Image default
Διεθνή

Κολομβία: Ο Πέτρο θέλει τα αγαθά που κατάσχονται από τους διακινητές ναρκωτικών να τίθενται «στην υπηρεσία του λαού»

Τα αγαθά και οι πόροι που κατάσχονται από διακινητές ναρκωτικών στην Κολομβία θα διατίθενται ή θα χρησιμοποιούνται στο εξής για να βοηθηθούν οι φτωχότεροι και πιο ευάλωτοι πολίτες, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο.

«Η οδηγία που δώσαμε είναι τα αγαθά αυτά να τίθενται στην υπηρεσία του λαού», είπε ο κ. Πέτρο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Βιγιαβισέντσιο (κεντρικά).

«Υπάρχουν πόροι αξίας εκατομμυρίων πέσος που μένουν αναξιοποίητοι, κάθε λογής περιουσιακά στοιχεία: πολυτελή διαμερίσματα, πολυτελή σπίτια, χωράφια, χρήματα, κοσμήματα, πετράδια, χρυσός, έργα τέχνης (…). Όλα αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας», εξήγησε.

Ο νέος πρόεδρος, ο πρώτος στην ιστορία της Κολομβίας που ανήκει στην αριστερά, θέλει να μεταμορφωθεί ο θεσμός που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση και την πώληση των περιουσιακών στοιχείων που κατάσχονται, η Εταιρεία Ειδικών Πόρων (Sociedad de Activos Especiales, SAE).

Ο κ. Πέτρο έχει επικρίνει επανειλημμένα τη SAE, η φήμη της οποίας σπιλώθηκε τα τελευταία χρόνια από «τεράστια σκάνδαλα διαφοράς», που οδήγησαν, όπως τόνισε, στην επιστροφή αγαθών που είχαν κατασχεθεί στα χέρια κακοποιών, ή στην αξιοποίησή τους προς όφελος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρόεδρος προχώρησε στην παραχώρηση έκτασης γης, που είχε «παραγραφεί η ιδιοκτησία της», για να στεγαστούν 85 οικογένειες οι οποίες έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Αγροτικές γαίες που έχουν κατασχεθεί προβλέπεται να νοικιαστούν «φθηνά» σε αγρότες, ώστε να τους επιτραπεί να έχουν «αποδοτικότητα οι καλλιέργειες». Αλλά εδάφη μπορεί να παραχωρηθούν για την «κατασκευή κατοικιών, ή την ανάπτυξη παραγωγικών έργων ώστε να ενθαρρυνθεί μια νέα κοινωνική οικονομία», πάντα σύμφωνα με τον κ. Πέτρο.

Ο νέος πρόεδρος της Κολομβίας εξελέγη υποσχόμενος να προχωρήσει σε φορολογική μεταρρύθμιση, που θα ευνοήσει τους λιγότερο προνομιούχους, καθώς και σε αγροτική μεταρρύθμιση, που θα συμπεριλάβει την αναδιανομή αναξιοποίητων εύφορων γαιών για να τονωθεί η αγροτική παραγωγή.

Ειδήσεις σήμερα:Η Σάνα Μαρίν απαντά για τα πάρτι – «Υπάρχουν απλοί άνθρωποι και σε αυτές τις θέσεις»«Πώς βρήκε αυτή την παραλία;» – Το καλοκαίρι «αλά ελληνικά» του Μπόρις Τζόνσον συνεχίζεταιΣτο 11,3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη Eurostat

Σχετικα αρθρα

Ιράν: Συγκλονίζει η δολοφονία της 20χρονης διαδηλώτριας Χαντίς Νατζαφί με έξι σφαίρες

admin

Μπορέλ: Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία της Μάχσα Αμινί

admin

Βρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τις φοροελαφρύνσεις στους πλούσιους

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες επιθέσεις των Ρώσων στην Οδησσό με ιρανικά drone

admin

Ουκρανία: «Καταρρίψαμε 8 ουκρανικά drones που επιχείρησαν χτύπημα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια» λέει η Μόσχα

admin

Βρετανός περιγράφει την κόλαση που έζησε στα χέρια Ρώσων βασανιστών – «Είμαι ο θάνατός σου»

admin

Λαβρόφ: Υπό την «πλήρη προστασία» της Ρωσίας οι ουκρανικές περιοχές που θα προσαρτηθούν μετά τα δημοψηφίσματα

admin

Κωνσταντινούπολη: Πελάτης έριξε κουτουλιά σε πορτιέρη – Τον ξυλοκόπησαν 10 μπράβοι

admin

Ρωσία: «Τελείωσαν τα παιχνίδια», λέει Ρώσος στρατιωτικός στους ανεκπαίδευτους επίστρατους

admin

«Η Ουκρανία δεν θα συγχωρέσει ποτέ τη Ρωσία», δηλώνει ο Ρώσος νομπελίστας Μουράτοφ

admin

Κυριακίδου: Η ΕΕ έχει παραδώσει 5 εκατ. δισκία ιωδίου για περίπτωση πυρηνικής έκτακτης ανάγκης

admin

Θετικός στον κορωνοϊό, για δεύτερη φορά, ο Άλμπερτ Μπουρλά

admin