Image default
Αγορές

«Πρασινίζουν» οι δείκτες της Wall Street μετά τα μάκρο

«Πρασινίζουν» οι δείκτες της Wall Street μετά τα μάκρο

Ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (25/08) καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στο ετήσιο συμπόσιο στο Jackson Hole της Federal Reserve.

Πιο συγκεκριμένα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει οριακά κέρδη 0,05% στις 32.962,01 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά 0,35% στις 4.154,457 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,44% στις 12.473,79 μονάδες.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow Jones σημείωσε ελαφρά άνοδο μαζί με τον S&P 500, με τα μικρά κέρδη των δεικτών να ανατρέπουν το τριήμερο σερί απωλειών. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημείωσε επίσης άνοδο 0,41%.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές είναι προσηλωμένοι στο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole, με τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell να έχει προγραμματιστεί να μιλήσει την Παρασκευή. Οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για το εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα αυξήσουν τα επιτόκια προκειμένου να τιθασεύσουν τις πληθωριστικές πιέσεις.

Νωρίτερα, πάντως, ηχηρό μήνυμα ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια έστειλε ουσιαστικά το μέλος του ΔΣ και επικεφαλής της Fed της Ατλάντα Ράφαελ Μπόστιτς, υπογραμμίζοντας πως η τράπεζα «έχει ακόμα δρόμο να καλύψει στην αύξηση των επιτοκίων της μέσα στο 2022». 

Μάλιστα, την ίδια κατεύθυνση στις δηλώσεις της ακολούθησε και η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτι, Έσθερ Τζορτζ, η οποία μιλώντας στο -  τόνισε πως «πρέπει να αυξήσουμε περισσότερο τα επιτόκια μας ώστε να μειώσουμε τη ζήτηση και να φέρουμε τον πληθωρισμό στον στόχο που έχουμε θέσει».

Παράλληλα, η  Αμερικανίδα αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η Fed «έχει ακόμα δρόμο να καλύψει», μιλώντας για το κατά πόσο η τράπεζα μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια της, αρνούμενη τις εκτιμήσεις μερίδας επενδυτών που υποστηρίζουν πως η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στην αρχή του 2023.

Στα μάκρο της ημέρας, συρρίκνωση 0,6% κατέγραψε η οικονομία της Αμερικής κατά το β’ τρίμηνο του 2022, δηλαδή μικρότερη από αυτή που είχε αρχικά εκτιμηθεί. Σύμφωνα με τη δεύτερη μέτρηση που έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας, η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε με ρυθμό 0,6% στο β’ τρίμηνο, έναντι ρυθμού 0,9% στην αρχική εκτίμηση.

Μεταξύ άλλων, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκαν σε 243.000 έναντι 254.000 αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 252.000 αιτήσεις.

  • Wall Street
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ
  • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ
  • Άνοδος
  • δείκτες
  • ΤΖΑΚΣΟΝ ΧΟΛ

    Σχετικα αρθρα

    Άνοδος στις Ευρωαγορές- Πτώση για τη Novo Nordisk

    admin

    Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

    admin

    Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

    admin

    Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

    admin

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    admin

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin