Image default
Πολιτική

Τουρκία: Το σήμα με την γαλοπούλα που έκανε… Τούρκους τους γείτονες

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα κατά της Ελλάδας, οι Τούρκοι φαντάζονται παντού εχθρούς και συνομωσίες, ακόμη και στα ελαστικά σήματα πάτς (Patch PVC) που φέρουν πάνω τους οι κυβερνήτες των ελληνικών Rafale.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Turkiye, υποστήριξε πως το λογότυπο της μοίρας των Rafale απεικονίζει μια γαλοπούλα (Turkey) με φέσι, να τρέχει να γλιτώσει από ένα αεροσκάφος που την κυνηγάει με φόντο τον χάρτη της Τουρκίας και γύρω του να αναγράφει : «Μην τρέχεις θα πεθάνεις κουρασμένη» και «Ελληνικά Rafale, ο αθόρυβος θάνατος».

ΕΙΚΟΝΑ1

Μόνο που το συγκεκριμένο πατς και σχέδιο αποτελεί καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη μοίρα των Rafale (332Μ) που εδρεύει στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα που στο επίσημο λογότυπο της εικονίζεται ο χάρτης της Ελλάδας με την ελληνική σημαία υπό το βλέμμα ενός αγέρωχου γερακιού.

ezgif_com-gif-maker

Το τελευταίο διάστημα, λόγω της έλευσης και της ανάπτυξης της δύναμης των Rafale στη χώρα μας, έχουν τυπωθεί διάφορα σήματα από ελαστικά σήματα πατς -τύπου βέλκρο- για συλλεκτικούς καθαρά σκοπούς. Κάποια από αυτά ιδιαίτερα καυστικά απέναντι στην Τουρκία ως απάντηση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις κατά της χώρας μας. Εκτός από το πατς που έκανε… Τούρκους τους γείτονες, κυκλοφορούν σε λίγα τεμάχια ακόμη δύο συλλεκτικά πατς.

Το ένα δείχνει ένα ελληνικό Rafale να έχει στοχεύσει με έναν πύραυλο το πισινό ενός… ξεπουπουλιασμένου αετού και πάνω του να γράφει: «Να προσέχεις την ώρα 6 όταν πας για Ελλάδα», δηλαδή όταν ακριβώς από πίσω βρίσκεται ο Έλληνας αντίπαλος. To πατς αυτό δημιουργήθηκε ως απάντησε σε αντίστοιχο τουρκικό, που δείχνει έναν τουρκικό αετό (όνομα μιας τουρκικής μοίρας) να σπάει στη μέση ένα ελληνικό Rafale.

To δεύτερο πατς, δείχνει ένα Rafale να στοχεύει μια ανατολίτισσα χανούμισα. Πρόκειται για γνωστό θέμα, που είχε κυκλοφορήσει με Phantom στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τα συγκεκριμένα σήματα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σε περιορισμένο αριθμό (www.icarusworkshop.com) και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους λάτρεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πατς με καυστικό περιεχόμεο ενίοτε λειτουργούν εμψυχωτικά για τους πιλότους της Πολεμικής Αερπορίας. Ωστόσο δεν αποτελούν επίσημα σήματα και λογότυπα όπως διαμαρτύρονται οι γείτονες που και εκεί έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει -με ιδιωτική πρωτοβουλία– πατς με θεματολογία κατά Ελλάδας και Κύπρου.

— TRHaber (@trhaber_com) June 30, 2022

Ο Τούρκος αναλυτής Ερντογάν Καρακούς, αν και απόστρατος αντιπτέραρχος που γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με τα συλλεκτικά πατς , άδραξε την ευκαιρία να κατηγορήσει την Ελλάδα για : «πρόκληση δεν ταιριάζει σε καμία σοβαρή χώρα» επαναλαμβάνοντας τα γνωστά σενάρα συνομωσίας πως : «Ελλάδα, Γαλλία και ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για μια βαριά εκστρατεία κατά της Τουρκίας». Πρόσφατα ο Καρακούς είχε υποστηρίξει πως : «Η Τουρκία δεν πρέπει να πολεμήσει με την Ελλάδα, έως ότου παράξει το δικό της πολεμικό αεροσκάφος» εξαιτίας της ελληνικής υπεροχής λόγω Rafale κ.α.

Ειδήσεις σήμερα:Ράπερ με το παρατσούκλι «Awake» και «φαν του Τραμπ» ο 22χρονος συλληφθείς για το μακελειό στο Χάιλαντ ΠαρκΈκρηξη βόμβας σε εν κινήσει όχημα στην Κύπρο – Στο νοσοκομείο ο 30χρονος οδηγόςΧωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι επιδοτήσεις ρεύματος για τον Ιούλιο

Subscribe to our News

* indicates required



/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Στίγκας: Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση ξεπερνά διαρκώς τα όρια

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Εμφανίστηκε μετά από καθυστέρηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου

admin

Ανάρτηση Κασσελάκη στο Χ: «Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι δεμένοι χέρι – χέρι στη Συγκάλυψη των Τεμπών»

admin

Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση, βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Η συζήτηση στη Βουλή – Στο βήμα ο Κυριάκος Βελόπουλος

admin

Ξανά υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο Αλέξης Γεωργούλης – Η ανακοίνωση του ηθοποιού

admin

Δεν θα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

admin

Σκέρτσος: Να αποδείξουμε εάν είμαστε με την αλήθεια και με τη μνήμη ή με τα λαϊκά δικαστήρια και τις θεωρίες συνωμοσίας

admin

Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ – Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

admin

Μαρινάκης: Άλλο ένα πυροτέχνημα μιας ανεύθυνης αντιπολίτευσης η συζήτηση για προανακριτική επιτροπή

admin

Βουλή – Παφίλης: Το ΚΚΕ πήρε την πρωτοβουλία συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής, όταν οι υπόλοιποι ψάχνατε να βρείτε διέξοδο

admin