Image default
Αγορές

«Βυθίζεται» η Wall Street από το πληθωριστικό κύμα του Ιουνίου

«Βυθίζεται» η Wall Street από το πληθωριστικό κύμα του Ιουνίου

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (13/7), ύστερα από το πληθωριστικό σοκ στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,93 % στις 30.692,99 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,95 % στις 3.783,70 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,84% στις 11.168,32 μονάδες.

Ύστερα από τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα (13/7), και στα οποία ο δείκτης τιμών καταναλωτή ξεπέρασε το 9%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τον Δεκέμβριο του 1981, οι ανησυχίες για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Μάλιστα, ραγδαία αύξηση κατέγραψε και ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, σκαρφαλώνοντας στο 5,9%, έναντι εκτιμήσεων ότι θα κυμανθεί στο 5,5%.

Παράλληλα, οι τεχνολογικές μετοχές, Nvidia, Netflix και Alphabet υποχώρησαν περισσότερο από 1% καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες για την ανάπτυξη, ενώ η μετοχή του Twitter σημείωσε άνοδο 6,4% μετά τη μήνυση της εταιρείας κατά του Έλον Μασκ.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 υποχώρησαν την Τετάρτη, με εξαίρεση τις μετοχές της ενέργειας, οι οποίες σημείωσαν άνοδο άνω του 1% ενισχυμένες από τις μετοχές των Devon Energy, Occidental Petroleum και Marathon Oil.

Μαζί με την έκθεση για τον πληθωρισμό, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα κέρδη του β’ τριμήνου για ενδείξεις σχετικά με την υγεία των εταιρειών των ΗΠΑ.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, «βουτιά» άνω του 7% σημειώνει η μετοχή της Delta Airlines, παρά την αύξηση των εσόδων που κατέγραψε η αεροπορική εταιρεία.

Τέλος, οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών συμπεριλαμβανομένων των United, American Airlines και Southwest, υποχώρησαν περισσότερο από 3%.

 

  • Wall Street
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ
  • ιούνιος
  • ΟΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

    Σχετικα αρθρα

    Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street λόγω θετικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων

    admin

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές-Ώθηση από το rebound της Wall Street

    admin

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Τεχνολογικό ράλι στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό πρόσημο χάρη στις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    NYSE: Εξετάζεται το ενδεχόμενο 24ωρης διαπραγμάτευσης μετοχών

    admin

    Με το δεξί στην νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές-Ρεκόρ ο FTSE 100

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street ενόψει των αποτελεσμάτων των Magnificent 7

    admin

    Ράλι ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    admin

    Ασιατικές αγορές: Rebound, με την ελπίδα αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

    admin

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin