Image default
Πρώτο Θέμα

Engie: Μειώθηκαν οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Gazprom

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ενημέρωσε την Engie για μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου από την Τρίτη λόγω διαφωνιών σχετικά με ορισμένα συμβόλαια, δήλωσε η γαλλική εταιρεία κοινής ωφέλειας, εξέλιξη που σηματοδοτεί την περαιτέρω συμπίεση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά το κάλεσμα της Γαλλίδας πρωθυπουργού Ελίζαμπεθ Μπορν την Δευτέρα προς τις επιχειρήσεις να μειώσουν τη χρήση ενέργειας ή να είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο επιβολής δελτίου αυτό το χειμώνα, εάν η Ρωσία σταματήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου.

«Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, η Engie είχε ήδη εξασφαλίσει τους απαραίτητους όγκους για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της προς τους πελάτες της και τις δικές της απαιτήσεις, και είχε θέσει σε εφαρμογή διάφορα μέτρα για να μειώσει σημαντικά τυχόν άμεσες οικονομικές και φυσικές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από την Gazprom», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Τρίτη.

Με περισσότερο από το 90% της αποθήκευσης αερίου γεμάτο, η Γαλλία θα πρέπει να έχει αρκετά καύσιμα για να αντιμετωπίσει έναν χειμώνα με μέσες θερμοκρασίες, δήλωσε τη Δευτέρα η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Engie, Claire Waysand.

Οι παραδόσεις της Gazprom στην Engie είχαν ήδη μειωθεί «ουσιαστικά» από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, με την πρόσφατη μηνιαία παροχή των περίπου 1,5 τεραβατώρων, πρόσθεσε η εταιρεία που εδρεύει κοντά στο Παρίσι. Αυτό συγκρίνεται με τις συνολικές ετήσιες προμήθειες του ομίλου στην Ευρώπη πάνω από 400 τεραβατώρες, ανέφερε.

Τα αποθέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώθηκαν έως και 79,4% στις 27 Αυγούστου σε σύγκριση με τον στόχο του 80% έως την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία απογραφής της Gas Infrastructure Europe.

Η Gazprom σχεδιάζει να σταματήσει τις προμήθειες του αγωγού Nord Stream προς τη Γερμανία από τις 31 Αυγούστου για τρεις ημέρες λόγω των προγραμματισμένων έργων συντήρησης.

Σχετικα αρθρα

S&P: πιθανότητα καθυστέρησης στη μείωση των επιτοκίων λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων.

admin

ΤτΕ: Πίεση στο εμπόριο ισοζύγιο τον Φεβρουάριο λόγω εισαγωγών- 22% άνοδος στις τουριστικές εισπράξεις

admin

Πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν – Βουτιά 3% για Nikkei, κοκκίνισε η Ασία

admin

Γιατί ο πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ δεν έχει επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου

admin

Νέο καμπανάκι ΔΝΤ για υψηλά χρέη και ελλείμματα

admin

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να ανατρέψει τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική στις προηγμένες οικονομίες – K.Rogoff

admin

Χρηματιστήριο: Σημαντική πτώση 2,4% στη σκιά των γεωπολιτικών εξελίξεων

admin

Το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών στο ζενίθ

admin

DBRS: Πρωταθλήτριες στη μείωση κόκκινων δανείων οι ελληνικές τράπεζες

admin

Ακίνητα: Αύξηση στις αξίες πώλησης και ενοικίασης

admin

Τουρισμός: Νέες επενδύσεις 12 δισ. σε ξενοδοχεία τη τελευταία τριετία

admin

Πως επηρεάζουν τις αγορές Ισραήλ και FED

admin