θεραπείες.

Ο 22χρονος συλληφθείς έχει δύο αδέλφια και ζει με την οικογένειά του σε ένα μεγάλο σπίτι αξίας 425.000 δολαρίων στο Χάιγουντ, κοντά στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Το 2020, ο Κρίμο φωτογραφήθηκε σε μια συγκέντρωση υποστηρικτών τον Ντόναλντ Τραμπ ντυμένως ως «Waldo» από τη διάσημη σειρά παιδικών βιβλίων με γρίφους «Where’s Waldo?». Σε μια άλλη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media ο νεαρός ράπερ ειναι τυλιγμένος με μια σημαία του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Μπόμπι Κρίμο ο νεότερος έχει σελίδα στο Spotify όπου αναφέρεται ότι έχει πάνω από 16.000 μηνιαίους ακροατές. Μουσικά βίντεο που πόσταρε ο Κρίμο online το περασμένο φθινόπωρο περιλαμβάνουν ένα σκλιτο με τον ίδιο να πυροβολεί κόσμο και ένα ανατριχιαστικό κλιπ που τον δείχνει να πετάει σφαίρες στο πάτωμα μιας σχολικής τάξης.

highland

Ειδήσεις σήμερα:Απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού είναι η «ταρίφα» 150 ευρώ για μνημόσυναΑυτός είναι ο άνδρας που φέρεται να αιματοκύλισε την παρέλαση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας στο Χάιλαντ Παρκ των ΗΠΑΤο Long Covid χτύπησε 1,1 εκατομμύριο Έλληνες (και η πανδημία συνεχίζεται)

Σχετικα αρθρα

H Γαλλία μηνύει μουσουλμάνα έφηβη που φέρεται να είπε ψέματα ότι τη χτύπησε εκπαιδευτικός σε καβγά για τη μαντίλα της

admin

Νιγηρία: 137 απαχθέντες μαθητές που απελευθερώθηκαν επανενώνονται με τις οικογένειές τους

admin

Πολωνία: Παύθηκε των καθηκόντων του ο Πολωνός διοικητής του Eurocorps έπειτα από έρευνα αντικατασκοπείας

admin

Νέο διπλωματικό άνοιγμα Πούτιν – Συζήτησε με τους χουντικούς ηγέτες της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής για θέματα ασφαλείας

admin

ΟΗΕ – Σπατάλη τροφίμων: Ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται στα σκουπίδια κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο

admin

Βορειοκορεάτες λογοκριτές «θόλωσαν» το παντελόνι παρουσιαστή από εκπομπή κηπουρικής του BBC

admin

Πολωνία: Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίπτει πυραύλους της Ρωσίας αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του

admin

Προσφυγή της ισπανικής κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη για να μην συζητηθεί πρόταση για ανεξαρτησία της Καταλονίας

admin

Τραμπ: Ντεμπούτο με το «δεξί» για την εταιρεία ΜΜΕ του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

admin

Τρομοκρατία: Σε αυξημένη επιφυλακή το Βέλγιο – Στο μικροσκόπιο των Αρχών 650 άνθρωποι που θεωρούνται εξτρεμιστές

admin

Συρία: Τουλάχιστον 9 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές

admin

Ελ Σαλβαδόρ: 6.000 στρατιωτικοί και αστυνομικοί αναπτύσσονται για να «καθαρίσουν» περιοχές από συμμορίες

admin