Image default
Αγορές

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street- «Φρένο» στο καλοκαιρινό ράλι

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street- «Φρένο» στο καλοκαιρινό ράλι

Πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής (19/8), καθώς πλέον το καλοκαιρινό ράλι της αγοράς έχει χάσει τη δυναμική του.

Πιο συγκεκριμένα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,81% στις 33.722,32 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά 1,11% στις 4.236,10 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,72% στις 12.741,89 μονάδες. 

Στην ανασκόπηση της εβδομάδας, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,82%, ενώ ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,14%. Από την άλλη, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί επί του παρόντος περισσότερο από 2% για την εβδομάδα.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές συνέχισαν να αναλύουν ορισμένες βασικές αναφορές κερδών. Οι μετοχές της Applied Materials σημείωσαν μικρή άνοδο μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία έκθεση, ενώ η Foot Locker σημείωσε άνοδο 20% μετά την ανακοίνωση αλλαγής CEO.

Παράλληλα, η ανησυχία της αγοράς για τις εξελίξεις σχετικά με τις προθέσεις της Fed όσον αφορά στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων έχει χτυπήσει «κόκκινο». Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι από τα πρακτικά της συνεδρίασης της που δημοσιεύτηκαν πριν λίγες μέρες, φαίνεται πως όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι υποχωρούν οι πληθωριστικές πιέσεις και ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Παράλληλα, χθες, το στέλεχος της Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ, υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία «είναι ακόμα σε πολύ υψηλό επίπεδο, δεν έχουμε δει την κορύφωση του», ενώ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των αυξήσεων της Fed, προκρίνοντας μια αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75% τον Σεπτέμβριο, έναντι 0,50% που αναμένουν οι αγορές.

Ισχυρά πτωτικά κινούνται και τα σημαντικότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα το μεσημέρι της Παρασκευής, με το Bitcoin να κατρακυλά πλέον στα 21.000 δολάρια και το ETH να σημειώνει εξίσου μεγάλη πτώση, αφού έφτασε σε επίπεδο στο οποίο δεν έχει διαπραγματευτεί από τις 10 Αυγούστου. 
 
  • Wall Street
  • απώλειες
  • S&P 500
  • ΗΠΑ
  • μετοχές

    Σχετικα αρθρα

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin