Image default
Τοις Μετρητοίς

Μην αφήνετε να ανήκετε στους χαμένους

Αλήθεια, γιατί οι επενδυτές  κρατάνε  χαμένες συναλλαγές για πάρα πολύ καιρό αφού ο  βασικός στόχος μιας επένδυσης είναι  να βγάλουμε χρήματα από αυτή. Έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος;

Και όμως στην πραγματικότητα όλοι έχουμε κρατήσει κάτι αρνητικό για καιρό. Μια χαμένη επένδυση για λίγες εβδομάδες, μια κακή συναναστροφή για κάμποσους μήνες μια χάλια δουλειά για κάμποσα χρόνια,  ένα  κακό γάμο για μια δεκαετία. Αμ, το κάπνισμα που το πάτε που το κουβαλάνε κάποιοι για πολλές δεκαετίες ή οποιαδήποτε άλλα πράγματα που μας ραπίζουν ψυχικά κάνοντάς μας  “δυστυχισμένους”.

Η μείωση των ζημιών  δεν είναι κάτι που αφορά  μόνο τους επενδυτές. Αυτή η φιλοσοφία του περιβόητου “stop loss” μπορεί να εφαρμοστεί γενικά, σχεδόν σε κάθε τομέα της ζωής σας. Ενώ συνήθως μιλάμε  για αυτό σε μετοχικό  πλαίσιο, μπορεί να εφαρμοστεί  επίσης σε σχέσεις, υγεία, θέσεις εργασίας, διατροφή, συνήθειες κ.α.

Εάν παραμείνετε σε μια χαμένη «κατάσταση» οποιουδήποτε είδους για πάρα πολύ καιρό, περιορίζετε τις μελλοντικές σας πιθανότητες. Κάθε μέρα που μένετε βυθισμένοι εκεί, μειώνετε τις πιθανότητές σας να βρείτε κάτι που είναι κατάλληλο για εσάς και κολλάει γάντι πάνω σας και σας κάνει ευτυχισμένους. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε τον φόβο της αλλαγής και να στρίψετε  το τιμόνι προς το καλύτερο;

Εάν μια συγκεκριμένη κίνηση – πορεία  δεν σας οδηγεί προς την κατεύθυνση της επιτυχίας, τότε μάλλον πηγαίνετε κατευθείαν προς την αποτυχία. Αν δεν κερδίζετε από μια κατάσταση σήμερα, τότε τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα επωφεληθείτε από αυτήν αύριο;

Η ζωή έχει να κάνει με τις τάσεις και οι τάσεις συνήθως συνεχίζουν προς την κατεύθυνση που ταξιδεύουν. Εάν ο τρόπος ζωής μας σήμερα μας κάνει δυστυχισμένους, οι πιθανότητες είναι ότι θα είμαστε συνεχώς  δυσαρεστημένοι με αυτόν αύριο, την επόμενη μέρα, την επόμενη εβδομάδα, μήνα… χρόνια. . Πρέπει να σταματήσουμε συνειδητά να κάνουμε αυτό που προκαλεί την απώλεια της ευτυχίας μας και να προχωρήσουμε προς αυτό που μας φέρνει χαρά.

Στις σχέσεις, το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι οι άνθρωποι ελπίζουν ότι ο σύντροφός τους θα αλλάξει, αντί να αξιολογούν συνεχώς την κατάσταση της σχέσης τους.

Όσον αφορά την υγεία, οι συνήθειές μας για την άσκηση και τη διατροφή πρέπει να βελτιωθούν προκειμένου να έχουμε καλύτερη συνολική ευεξία.

Επαγγελματικά, το να μένουμε σε μια κακή δουλειά και να μην ψάχνουμε την κατάλληλη επαγγελματική ευκαιρία, μας τρώει καθημερινά την ευτυχία και χάνουμε πολύτιμα χρόνια.

Μία από τις πιο ισχυρές συνήθειες που μπορούμε να αναπτύξουμε στη ζωή μας είναι η ικανότητα να περιορίζουμε τις απώλειές μας.

Εξαλείφοντας μια κατάσταση ήττας, μπορούμε να αφιερώσουμε όλη μας την ενέργεια και τον χρόνο σε μια νικηφόρα ευκαιρία. Συνήθως, όταν ο «πόνος του ίδιου»  υπερβαίνει τον «πόνο της αλλαγής» τότε σίγουρα ετοιμάζεται να  γίνει κάτι θετικό για τον εαυτό του και το μέλλον του. Εάν μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία και να μειώσουμε τις απώλειες όταν γνωρίζουμε ότι κάνουμε λάθος, εξοικονομούμε χρόνο.

Ο χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος πόρος μας και ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορεί να ανακτηθεί μόλις χαθεί.

Οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να επιτύχουν τους στόχους της ζωής τους επειδή επέτρεψαν να μπλοκαριστεί η πορεία τους προς την επιτυχία από ένα… κούτσουρο.

Αντί λοιπόν να αφαιρέσουν το κούτσουρο από την πορεία τους, έμειναν στη λάθος πλευρά του, απρόθυμοι ή φοβισμένοι να το σπρώξουν…να αλλάξουν. Παραμένουν εκεί και αρχίζουν να ποτίζουν τη ψυχή τους ότι τους αρέσει το κούτσουρο. Νομίζουν στη τελική  ότι το κούτσουρο είναι  αρκετά καλό για αυτούς. Αυτό τους αξίζει.  Κι αν ξεφορτωθούν το κούτσουρο; Τι θα κάνουν; Μήπως μετά είναι χειρότερη η ζωή τους ; Το κούτσουρο φαντάζει για αυτούς  πιο άνετο από το να ταξιδέψεις πιο κάτω σε έναν άγνωστο δρόμο.

Ο φόβος  είναι ότι μπορεί να φύγουμε από μια κακή κατάσταση, για να καταλήξουμε σε μια χειρότερη.

Και όμως ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ  φόβος μας θα πρέπει στην πραγματικότητα να είναι ότι σπαταλάμε στη κυριολεξία της ζωή μας  μένοντας με τους  ηττημένους, όταν οι νικητές βρίσκονται στην άλλη πλευρά.

Απλώς πρέπει να σκύψουμε και  να  απομακρύνουμε το κούτσουρο που μας εμποδίζει από την ευτυχία.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin