Image default
Οικονομία

Νέο voucher για φθηνές διακοπές – Ποιοι οι δικαιούχοι

Νέο voucher για φθηνές διακοπές - Ποιοι οι δικαιούχοι
Ποιοι είναι δικαιούχοι για το νέο voucher για φθηνές διακοπές μέσω του προγράμματος North Evia-Samos Pass.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για αιτήσεις δικαιούχων για το νέο voucher διακοπών, που δεν είναι άλλο από την τρίτη φάση του προγράμματος North Evia-Samos Pass. Πολλοί είναι όσοι αναμένουν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα, η οποία θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα είχε δεχθεί «βροχή» αιτήσεων στις δύο πρώτες φάσεις του προγράμματος. Χιλιάδες πολίτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για φθηνές διακοπές στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια. Η άυλη ψηφιακή κάρτα της 2ης φάσης του προγράμματος (Αυγούστου) μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι τις 31/8/2022.

Ωστόσο, στην περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης, δεν επιτρέπεται η ανάκληση ή η υποβολή δεύτερης αίτησης.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το North Evia-Samos Pass

Η ώρα για την τρίτη φάση του προγράμματος North Evia-Samos Pass πλησιάζει. Η 3η φάση (Σεπτέμβριος) του προγράμματος έρχεται: Αιτήσεις θα γίνονται από την Πέμπτη 25/8/2022 έως και Τετάρτη 31/8/2022.

Δυνατότητα χρήσης της άυλης ψηφιακής κάρτας θα έχουν οι δικαιούχοι μέχρι 30/9/2022.

Πόσα χρήματα είναι το voucher για τις διακοπές

  1. Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε τριακόσια (300) ευρώ για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν ως προορισμό τους τη Σάμο (Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου), πλην της 2ης φάσης αιτήσεων (Αυγούστου) που ανέρχεται στα διακόσια (200) ευρώ.
  2. Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε εκατόν πενήντα (150) ευρώ για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν ως προορισμό τους τη Β. Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας), πλην της 2ης φάσης αιτήσεων (Αυγούστου) που ανέρχεται στα εκατό (100) ευρώ.

Το ανωτέρω ποσό δεν θα μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο λογαριασμό ή να γίνει ανάληψη αυτού, ενώ στην άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα δεν δύναται να πιστωθεί άλλο χρηματικό ποσό.

Ποιοι είναι δικαιούχοι της δράσης

Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020.  Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης, κατά την περ. β’ της παρ.4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.     

Ποιος θεωρείται «ωφελούμενος» του δικαιούχου

«Ωφελούμενοι» του δικαιούχου θεωρούνται:

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και

β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Σε περιπτώσεις συζύγων, προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου.

Επισημαίνεται ότι εκδίδεται μια και μόνο κάρτα για όλη την ωφελούμενη μονάδα, δηλαδή τον δικαιούχο και τους ωφελούμενούς του.

Ποιοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δράση;

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι – ωφελούμενοι της οικονομικής ενίσχυσης, οι επιλεγέντες ως:

  1. Δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.
  2. Δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.Υ.Π.Α. 2022 καθώς και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, δυνάμει του άρθρου 45 του ν. 4933/2022 (Α’ 99).
  3. Δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Σε ποιες περιοχές οι διακοπές με επιδότηση

Το ποσό που διατίθεται από τη δράση μέσω της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών (τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής) στη νήσο Σάμο (Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου) ή στη Βόρεια Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας).

Η περιοχή χρήσης (Σάμος ή Βόρεια Εύβοια) δηλώνεται ρητώς κατά την υποβολή της αίτησης από τον δικαιούχο και δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης.

Σχετικα αρθρα

Ιαπωνία: Τέλος στα αρνητικά επιτόκια μετά από 17 χρόνια – Τι σημαίνει για οικονομία, επιχειρήσεις και επενδύσεις

admin

Η ΕΕ σχεδιάζει την επιβολή δασμών στα σιτηρά που εισάγει από τη Ρωσία

admin

Λουίς ντε Γκίντος στην «Ν» : Η Ελλάδα στον σωστό δρόμο, με καλύτερες επιδόσεις από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης

admin

Αέριο: Νέες επενδύσεις έως 570 εκατ. στο σύστημα μεταφοράς – Τι θα κρίνει την υλοποίηση

admin

«Ναι» από ΕΕ στην παροχή επιπλέον 5 δισ. ευρώ για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας

admin

Οι προκλήσεις και οι αβεβαιότητες στο «μέτωπο» των επενδύσεων

admin

Στην παγκόσμια κούρσα των τσιπ εισέρχεται με αξιώσεις η Ινδία: Σκοπός της το Top – 5

admin

Ευρωζώνη: Ρεκόρ για το εμπορικό πλεόνασμα τον Ιανουάριο – Στα 11,4 δισ. ευρώ

admin

Ανανεώνονται οι Αστικές Συγκοινωνίες στην Αττική – Τα ηλεκτρικά οχήματα, οι φορτιστές και τα επόμενα βήματα

admin

BIS: Έρχονται σημαντικές εξελίξεις στα επιτόκια φέτος

admin

Πληθωρισμός: Στο 2,8% στην ΕΕ και στο 3,1% στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο – Τα τελικά στοιχεία της Eurostat

admin

Eurostat: Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα

admin