Image default
Ευρώπη

Ο πρώην ΥΠΕΞ θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Σλοβενίας

Ο Άντζε Λόγκαρ, υπουργός Εξωτερικών της προηγούμενης κυβέρνησης της Σλοβενίας, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του φθινοπώρου, αποτελώντας τον τελευταίο υποψήφιο υψηλού προφίλ που μπαίνει στην κούρσα.

Ενώ έχει υποστηριχθεί από το κόμμα του, τους Σλοβένους Δημοκράτες, σχεδιάζει να θέσει επίσημα την υποψηφιότητά του με την υποστήριξη υπογραφών ψηφοφόρων.

Στην παρούσα κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από πολλές προκλήσεις, όπως οι απειλές για την ασφάλεια και η κρίση του κόστους ζωής, ο Λόγκαρ λέει ότι το προεδρικό αξίωμα είναι εξαιρετικά σημαντικό.

«Ο πρόεδρος είναι ο μόνος αξιωματούχος που έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας και, επομένως, τη νομιμοποίηση της πλειοψηφίας να προσπαθήσει να συμβιβάσει τις διαφορετικές απόψεις προς μια κατεύθυνση που είναι καλή για τους πολίτες της Σλοβενίας», δήλωσε χθες (4 Ιουλίου).

Η σλοβενική κοινωνία είναι δυστυχώς πολύ διχασμένη και οι προκλήσεις που έρχονται απαιτούν τη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων, είπε, σημειώνοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι ένας πολύ ενεργός πρόεδρος που θα επιδιώκει τη συνεργασία και τη συναίνεση και θα συγκαλεί τακτικές μηνιαίες συναντήσεις ανώτερων αξιωματούχων.

Ο Λόγκαρ είναι ο δεύτερος υποψήφιος που εισέρχεται στην προεδρική κούρσα με την υποστήριξη ενός πολιτικού κόμματος, αφού η Μάρτα Κος, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κινήματος Ελευθερίας, εντάχθηκε στον διευρυνόμενο κατάλογο υποψηφίων.

Αρκετοί άλλοι έχουν ανακοινώσει ανεξάρτητες υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων η Νατάσα Πιρτς Μουσάρ, διακεκριμένη δικηγόρος και επίτροπος πληροφοριών, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Βλαντιμίρ Πρέμπιλιτς και η ψυχαναλύτρια Νίνα Κράινικ.

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Αναθεώρησε την εκτίμηση ανάπτυξης από το 0,2% στο 0,3%

admin

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

admin

Η αναγκαιότητα της Ταϊβάν στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες

admin

Πώς η Bolt σκανδαλωδώς προσπάθησε να μπλοκάρει τους κανόνες για την εργασία σε πλατφόρμες

admin

Επιστημονική δυσπιστία απέναντι στον στόχο του Μακρόν για ένα δισ. νέα δέντρα

admin

Κέλεχερ (UBS): Δεν ισχύει ότι η τράπεζα είναι «πολύ μεγάλη για να πτωχεύσει»

admin

Η Tesla υπόσχεται «πιο προσιτά» αυτοκίνητα μετά την πρώτη πτώση εσόδων από το 2020

admin

Μήπως είστε ALICE; Η ανησυχητική αύξησή τους

admin

ΕΕ: Απαγόρευση διάθεσης προϊόντων καταναγκαστικής εργασίας

admin

Γερμανία: Δεν είναι όλα ρόδινα για τους γιατρούς που μεταναστεύουν στην χώρα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για τη βιωσιμότητα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκαν νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

admin