Image default
Επιχειρήσεις

Σε ποια χώρα η McDonald’s αυξάνει την τιμή του cheeseburger έπειτα από 14 χρόνια

Η McDonald’s ανακοίνωσαν την αύξηση στην τιμή των cheeseburger στα εστιατόρια που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια, καθώς η τελευταία αύξηση είχε σημειωθεί το 2008.

Η αλυσίδα φαστ φουντ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το γνωστό μπέργκερ θα είναι ένα από τα είδη στα οποία θα αυξηθούν οι τιμές. Συγκεκριμένα η τιμή του cheeseburger θα αυξηθεί κατά 20% από 0,99 σε 1,19 λίρες.

Η McDonald’s ανακοίνωσε ότι ορισμένα είδη θα παραμείνουν ανεπηρέαστα από τις αυξήσεις των τιμών, ενώ θα παραμείνουν και οι διαφορές τους σε εστιατόρια που λειτουργούν ως franchisee με τα τελευταία να έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν τις τιμές με βάση τις συστάσεις της McDonald’s.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, Alistair Macrow σε - του που επικαλείται το CNBC αναφέρει ότι η εταιρεία αναγκάζεται να κάνει «δύσκολες επιλογές» σχετικά με τις τιμές της.

«Κατανοούμε ότι τυχόν αυξήσεις τιμών δεν είναι καλά νέα, αλλά καθυστερήσαμε και ελαχιστοποιήσαμε αυτές τις αλλαγές για όσο διάστημα μπορούσαμε», είπε, προσθέτοντας ότι ορισμένες τιμές δεν επηρεάστηκαν.

Την Τρίτη η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων της παγκοσμίως κατά 9,7% για το β’ τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου χρόνου.

Άλλα είδη που η τιμή τους αυξάνεται είναι τα πρωινά γεύματα, οι μεγάλοι καφέδες, τα κουτιά McNugget και οι αναβαθμίσεις από μεσαία σε μεγάλα γεύματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Την Τρίτη, η εταιρεία είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει περισσότερες επιλογές μενού με έκπτωση, επειδή το αυξημένο κόστος ζωής, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, οδήγησε ορισμένους πελάτες χαμηλότερου εισοδήματος να αγοράζουν φθηνότερα είδη και λιγότερα μεγάλα συνδυαστικά γεύματα.

Τα McDonald’s διαθέτουν περισσότερα από 36.000 εστιατόρια σε περισσότερες από 100 χώρες και έχουν ήδη αυξήσει τις τιμές τους στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Ακάθεκτη συνεχίζει η Federal Reserve: Νέα μεγάλη παρέμβαση στα επιτόκια – Τι σημαίνει αυτό για την οικονομία

Πλειστηριασμοί: Ποια «επώνυμα» ακίνητα άλλαξαν χέρια (pics)

Gov.gr Wallet: Η παρουσίαση για ταυτότητα και δίπλωμα ψηφιακά στο κινητό (pics + vid) (upd)

Σχετικα αρθρα

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για μέρισμα με δικαίωμα επανεπένδυσης

admin

ΛΑΡΚΟ: Δέσμευση για παράταση των συμβάσεων εργασίας έως τις 12 Μαίου

admin

BriQ Properties: Αύξηση 14% στα έσοδα από ενοίκια το 2023

admin

Noval Property: Νέο μέλος του ΔΣ ο Μιχ. Παναγής

admin

Βασιλάκης: Έρχονται νέες συνεργασίες μέχρι το τέλος του 2024 για την Autohellas

admin

Trastor: Αυξημένα κατά 25,2% τα EBITDA το 2023

admin

Intralot: Υπογραφή με πέντε τράπεζες για ομολογιακό δάνειο €100 εκατ.

admin

Alpha Bank: Στη διοικητική ομάδα o Ν.Β. Σαλακάς

admin

Autohellas: Στις 18 Απριλίου η ΓΣ για τη διάθεση κερδών

admin

Autohellas: Στις 18 Απριλίου η ΓΣ για διάθεση κερδών και Stock Awards

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

Eργο ψηφιακής αναβάθμισης στην Eurobank Leasing ολοκλήρωσε η SingularLogic

admin