Image default
Επιχειρήσεις

Δημήτρης Σπυρίδης (Όμιλος HHG): Μονόδρομος η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας (pic)

Η μεταπανδημική εποχή βρίσκει τον Ομιλο Hellenic Healthcare Group (HHG) σε δυναμική φάση ανάπτυξης. Η συμβολή του ήταν καταλυτική στην εθνική μάχη κατά του κορωνοϊού παραχωρώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), ενώ δεν σταμάτησε να ξεδιπλώνει τα μακροπρόθεσμα επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξή του.

Η δημιουργία του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας HealthSpots αποδεικνύεται κομβικής σημασίας, σε μια περίοδο που η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) αποτελεί μείζονα προτεραιότητα του ΕΣΥ και η ανάγκη για συνεργασία ιδιωτικών και δημόσιων δομών είναι μονόδρομος. Παράλληλα, υλοποιεί σημαντικά ψηφιακά βήματα ανοίγοντας νέους δρόμους για τους ασθενείς.

«Η πανδημία άλλαξε τελείως την καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων, πολλώ δε μάλλον στον χώρο της υγείας. O Ομιλός μας ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας από το ΕΣΥ. Σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, όλα τα νοσοκομεία του Ομίλου (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General και Creta InterClinic) διέθεσαν σημαντικό αριθμό κλινών ΜΕΘ στο ΕΚΑΒ, καθώς και πολυάριθμες απλές κλίνες κατά τα χρονικά διαστήματα έξαρσης της πανδημίας.

Το Λητώ διετέθη δύο φορές ολόκληρο στο ΕΣΥ. Παρ’ όλα αυτά, τα μακροπρόθεσμα επιχειρηματικά σχέδια του HHG δεν άλλαξαν σημαντικά. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, που είναι η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ομίλου, ταυτόχρονα με στρατηγικά επιλεγόμενες επενδύσεις», λέει στο «business stories» ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου HHG, Δημήτρης Σπυρίδης. Ηδη ο Ομιλος έχει επεκταθεί στην Κύπρο έχοντας εντάξει στο δυναμικό του το Απολλώνειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

O κ. Σπυρίδης χαρακτηρίζει τα HealthSpots «μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις που έχει κάνει ο Ομιλος HHG», ενώ πολύ θετικό βήμα για το πεδίο της υγείας γενικά, αλλά και ειδικά για το δίκτυο δομών του Ομίλου θεωρεί τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Θελήσαμε το νέο δίκτυο HealthSpots να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής, μέσα όμως από χώρους που διαθέτουν τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα. Τα πρώτα HealthSpots, τα οποία είναι και τα σημαντικότερα καθώς δίνουν το στίγμα του δικτύου, διαμορφώθηκαν ως greenfield projects, σε χώρους επιλεγμένους με πολλή προσοχή σε στρατηγικά σημεία του Λεκανοπεδίου. Ολα τα HealthSpots διαθέτουν ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και είναι στελεχωμένα με κορυφαίους ιατρούς προκειμένου να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις που δημιουργεί για το κοινό το όνομα HHG. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, ο νέος νόμος για την ΠΦΥ είναι ένα πολύ θετικό βήμα για τον χώρο γενικότερα και για τα HealthSpots ειδικότερα», λέει ο επικεφαλής του Ομίλου.

Χαιρετίζει δε τη θέσπιση κριτηρίων ποιότητας για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών διότι «εξασφαλίζουν στον πολίτη πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και επιβραβεύουν όσους επενδύουν σε τεχνολογίες αιχμής. Αναμένουμε φυσικά να δούμε πώς θα εξειδικευθούν περαιτέρω τα ποιοτικά κριτήρια, αλλά η διαφοροποίηση όσων επιλέγουν να επενδύουν σε κορυφαία τεχνολογία, εκτός από το ότι είναι δίκαιη, δίνει και επιπρόσθετα κίνητρα σε όλους να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους».

Η νέα πραγματικότητα έθεσε τις ψηφιακές υπηρεσίες στην πρώτη γραμμή και ο Ομιλος HHG απέδειξε τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του και σε αυτό το πεδίο. Ενδεικτικά, η καθημερινότητα των ασθενών στα νοσοκομεία του Ομίλου διευκολύνεται χάρη σε δύο πρωτοποριακές εφαρμογές, την ψηφιακή πλατφόρμα DigitalClinic και τον ψηφιακό φάκελο που επιτρέπει την πρόσβαση των ασθενών σε σημαντικές υπηρεσίες από τον χώρο τους.

«Η ταχύτατη εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας είναι αυτή που καθορίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου. Η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν αποτελεί απλώς στρατηγική ανάπτυξης, αλλά μονόδρομο για να παραμείνεις στην κορυφή», επισημαίνει ο κ. Σπυρίδης, μιλώντας ουσιαστικά για τη στρατηγική που ακολουθεί με επιτυχία ο Ομιλος HHG.

Και όλα αυτά μέσα σε ένα εύρωστο περιβάλλον καθώς, όπως αναφέρει κλείνοντας, «η χώρα έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια πολύ καλό όνομα στη διεθνή αγορά υπηρεσιών υγείας. Ο ιδιωτικός τομέας υγείας στην Ελλάδα είναι στελεχωμένος με διεθνώς καταξιωμένο επιστημονικό προσωπικό, τα δε ιδιωτικά νοσοκομεία καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών των ασθενών διαθέτοντας ιατρικό εξοπλισμό εφάμιλλο των καλύτερων νοσοκομείων του κόσμου».

Διαβάστε ακόμη

Τα πιο… περίεργα ευρήματα της φετινής «χρυσής» λίστας των billionaires (pics)

Alain Grangé: Αεροταξί στην Ελλάδα από το 2026 και φιλοξενία 5* σε branded κατοικίες (pics)

Βασίλης Μπαλούρδος: Τα ΕΛΤΑ μπαίνουν στην εποχή των drones

Σχετικα αρθρα

Mytilineοs: Πώς διαβάζουν οι αναλυτές αποτελέσματα και dual listing

admin

Πρωτοβουλία για ψηφιακή ενδυνάμωση της νέας γενιάς από την Microsoft

admin

NBG Securities: Εξαιρετικές προοπτικές για την Mytilineos- Τιμή-στόχος τα €50

admin

Interwood: Καλύφθηκε κατά 90,64% η ΑΜΚ

admin

Επένδυση στη μονάδα της Ρουμανίας από την Isomat

admin

Νέο κατάστημα στην Κόρινθο άνοιξε η Nobacco

admin

ΧΑ: Πλησιέστερη στήριξη η τοπική κορυφή των 1437 µονάδων

admin

Deal Ελληνικής Τράπεζας με την CNP για τις θυγατρικές σε Κύπρο και Ελλάδα

admin

Mytilineos: Αύξηση 10% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο

admin

Στην κορυφή της Ευρώπης το αεροδρόμιο της Αθήνας στα βραβεία Routes Europe 2024

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νέες αγορές μετοχών της REDS

admin

Η Moody’s αναβάθμισε το outlook της Intralot

admin