Image default
Αγορές

Απώλειες στη Wall Street-Οι επενδυτές αξιολογούν τα πρακτικά της Fed

Απώλειες στη Wall Street-Οι επενδυτές αξιολογούν τα πρακτικά της Fed

Πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street το βράδυ της Τετάρτης (17/8), με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων και τα πρακτικά της Fed.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,48 % για να κλείσει στις 33.987,01 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,70% στις 4.275,75 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε 1,22% στις 12.941,55 μονάδες.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες για τον Ιούλιο, εντείνοντας τους φόβους για περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών των Αμερικανών λόγω πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις έμειναν αμετάβλητες τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 0,8% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,1%. Οι πωλήσεις εκτός των οχημάτων αυξήθηκαν 0,4% τον Ιούλιο έναντι αύξησης 0,9% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωση -0,1%.

Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα πρακτικά της Fed που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα σήμερα, όπου τα μέλη της υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι υποχωρούν οι πληθωριστικές πιέσεις και ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. 

Παράλληλα, σημείωσαν ότι η ισχύς της αγοράς εργασίας δείχνει ότι η οικονομική δραστηριότητα είναι ισχυρότερη από ό,τι φάνηκε στην αδύναμη μέτρηση του ΑΕΠ β’ τριμήνου, αυξάνοντας την πιθανότητα για ανοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ.  

Άνοδος για το πετρέλαιο

Άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών, καθώς τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα αποκάλυψαν ότι τα εγχώρια αποθέματα κατρακύλησαν την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Πιο συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό κέρδισε 1,34% στα 87,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κέρδισε 1,02% στα 93,30 δολάρια το βαρέλι.

Τρίτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών για τον χρυσό

Στον αντίποδα, απώλειες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε ο χρυσός, καθώς επηρεάστηκε από την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου και των αποδόσεων στα ομόλογα.

Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 0,57% στα 1.779,50 δολάρια η ουγγιά, με το ασήμι να χάνει 1,55% στα 19,767 δολάρια η ουγγιά και τον χαλκό να χάνει 0,97% στα 3,5897 δολάρια η λίβρα.

  • FED
  • Wall Street
  • ΗΠΑ
  • απώλειες

    Σχετικα αρθρα

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin