Image default
Αγορές

Επέστρεψαν οι απώλειες στην Wall Street εν αναμονή της Fed

Επέστρεψαν οι απώλειες στην Wall Street εν αναμονή της Fed

Απώλειες καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (17/8) με τους επενδυτές να αποθαρρύνονται από τα στοιχεία για το λιανεμπόριο των ΗΠΑ, αλλά και τα κατώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των μεγάλων επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,56% στις 33.960,74 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά 0,66% στις 4.276,30 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,90 % στις 12.981,40 μονάδες. 

Οι κινήσεις της Τετάρτης έρχονται αφού ο Dow Jones σημείωσε την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κερδών στη συνεδρίαση της Τρίτης. 

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες για τον Ιούλιο, εντείνοντας τους φόβους για περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών των Αμερικανών λόγω πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις έμειναν αμετάβλητες τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 0,8% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,1%. Οι πωλήσεις εκτός των οχημάτων αυξήθηκαν 0,4% τον Ιούλιο έναντι αύξησης 0,9% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωση -0,1%.

Παράλληλα, οι επενδυτές προσβλέπουν στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) τον Ιούλιο, απ’ όπου αναμένονται ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Αξίζει να τονισθεί ότι σύμφωνα με  το πρακτορείο Reuters, οι επενδυτές αναμένουν πως η Fed θα προχωρήσει σε μια αύξηση των βασικών επιτοκίων κατά 0,50% ή 0,75% τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά στα εταιρικά αποτελέσματα, πτώση περίπου 5% σημειώνει η μετοχή της Target, αφού ο κολοσσός λιανικών πωλήσεων εμφάνισε καθαρά κέρδη 183 εκατ. δολάρια, ή 39 σεντς ανά μετοχή, από τα 1,82 δισ. δολάρια ή 3,65 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

Από την άλλη, μικρή άνοδο καταγράφει ο τίτλος της Lowe’s, με τα καθαρά κέρδη της εταιρείας να διαμορφώνονται στα 2,99 δισ. δολάρια ή 4,67 δολάρια ανά μετοχή, έπειτα από κέρδη 3,02 δισ. δολαρίων ή 4,25 δολαρίων ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τέλος, στο πεδίο της Ευρώπης, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε σε νέο υψηλό 40 ετών τον Ιούλιο, με τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας να εντείνουν την πίεση στα νοικοκυριά της χώρας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 10,1% ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία την Τετάρτη, πάνω από την πρόβλεψη της συναίνεσης του Reuters για 9,8% και από 9,4% τον Ιούνιο.

  • Wall Street
  • FED
  • λιανικές πωλήσεις
  • ΗΠΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Σχετικα αρθρα

    Η έκθεση για την απασχόληση έφερε «ράλι» στη Wall Street

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές- Πτώση για τη Novo Nordisk

    admin

    Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

    admin

    Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

    admin

    Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

    admin

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    admin

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin