Image default
Αγορές

Πέμπτη ημέρα κερδών για τον Dow Jones- Κατρακυλά το πετρέλαιο

Πέμπτη ημέρα κερδών για τον Dow Jones- Κατρακυλά το πετρέλαιο

Ο Dow Jones επέκτεινε το ράλι του την Τρίτη (16/8), σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη ημέρα, καθώς τα αποτελέσματα των κερδών από τη Walmart και τη Home Depot έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα μπορούσαν να παραμείνουν αρκετά ισχυρές ώστε η αμερικανική οικονομία να μην οδηγηθεί σε ύφεση.

Ο Dow Jones σημείωσε ράλι 239,57 μονάδων, ή 0,71% για να κλείσει στις 34.152,01 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,19% στις 4.305,20 μονάδες. Αντίθετα, ο Nasdaq υποχώρησε 0,19% στις 13.102,55 μονάδες.

Ο δείκτης των 30 μετοχών άνοιξε τη συνεδρίαση της Τρίτης σε αρνητικό έδαφος προτού σημειώσει ράλι έως και σχεδόν 369 μονάδες στα υψηλά της συνεδρίασης χάρη στην ώθηση από τη Walmart και την Home Depot.

Η Wall Street προερχόταν από μια θετική συνεδρίαση, με τους κύριους μέσους όρους να αυξάνονται όλοι τη Δευτέρα έπειτα από μια απότομη ενδοημερήσια ανάκαμψη και να ενισχύουν το ράλι της αγοράς από το χαμηλό του Ιουνίου.

Οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve την Τετάρτη, με την ελπίδα ότι τα θετικότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα επιβραδύνουν τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της.

Στα μάκρο, συρρίκνωση κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο. Πιο συγκεκριμένα, οι ενάρξεις συρρικνώθηκαν κατά 9,6% (1,44 εκατ. κατοικίες) έναντι μηνιαίας ανόδου 2,4% τον Ιούνιο (1,59 εκατ. κατοικίες), ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 2,1% (1,52 εκατ. κατοικίες).

 

Συνεχίζει να… κατρακυλά το πετρέλαιο

Μεγάλη πτώση άνω του 3% κατέγραψε το πετρέλαιο, φτάνοντας, μάλιστα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, πριν την εισβολή της Ρωσσίας στην Ουκρανία.

Η πτώση οφείλεται στη γενικότερη ανησυχία για ύφεση που προκαλούν τα οικονομικά στοιχεία, καθώς οι επενδυτές φοβούνται μείωση της ζήτησης.

Παράλληλα, τα βλέμματα είναι στραμμένα και στις συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς τυχόν συμφωνία θα οδηγούσε σε αύξηση της προσφοράς.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 3,19% στα 86,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ έχασε 3,01% στα 92,23 δολάρια το βαρέλι.

Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα απωλειών για τον χρυσό

Απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε ο χρυσός, καθώς επηρεάστηκε από το άλμα στα αμερικανικά ομόλογα, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ, περιμένοντας, φυσικά, και τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed.

Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 0,42% στα 1.790,55 δολάρια η ουγγιά, με το ασήμι να χάνει 0,84% στα 20,102 δολάρια η ουγγιά και τον χαλκό να ανεβαίνει 0,19% στα 3,6245 δολάρια η λίβρα.

  • Dow Jones
  • S&P 500
  • Nasdaq
  • Wall Street
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • αμερικανικό αργό

    Σχετικα αρθρα

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κορυφώνεται

    admin

    Δειλά ανοδική η έναρξη των συναλλαγών στις ευρωαγορές

    admin

    Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

    admin

    Wall Street: Νευρικότητα μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Ανέκαμψε ο Dow Jones

    admin

    Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

    admin