Image default
Τοις Μετρητοίς

ΟΤΕ: Τι έχεις να φοβηθείς από ένα τέτοιο όμιλο;

Η μετοχή του  ΟΤΕ  έχει καταγράψει μέσα σε έξι συνεδριάσεις  απώλειες έως και -10% χτυπώντας πάνω στην πολύ κρίσιμη περιοχή στήριξης των 15,65 ευρώ με 15,50 ευρώ. Μια περιοχή, όπου μέσα στο 2022 έχει σταθεί για πάνω από πέντε φορές ισχυρός αντίπαλος σε όσους πωλητές προσπάθησαν να τη διαρρήξουν καθοδικά. Μάλιστα το εν λόγω επίπεδο έχει προκαλέσει και άμεσες ανοδικές αντιδράσεις.

Την ίδια εικόνα πιθανής αργής ανοδικής ανάτασης δεχόμαστε και από το τεχνικό ταλαντωτή Σχετικής Ισχύος (RSI) ο οποίος έχει προσεγγίσει oversold σημεία όπου συνήθως προκαλούν βραχυχρόνιο ανοδικό τίναγμα του πεπιεσμένου ελατηρίου. Τα πεδία τιμών που εγείρουν αγοραστικό ενδιαφέρον εκτείνονται από τα 15,65 έως και το «ακραίο» των 14,90 ευρώ που η μετοχή είχε γράψει κάποια στιγμή πέρυσι το Νοέμβριο.

Ο ανοδικός στόχος παραμένει στην περιοχή των 18 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο όμιλος συνεχίζει ανενόχλητος το σερί των ανοδικών οικονομικών τριμήνων με το δεύτερο τρίμηνο του 2022 να κλείνει με αύξηση κατά +2,7% στα ενοποιημένα έσοδα φθάνοντας στα 849,6 εκατ. ευρώ και με αύξηση +7,2% στη προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA (AL) κλείνοντας στα 332,8 εκατ. ευρώ με το περιθώριο όμως να χτυπάει το εντυπωσιακό 39,2%. Σημαντική αύξηση κατά +12,8% παρουσίασαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους τα ταμειακά διαθέσιμα & λοιπά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ανεβαίνοντας στα 1,005 δισ. ευρώ από τα 891,7 εκατ. ευρώ.

Πραγματικά τι έχεις να φοβηθείς από ένα τέτοιο όμιλο που αναμένει σημαντικές υπεραξίες τόσο από την αναβάθμιση των ευρυζωνικών ταχυτήτων όσο και από το πλούσιο αθλητικό τηλεοπτικό περιεχόμενο που θα φέρει σταθερή αύξηση στους συνδρομητές τηλεόρασης.

Αν μάλιστα προσθέσουμε στο παρονομαστή και τις θετικές προοπτικές του τουρισμού τότε ο ΟΤΕ δύσκολα θα μπορέσει να  λοξοδρομήσει από την  ισχυρή ανάπτυξη εσόδων και κερδοφορίας για το έτος 2022.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin