Image default
PIRAEUS BANK

Η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε την εξαγορά της Iolcus Investments

Η Πειραιώς Financial Holdings ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε την εξαγορά της Iolcus Investments ΑΕΔΟΕΕ (“Iolcus”), σε συνέχεια της λήψης των απαραίτητων εποπτικών εγκρίσεων για την απόκτηση του 100% της Iolcus (η “Συναλλαγή”), βάσει σχετικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί στις 05 Απριλίου 2022.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της Συναλλαγής αποτελεί ορόσημο στην εφαρμογή της στρατηγικής της Τράπεζας ως προς την κατάκτηση πρωταγωνιστικής θέσης στον κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων πελατών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της στρατηγικής, δημιουργείται στην Τράπεζα νέος οργανωτικός κλάδος “Wealth & Asset Management” με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών διαχείρισης περιουσίας ιδιωτών, επιχειρηματικών και θεσμικών πελατών (Private Banking, Asset & Wealth Management) και τη διοικητική εποπτεία των θυγατρικών εταιρειών “ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.”, “ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.” και “IOLCUS Investments ΑΕΔΟΕΕ”.

Επικεφαλής του νέου κλάδου αναλαμβάνει ο κ. Αχιλλέας Κοντογούρης ως Ανώτερος Γενικός Διευθυντής. Ο κ. Κοντογούρης διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των επενδυτικών υπηρεσιών, είναι πιστοποιημένος διαχειριστής χαρτοφυλακίου και κατέχει πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και MBA από το INSEAD.

Με την εξαγορά της Iolcus, τα υπό διαχείριση κεφάλαια πελατών του Ομίλου Πειραιώς θα ανέρχονται στα €7δισ.

Η Grant Thornton S.A ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η δικηγορική εταιρεία Potamitis Vekris ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς στη Συναλλαγή.

Σχετικα αρθρα

Τρ. Πειραιώς: Κάτω του 5% το συνολικό ποσοστό της Goldman Sachs

admin

Χρ. Μεγάλου: Έχουμε προϋπολογίσει ήδη διανομή μερίσματος 10% των καθαρών κερδών

admin

Τράπεζα Πειραιώς: 1,35 δισ. ευρώ εισέπραξε το Δημόσιο – Στα 4 ευρώ η τιμή διάθεσης

admin

Πειραιώς: 1,35 δισ. ευρώ εισέπραξε το Δημόσιο – Στα 4 ευρώ τιμή διάθεσης

admin

Υπερκάλυψη 10 φορές στο placement της Πειραιώς – Στα 14 δισ. ευρώ οι προσφορές

admin

Πειραιώς: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών – Πώς θα διατεθεί το 22%+5% του ΤΧΣ

admin

Τρ. Πειραιώς: Γιατί ο δείκτης αγροτικών προϊόντων κινείται πτωτικά τον Φεβρουάριο εν αντιθέσει με τον δείκτη εμπορευμάτων

admin

Νέα κεντρικά γραφεία για την Τράπεζα Πειραιώς – Πού θα μετακομίσει

admin

Το σχέδιο της Πειραιώς για την ψηφιακή τράπεζα Snappi

admin

Οι συστάσεις 8 οίκων για την Τράπεζα Πειραιώς

admin

Χρ. Μεγάλου: Ρεκόρ ισχυρών αποτελεσμάτων για την Τράπεζα Πειραιώς το 2023

admin

Στην τελική ευθεία το placement της Πειραιώς

admin