Image default
Πολιτική

Σακελλαροπούλου σε Ζελένσκι: Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας 

Ζελένσκι - Σακελλαροπούλου στο συνέδριο του Economist

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει νέα ρωσική εισβολή σε κάποια άλλη γειτονική χώρα.

Το μήνυμα πως οι δυνάμεις του αναθεωρητισμού συνιστούν απειλή για τις σύγχρονες δημοκρατίες, έστειλε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist. Απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι που παρενέβη στη συζήτηση, η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αμέριστη και έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας στον ουκρανικό λαό.

«Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας (…) Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της έμπρακτης υποστήριξης στον ουκρανικό λαό», ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μεταξύ άλλων έχει υποδεχθεί Ουκρανούς πρόσφυγες στην επικράτειά της.

Για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τόνισε ότι επανέφερε τη βαρβαρότητα του πολέμου στην Ευρώπη ενώ πρόσθεσε ότι το απαραβίαστο των συνόρων, είναι η βάση της συμβίωσης μετά το 1945.

Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ρωσική εισβολή σε άλλη χώρα

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια νέα ρωσική εισβολή σε κάποια άλλη γειτονική χώρα. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό». Πρόσθεσε ότι η Ρωσία αναζητεί χώρο για αντιδημοκρατικές τακτικές.

Οι εγγυήσεις ασφάλειας μέσω του διαλόγου με τη Ρωσία καταστρατηγήθηκαν ήδη από το 2014, σημείωσε ο κ. Ζελένσκι, ο οποίος υπογράμμισε ότι τώρα χρειάζεται περισσότερη ασφάλεια και περισσότερη αλληλεγγύη από ποτέ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Economist

Ο ίδιος επεσήμανε ότι μέσω της Gazprom η Ρωσία επιχειρεί να δημιουργήσει κρίση πληθωρισμού στην Ευρώπη και να διασπάσει την ενότητά της. «Οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε στο ερώτημα τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσουμε τη ρωσική επιθετικότητα», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η χώρα του κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

«Αν όλες οι κυρώσεις εφαρμοστούν 100% χωρίς εξαιρέσεις, θα είναι δύσκολο για τη διεθνή κοινότητα, αλλά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τη Ρωσία, και θα την αναγκάσουν να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο», εκτίμησε ο κ. Ζελενσκι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ουκρανική κοινωνία προσδοκά στην ενίσχυση της διεθνούς υποστήριξης, μεταξύ άλλων, μέσω της διαρκούς διπλωματικής πίεσης στο Κρεμλίνο.

Ο ίδιος δήλωσε ευγνώμων στην Ευρώπη και την Ελλάδα για την υποστήριξή τους και προέτρεψε για την πλήρη ανεξαρτησία τους από τη Ρωσία. «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με τη διατήρηση της ενότητας και τη διεθνή υποστήριξη για την ενδυνάμωση της Ουκρανίας θα αρπάξουμε τη νίκη στο μέλλον», κατέληξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, σημειώνοντας: «Η Ευρώπη θα πρέπει να κατανοήσει ότι αυτός δεν είναι πόλεμος της Ουκρανίας αλλά πόλεμος της Ευρώπης. Πολεμάμε για την προστασία της».

- sofokleous10.gr

  • Τέλος στην «ομηρία» των κληρικών – Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις οργανικές τους θέσεις
  • Δένδιας από Λουγκάνο: Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
  • Θεοδωρικάκος σε ΣΚΑΪ: 2.500 αστυνομικοί επιχειρούν καθημερινά στην Αττική

Δείτε την ροή ειδήσεων και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Σχετικα αρθρα

Χαμός στην Τουρκία με τη γιαγιά που συγκίνησε τον Ερντογάν: «Μαζί σου μέχρι τον τάφο»

admin

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας

admin

Φαραντούρης στον ΣΚΑΪ: Ευχής έργον να ρίξει η ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα

admin

Η  συμφωνία των «τεσσάρων» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

admin

Σε κλίμα ακραίας πόλωσης η πρόταση δυσπιστίας  – Η τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή στη Βουλή

admin

Πηγές της Νέας Αριστεράς για Παππά: Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται

admin

Λοβέρδος: Το χειροκρότημα στον Καραμανλή ήταν προσβολή για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

admin

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

admin

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Τι σημαίνει το μήνυμα ότι δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία του- Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Τρίτη μέρα μάχης στη Βουλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης

admin

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία και γι’ αυτό επιλέγουν να την εξάγουν στη Βουλή

admin

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Παππά: Είναι φαντασιώσεις

admin