Image default
Αγορές

Στα «πράσινα» το άνοιγμα των ευρωαγορών- Αισιοδοξία για ανάκαμψη

Στα «πράσινα» το άνοιγμα των ευρωαγορών- Αισιοδοξία για ανάκαμψη

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (5/7), με τους αναλυτές να προσβλέπουν σε κέρδη στις παγκόσμιες αγορές έπειτα από τη δύσκολη προηγούμενη εβδομάδα.

Οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής ηγούνται των κερδών προσθέτοντας 1,5%, σε αντίθεση με τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου που διολισθαίνουν 1%.

Οι μετοχές της Uniper καταγράφουν άνοδο 9%, ανακάμπτοντας εν μέρει από τη βουτιά 27% της Δευτέρας, αφού ο γερμανικός κολοσσός υπηρεσιών κοινής ωφελείας αποκάλυψε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες κρατικής διάσωσης με την κυβέρνηση, έχοντας πληγεί βάναυσα από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και την εξάντληση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου.

Οι ευρωπαϊκές αγορές προσπαθούν να αναπτύξουν σταθερή δυναμική αφού οι δείκτες της περιοχής έκλεισαν υψηλότερα τη Δευτέρα, αν και ολοκληρώνοντας μια πιο ήσυχη μέρα για τις παγκόσμιες αγορές, δεδομένης της αργίας της 4ης Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ αυξήθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης, με τις αγορές να προσβλέπουν στο πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς την Τετάρτη.

Οι ανακοινώσεις δεδομένων των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα περιλαμβάνουν επίσης την δημοσίευση των στοιχείων των αναφορών για θέσεις εργασίας τον Ιούνιο την Παρασκευή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones, η αύξηση των θέσεων εργασίας πιθανότατα επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει στο 3,6%.

Οι δράσεις των κεντρικών τραπεζών είναι επίσης πιθανό να καθοδηγήσουν το κλίμα της αγοράς στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα. Η Τράπεζα της Αγγλίας πρόκειται να δημοσιεύσει την τελευταία εξαμηνιαία Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την Τρίτη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να δημοσιεύσει τους λογαριασμούς της τελευταίας συζήτησης για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη.

Στα μάκρο, η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία παρέμεινε στάσιμη τον Μάιο, μετά από τρεις διαδοχικές πτώσεις. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η παραγωγή θα μειωνόταν 0,3% σε μηνιαία βάση.

Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε 0,8% τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η κατασκευαστική παραγωγή ανέβηκε 0,4%. Αντίθετα, η ενεργειακή παραγωγή μειώθηκε 4,6%.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,33% στις 410,74 μονάδες. 

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,37% στις 12.817,57 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά 0,10% στις 5.960,29 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,33%  στις 7.209,03 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,11%, στις 21.368 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,12%% στις 8.171,03 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει πτώση 0,40% στις 6.030,53 μονάδες. 

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Σχετικα αρθρα

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin