Image default
Οικονομία

Wall Street: Κλείσιμο με κέρδη παρά τον «αιφνιδιασμό» της Κίνας

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν ανοδικά τη Δευτέρα, με τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης να ενισχύονται σημαντικά, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μειώθηκαν. Την ίδια στιγμή καλλιεργούνται προσδοκίες για τα αποτελέσματα του λιανεμπορίου που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,42% στις 33.901 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,40% στις 4.297 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,62% στις 13.128 μονάδες.

Οι μετοχές της Apple και της Microsoft σημείωσαν δύο από τις μεγαλύτερες ενισχύσεις για τον S&P 500 και τον Nasdaq.

Οι μετοχές αύξησαν τα κέρδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν οι ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός μπορεί να κορυφώθηκε τον Ιούλιο αύξησαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι μια ανοδική αγορά θα μπορούσε να βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο S&P 500 ανέκαμψε απότομα από τα μέσα Ιουνίου, αλλά παραμένει πτωτικός για το έτος.

Τα στοιχεία των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες ενίσχυσαν επίσης τις ελπίδες ότι η Federal Reserve μπορεί να επιτύχει μια ήπια προσγείωση για την οικονομία. 

 Ανησυχία πάντως προκάλεσε η αιφνίδια κίνηση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να μειώσει  τα βασικά επιτόκια δανεισμού  για να αναζωογονήσει τη ζήτηση μετά την απροσδόκητη επιβράδυνση της οικονομίας τον Ιούλιο.

«Τα σύννεφα της ύφεσης μαζεύονται παγκοσμίως. Η κινεζική οικονομία συρρικνώθηκε το 2ο τρίμηνο. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε «τεχνική ύφεση». Η ροή φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη είναι περιορισμένη. Και αυτά είναι μόνο μερικά στοιχεία που δείχνουν ότι πλησιάζουμε πιο κοντά στο αρνητικό σενάριο», έγραψε ο Seth Carpenter της Morgan Stanley.

Οι ανακοινώσεις τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από μεγάλες εταιρείες λιανικής αναμένονται αυτή την εβδομάδα και θα ολοκληρώσουν την περίοδο αναφοράς του δεύτερου τριμήνου. 

Η εκτιμώμενη αύξηση των κερδών το δεύτερο τρίμηνο για τις εταιρείες του S&P 500 έχει βελτιωθεί από την 1η Ιουλίου και τα νέα από τις εταιρείες των ΗΠΑ εξέπληξαν ευχάριστα τους επενδυτές, οι οποίοι προετοιμάζονταν για μια πιο ζοφερή προοπτική τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την οικονομία. 

Οι μετοχές του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ υποχώρησαν.

Σχετικα αρθρα

Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στην Θεσσαλία

admin

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

admin

Φορολογικές δηλώσεις: 4 SOS που πρέπει να προσέξετε

admin

Α. Σκέρτσος: Η S&P επιβεβαιώνει ότι οι συλλογικές μας προσπάθειες αποδίδουν

admin

«Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»: Σπάει τα κοντέρ το πρόγραμμα – Πάνω από 3.000 αιτήσεις

admin

Πετρέλαιο: Περιορισμένος ο αντίκτυπος από την απάντηση του Ισραήλ – Γιατί οι τιμές αντιστέκονται στον γεωπολιτικό κίνδυνο

admin

ΔΝΤ: Καλεί Γαλλία και Ιταλία να σφίξουν το ζωνάρι

admin

Η τιμή του κακάο έφτασε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, προκαλώντας “πόλεμο” στην αγορά της σοκολάτας

admin

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας

admin

Πάσχα στα νησιά: Δυόμιση φορές ακριβότερα τα Airbnb στην Ύδρα από τη Μύκονο

admin

Μικροτσίπ «made in Greece» από startups

admin

Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση S&P: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο

admin