Image default
Οικονομία

Κίνα: Γιατί οι τιμές των αυγών πήραν την ανιούσα εν μέσω καύσωνα

Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην Κίνα έχουν προκαλέσει αύξηση στην τιμή των αυγών καθώς λόγω της ζέστης οι κότες γεννούν λιγότερο από ό,τι είθισται, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κύματα καύσωνα πλήττουν τακτικά την Κίνα το καλοκαίρι, κυρίως το δυτικό, άνυδρο τμήμα της χώρας όπως και τον νότο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα τελευταία χρόνια οι καύσωνες είναι πιο ισχυροί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, γεγονός που έχει ήδη επιπτώσεις στην οικονομία.

Στην πόλη Χεφέι, στην ανατολική Κίνα που βρίσκεται 900 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου, οι πτηνοτρόφοι παρατήρησαν μείωση στην παραγωγή αυγών λόγω της ζέστης, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. Για να δροσίσουν τις κότες, κάποιοι παραγωγοί αναγκάστηκαν να εγκαταστήσουν κλιματιστικά, ανέφερε η εφημερίδα Jianghuai Morning News.

Η μείωση στην παραγωγή οδήγησε σε αύξηση κατά περίπου 30% της τιμής των αυγών στη Χεφέι, πρωτεύουσα της επαρχίας Ανουί. Αντίστοιχες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε πολλές επαρχίες.

Οι παρατεταμένες ακραίες θερμοκρασίες βλάπτουν την παραγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης, όπως τα αυγά και το γάλα, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας. Στη Χεφέι έχουν καταγραφεί ήδη φέτος 14 ημέρες κατά τις οποίες η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38 βαθμούς Κελσίου. Εξάλλου πολλές πόλεις στην Κίνα καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες θερμοκρασίες ρεκόρ και οι αρχές εξέδωσαν εκ νέου τη Δευτέρα κόκκινο συναγερμό για καύσωνα.

Πολλές επαρχίες δίνουν με το δελτίο ηλεκτρική ενέργεια στους επαγγελματίες, καθώς το δίκτυο ηλεκτροδότησης δέχεται πιέσεις λόγω της αυξημένης ζήτησης και τα υδροηλεκτρικά φράγματα δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου των υδάτων.

- -, AFP

Σχετικα αρθρα

«Ναι» από ΕΕ στην παροχή επιπλέον 5 δισ. ευρώ για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας

admin

Οι προκλήσεις και οι αβεβαιότητες στο «μέτωπο» των επενδύσεων

admin

Στην παγκόσμια κούρσα των τσιπ εισέρχεται με αξιώσεις η Ινδία: Σκοπός της το Top – 5

admin

Ευρωζώνη: Ρεκόρ για το εμπορικό πλεόνασμα τον Ιανουάριο – Στα 11,4 δισ. ευρώ

admin

Ανανεώνονται οι Αστικές Συγκοινωνίες στην Αττική – Τα ηλεκτρικά οχήματα, οι φορτιστές και τα επόμενα βήματα

admin

BIS: Έρχονται σημαντικές εξελίξεις στα επιτόκια φέτος

admin

Πληθωρισμός: Στο 2,8% στην ΕΕ και στο 3,1% στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο – Τα τελικά στοιχεία της Eurostat

admin

Νέο άλμα για τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

admin

Eurostat: Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα

admin

Προϊόντα made in Greece προτιμούν οι καταναλωτές

admin

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό, αυξημένες 10% οι προκρατήσεις

admin

Τα ελληνικά προϊόντα προτιμούν οι καταναλωτές

admin