Image default
Αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Μικρές απώλειες καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (18/8), με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις οικονομικές εξελίξεις των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,18% στις 33.918,06 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά 0,10% στις 4.268,85 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,11% στις 12.925,70 μονάδες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Dow Jones υποχώρησε περίπου 172 μονάδες, μετά από ένα ανοδικό σερί πέντε ημερών, καθώς οι επενδυτές ανέλυσαν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Ιούλιο.

Όπως ανακοινώθηκε, η κεντρική τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, ωστόσο ανέφερε ότι θα μπορούσε να προσαρμόσει τον ρυθμό σύσφιξης με βάση τις συνθήκες της αγοράς.

Στο πεδίο των μακροοικονομικών εξελίξεων, μεγαλύτερη πτώση από την αναμενόμενη κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, αφού ανήλθαν στις 250.000 έναντι 262.000 μια εβδομάδα πριν. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο στις 264.000 αιτήσεις.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, απώλειες κοντά στο 8% σημειώνει η μετοχή της Kohl’s, αφού η εταιρεία προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων της  για τις πωλήσεις στο σύνολο του οικονομικού έτους. Μάλιστα, τα καθαρά κέρδη της Kohl’s μειώθηκαν στα 143 εκατ. δολάρια, ή 1,11 δολάρια ανά μετοχή, από τα 382 εκατ. δολάρια, ή 2,48 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. 

Παράλληλα, οι μετοχές της Verizon υποχώρησαν περίπου 1,7% στις προκαταρκτικές συναλλαγές την Πέμπτη μετά την υποβάθμιση της από την  MoffettNathanson. Η εταιρεία μετέτρεψε την αξιολόγησή της στη Verizon για να αποδίδει χαμηλότερα από την απόδοση της αγοράς και μείωσε τον στόχο τιμής της, επικαλούμενη τον ανταγωνισμό στον κλάδο. 

  • Wall Street
  • FED
  • ΗΠΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • μετοχές
  • Επενδύσεις

    Σχετικα αρθρα

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin