Image default
BLOOMBERG

JP Morgan: Επενδύστε σε μετοχές – Σε 3 χρόνια θα επιστρέψουν στα ιστορικά υψηλά τους

Με την οικονομία να δείχνει τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης στους «κόκκινους» δείκτες της, η JP Morgan βλέπει δυναμική ανάκαμψη μετοχών σε λίγα χρόνια από τώρα.

«Αν θέλετε να ανήκετε στους ταύρους του χρηματιστηρίου, απλά πρέπει να πιστέψετε ότι οι μετοχές θα εκτοξευτούν, αλλά θα πάρει λίγο χρόνο. Ας πούμε στα επόμενα τρία χρόνια», ανέφερε ο David Kelly, της JP Morgan Asset Managements.

«Πιστεύω ότι είναι μια ρεαλιστική εκτίμηση», ανέφερε στο - TV.

Ράλι μετοχών

Η αισιόδοξη οπτική του Kelly, βασίζεται σε ένα ράλι τεσσάρων εβδομάδων που εκτόξευσε τους αμερικανικούς δείκτες, απελευθερώνοντας τον Nasdaq από τη περιοχή της bear market που κινούνταν τον τελευταίο καιρό.

Ο S&P 500 ανέβηκε σε υψηλό τριών μηνών τη περασμένη Τετάρτη, με τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή να οδηγούν τους επενδυτές στο να «κλειδώσουν» μια πιο ήπια αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο.

«Θα επένδυα σε μετοχές τώρα. Γιατί πιστεύω ότι μπορούν να κινηθούν πολύ ψηλότερα από τα τωρινά δεδομένα», σημείωσε ο Kelly.

Παρά την αισιοδοξία των επενδυτών και τις δηλώσεις των Αμερικανών τραπεζιτών για πιθανή χαλάρωση της επιθετικής νομισματικής σύσφιξης, είναι κοινή η αντίληψη ότι ο πληθωρισμός δεν θα είναι τόσο εύκολο να περιοριστεί δραστικά.

«Σίγουρα θα χρειαστεί λίγο παραπάνω για να επανέλθει στο 2% (σ.σ. στόχος της Fed)  ο πληθωρισμός, αλλά εφόσον υπάρχει πρόοδος προς αυτή τη κατεύθυνση, δεν υπάρχει λόγος να οδηγήσουμε την οικονομία σε ύφεση», ανέφερε ο Kelly.

«Σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης και η οικονομία δείχνει να έχει αντοχές, νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να αγοράσετε μετοχές», πρότεινε.

Πρόκληση το β’ εξάμηνο του 2022

Η αστάθεια όμως δεν έχει λείψει από τις αγορές. Όπως ένα κάλο νέο εκτόξευσε τους δείκτες τις προηγούμενες εβδομάδες, μία κακή είδηση μπορεί να ανατρέψει την ανάκαμψη.

Οι μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση των δεικτών τιμών παραγωγού. Παρά την υποχώρηση κατά 0,5%, υψηλότερη από τη μέση εκτίμηση και τη πρώτη μείωση σε δύο χρόνια, οι προβλέψεις για την εκτόξευση του κόστους σε πρώτες ύλες έχει οδηγήσει τις εταιρείες στο να αναθεωρούν τα κέρδη τους για το β’ εξάμηνο του 2022 προς τα κάτω.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ο Kelly παραμένει αισιόδοξος, καθώς πιστεύει ότι η Fed έχοντας τις ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός κορυφώθηκε και στην οικονομία υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις επιβράδυνσης, σταδιακά θα προχωρήσει σε χαλάρωση της πολιτικής της, η οποία συνεπακόλουθα θα υποστηρίξει περαιτέρω ανάκαμψη των μετοχών.

Διαβάστε επίσης:

Ανακάμπτουν οι αγορές ή έρχεται το τέλος στο ράλι μετοχών;

Σχετικα αρθρα

ΟΠΕΚ+: Η Ρωσία αυξάνει τις εξαγωγές για να προλάβει τις νέες κυρώσεις – Μειώνει η Σαουδική Αραβία

admin

BofA: Όταν ο S&P φτάσει πάνω από 4.200 μονάδες, πουλήστε

admin

Η επιστροφή του Mark Zuckerberg: Κέρδη ρεκόρ 12,5 δισ. δολαρίων σε μία ημέρα για τον CEO της Meta

admin

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία πτώση 5% με φόντο την αβεβαιότητα στην Κίνα και τα υψηλά αποθέματα

admin

Η Swatch στα βήματα της Rolex: Αυξάνει τις τιμές στα ρολόγια Omega, Longines και Tissot

admin

Intel: Μειώνει τον μισθό του CEO κατά 25% στο πλαίσιο των περικοπών

admin

Οι καλύτερες μετοχές του 2022 είναι οι μεγάλοι χαμένοι του Ιανουαρίου διεθνώς

admin

UBS: Τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες – Στήριξη από τα επιτόκια

admin

Bloomberg: Η Γερμανία θέλει να περιορίσει τις εισαγωγές ρωσικού LNG

admin

ΤΑΪΠΕΔ: Morgan Stanley και BoA θα τρέξουν την IΡΟ του Ελ. Βενιζέλος

admin

H Unilever επιταχύνει την αλλαγή ηγεσίας: Νέος CEO ο Hein Schumacher

admin

Ουίλσον (Morgan Stanley): Μην μπείτε στο ράλι μετοχών, θα απογοητευτείτε

admin