Image default
Οικονομία

«Μποτιλιάρισμα» πλοίων στα λιμάνια της Γερμανίας

Τουλάχιστον 24 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Βόρεια Θάλασσα περιμένουν να φορτώσουν στα γερμανικά λιμάνια του Αμβούργου ή του Μπρεμερχάβεν, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας (IfW). «Μερικά από τα πλοία βρίσκονται εκεί για περίπου τρεις εβδομάδες τώρα» δήλωσε ο ειδικός του IfW, Βίνσεντ Στάινερ. «Αυτό έχει συνέπειες για το εμπόριο μεταξύ της Γερμανίας και της ΕΕ με την Ασία».

Οι λόγοι για το «μποτιλιάρισμα» των πλοίων είναι η συνεχιζόμενη μεγάλη ζήτησης παγκοσμίως για προϊόντα. «Επιπλέον, υπάρχουν στρεβλώσεις όπως αυτές που προκλήθηκαν από το lockdown στη Σαγκάη, οι οποίες έχουν μπερδέψει τα χρονοδιαγράμματα πολλών ναυτιλιακών εταιρειών», εξηγεί ο Στάμερ. «Οι χωρητικότητες στα γερμανικά λιμάνια είναι επίσης εν μέρει εξαντλημένες. Υπάρχει έλλειψη αποθηκευτικού χώρου για εμπορευματοκιβώτια». Η απεργία των λιμενεργατών τον Ιούλιο έκανε την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο όγκος των εμπορευμάτων στην Ερυθρά Θάλασσα, τον κύριο εμπορικό δρόμο μεταξύ της ΕΕ και της Ασίας, είναι ήδη 21% χαμηλότερος από ό,τι θα αναμενόταν υπό κανονικές συνθήκες. Επομένως, το χάσμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη εμπορευματικών μεταφορών από την Ευρώπη στην Ασία. «Το μποτιλιάρισμα μπροστά από τα γερμανικά λιμάνια της Βόρειας Θάλασσας συμβάλλει επίσης σε αυτό, επειδή ως αποτέλεσμα τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δεν μπορούν πλέον να εγκαταλείψουν το λιμάνι εγκαίρως», αναφέρει το IfW. «Από την άλλη πλευρά, οι συνέπειες του lockdown στο λιμάνι της Σαγκάης φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί». Η οικονομική μητρόπολη βρισκόταν σε ένα σκληρό lockdown λόγω κορωνοϊού για εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχεδόν κανένα εμπόριο δεν είναι ακόμη δυνατό μέσω του ουκρανικού λιμανιού της Οδησσού της Μαύρης Θάλασσας. «Το γεγονός ότι το “Razoni”, το πρώτο φορτηγό πλοίο που μετέφερε σιτηρά, έχει σαλπάρει εδώ και πολύ καιρό είναι πολύ θετικά νέα», δήλωσε ο ειδικός του IfW. Προκειμένου να μεταφερθούν εγκαίρως οι υπόλοιποι 20 εκατομμύρια τόνοι, θα έπρεπε να φορτώσουν άλλα 570  πλοία στα ουκρανικά λιμάνια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό φαίνεται αδύνατο και όχι μόνο λόγω  του πολέμου. «Ακριβώς επειδή η συγκομιδή σιτηρών ξεκινά ξανά και οι αποθήκες χρειάζονται επειγόντως για αυτό, πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως και άλλες επιλογές μεταφοράς, όπως τρένα και φορτηγά» τονίζει ο Στάμερ.

Σχετικα αρθρα

Πώς οι «παράλληλες εισαγωγές» παρέχουν άνεση στους Ρώσους καταναλωτές

admin

Ξέμεινε από μπαταρία η Rivian: Τριπλασιάστηκαν οι ζημιές

admin

CEO ποστάρει δακρυσμένη selfie μετά από απολύσεις και γίνεται viral

admin

Ο Πούτιν γύρισε τέσσερα χρόνια πίσω τη ρωσική οικονομία

admin

Γιατί η Νότια Κορέα απένειμε χάρη στον «πρίγκιπα της Samsung»;

admin

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Μικρή μείωση του αριθμού των ανέργων μεταξύ των νέων σε όλο τον κόσμο το 2022

fastpath

Λ. Παπαδήμος: Αναγκαία η άμεση ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης και η ενοποίηση των κεφαλαιαγορών

fastpath

H Johnson & Johnson σταματάει την πώληση του ταλκ

admin

Συντάξεις: 1 στους 3 συνταξιούχος θα πάρει αύξηση το 2023

admin

Die Zeit: Η Ευρώπη πληρώνει την Γερμανική απληστία για φθηνό φυσικό αέριο

admin

Οι 5 παράγοντες που θα καθορίσουν το πακέτο της ΔΕΘ – Στο τραπέζι επέκταση του Ανακυκλώνω, κλειδί το φυσικό αέριο

fastpath

Ενέργεια: Τελεσίγραφο στις βρετανικές εταιρείες για τα υπερκέρδη

admin